Salut Madalin,
Stiu ca raspund cu intarziere, dar... in locul tau mi-as urmari interesul. Avand in vedere ca tu nu esti parte din contractul incheiat de cunostinta ta, Orange nu are voie sa vorbeasca cu tine (dupa cum se scria si mai sus). Interesul Orange este sa isi recupereze banii, insa nu risca nimeni puscarie ca sa iti recuperezi numarul de telefon).
1. Daca iti este necesar NUMARUL de telefon pe care il aveai, vorbeste cu cunostinta ta, convinge-o sa iti faca si sa iti trimita o procura notariala pe care sa o poti folosi in relatia cu Orange in tot ceea ce presupune administrarea contului, semnare, reziliere sau cesiune abonamente, achita tu costurile pentru a stinge datoria, apoi foloseste-te de procura pentru a cesiona catre tine numerele care te intereseaza si a inchide (posibil cu penalitati) celelalte contracte. Este costisitor, dureaza, presupune efort din partea amandudora, insa ramai cu numarul.
2. Desi foarte putin probabil la cum povestesti, in cazul in care cunoscutul tau vrea sa isi rezolve problemele, probabil Orange Chat din contul lui Orange si apoi platit rapid totul la zi ar trebui sa iti redea accesul la numerele tale.
3. Daca nu iti este absolut necesar numarul, anunta-l pe cunoscutul tau de situatie, achita-ti costurile tale la zi si ia-ti un prepay/abonament separat. Pana la urma sunt deciziile lui si implicit este datoria lui sa isi rezolve problemele.
Din pacate nu exista o solutie rapida si eleganta asa la situatia asta.
M-am lovit de multe probleme si situatii nasoale la toti operatorii de pe piata. Solutii exista cam tot timpul, insa problema principala aici este ca nu esti titular si, implicit, nu ai dreptul legal sa te implici (*nu vad nici exceptii in situatia data, desi in trecut am reusit sa ocolesc asta pentru a castiga o speta in relatia cu Enel 🙂 )