anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nealocare Puncte Orange 20% din valoarea facturii

Dorin10
Junior entuziast
Bună și salutare tuturor !
La un abonament de 20 euro cate puncte Orange trebuie să primesc?
După calculul meu :
20 % din valoarea facturii fără Tva. Bun
Asta înseamnă:
La 20 euro Tva-ul ar fi undeva la 5 euro.
Rămân 15 euro.
Acum vine 20 % din 15 euro = 3 euro
Adică puncte ORANGE în valoare de 3 euro adică 30 puncte.
Pentru că 1 euro= 10 puncte
Corect?
1 Soluţie acceptată‚

Salut tuturor! Un abonat Orange primeste echivalentul in puncte Thank You a 20% din valoarea consumului facturat, daca plateste online factura prin My Orange sau Orange Money pana la scadenta contractuala. De exemplu, pentru un consum facturat de 100 Euro, formula de alocare puncte este: 20%*100= 20 euro *0.10 = 20 OTY (unde 1 OTY = 10 centi).

Vizualizare soluţie în postul original

43 Răspunsuri 43

Dorin10
Junior entuziast
delfinas De acord cu tine, dar dacă nu ne facem auziți nu vom avea nici o rezolvare. Referitor la acordarea punctelor, oricine înțelege că dacă 20% din factură e 5 euro, păi atunci 5 euro sunt. 5 euro sunt 25 lei nu 2,5 lei. Ei spun că 1 euro=10 puncte așa este. E simplu, ne iau de proști că nu spunem ce avem de spus și ne lăsăm prostiți pe față, la unii le place să nu gândească și să fie legați la ochi parcă nu ar fi interesul comun. Scrie clar și e foarte logic ,,20 % din valoarea facturii " adică puncte în valoare de 5 euro și nu 5 puncte. E clar că nu vor să ne dea punctele corect, doar își fac reclamă mincinoasă cu 20% când de fapt e de 10 ori mai puțin. Păcat că e așa firmă mare orange. Sper să mai văd păreri si ale altora care vor dreptate, referitor la acest aspect

mihai_13
Maestru
1 - "bonusurile" de tot felul care se ofera de catre Orange NU sunt contractuale . 2 - 98.00% dintre cei care amenita cu ANPC.. doar ameninta - oricum pentru asa ceva nu cred ca poti face reclamatie 🙂

Dorin10
Junior entuziast
mihai13 Cum să nu pentru inducerea în eroare a abonaților și pentru reclamă mincinoasă !! Eu chiar nu înțeleg cum unii acceptă să fie mințiți pe față . Interesul e comun pt toți abonații. Eu țin doar cu dreptatea nimic altceva. Dacă orange se ține așa tare cu 20% atunci să dea pe bune cei 20

mihai_13
Maestru
Dorin298 - din pacate nu vad inca un "oficial" sa dea un raspuns pertinent si chiar sa explice calculul punctelor acordate bonus - ( nu am cautat dar este posibil sa apara undeva pe site schema de calcul) si atunci se vor edifica toti

FLo1
#StarMember
@Dorin298: toate declarațiile, mai puțin explicațiile pe înțelesul tuturor, au fost preluate de pe: https://www.orange.ro/help/despre-orange-thank-you-71 Cât privește restul părerilor care apar cu ghilimele (aka " ") sunt citate marcă proprie a ta, din postările anterioare pe care le poți verifica. Și ca să mai răspund la o întrebare de a ta adresată mie: "Cât e 5 euro echivalentul în euro?": Răspuns: EXACT 5€. Mulți abonați de zeci de ani sunt mulțumiți de acest sistem. Înseamnă că este rentabil. Pentru curiozitate, eu nu mă calific pentru primire de puncte TY, adică primesc zero puncte lunar și e bine.

Dorin10
Junior entuziast
Degeaba vorbim când îmi spui că 5 euro valoarează doar 2,5 lei. Când de fapt valoarează 25 lei. Îmi pare că ești ,,deal lor". Cert este că spre exemplu, în loc de să primim 5 euro, primim doar 0,5 centi ! De 10 x mai puțin decât promit că ne dau, dar de fapt nu dau. Alții primesc 2 puncte în loc de 2 euro, și așa mai departe. Nu e corect să spui 20 % și să dai doar 2 % De ce încerci sa ma convingi pe un lucru care e evident și real ! Mai învață să calculezi

delfinas
#StarMember
Eu am cautat modul de calcul si am gasit asta: "Punctele Thank You se alocă astfel: - echivalentul în puncte Thank You a 20% din valoarea consumului facturat la plata facturii la scadență, din contul My Orange sau din aplicația Orange Money - 20 de puncte Thank You la reîncărcarea unei cartele PrePay de pe un abonament Orange, din contul My Orange de pe www.orange.ro sau din aplicație. Punctele se alocă pentru reîncărcările de minimum 6 €, în limita a maximum 60 puncte Thank You, lunar. Punctele se alocă pentru plata facturii online cu cardul bancar, direct din My Orange sau Orange Money, pentru o valoare de minimum 5 lei. Alocarea punctelor se face după plata facturii Orange, în termenul de scadență. Punctele nu se alocă la plata facturii prin alte modalități: magazinele Orange și alte puncte sau terminale de plată (Qiwi și ZebraPay), virament bancar, debit direct, la bancomante, etc. Punctele nu se alocă la plata serviciilor furnizate de către terți: numere de interes public la nivel local (de exemplu: 19 xy) sau numere cu tarif special, mai mare decât cel corespunzător apelurilor naționale (de exemplu: jocuri, concursuri, informații utile, asigurarea de telefon, opțiunea Deezer, licențe Microsoft, abonamente la publicații online și altele). Punctele se alocă pentru facturile emise începând cu 28 octombrie 2020." Cel mai important pasaj e: "Când cumperi un telefon nou din magazinul online pe numărul tău de abonament cu prelungire de contract pe 24 de luni, valoarea punctelor Thank You este de 3 ori mai mare. Exemplu: dacă ai un consum facturat în euro fără TVA de 100 €, considerând un procent de alocare de 20% la factură, înseamnă că primești 20 puncte Thank You, cu o valoare standard de 2 €. În magazinul online Orange valoarea acestor puncte este de 6 €." https://www.orange.ro/orange-thank-you/ Deci?

Dorin10
Junior entuziast
delfinas La o factură de 100 euro 20 % ar fi 20 euro și nu 20 puncte. Scrie 20% din valoarea facturii, factura fiind în euro înseamnă 20 de euro ce e așa de greu ! 20 puncte nu valoarează 20 % , pt că 20 puncte înseamnă 2 euro chiar tu spui ! Iar 2 euro înseamnă 2% nu 20 % din valoare facturii. Ei trebuie să acorde puncte în echivalentul în euro al facturii !

FLo1
#StarMember
... Bravo @delfinas. În fine, măcar nu sunt singurul care încearcă FĂRĂ INTERPRETĂRI ABERANTE să lămurească o problemă clară din start. Dar când căruța a fost inventată înainte de existența cailor..... confuziile pot fi multiple. Se întâmplă și la case mari....

Dorin10
Junior entuziast
Flo1 Calculatorul tău e stricat, îți dă 5 euro=2,5 lei și asta spune tot

delfinas
#StarMember
Da, e o confuzie care e, din pacate, interpretabila si trebuie rezolvata printr-o exprimare mai clara si care nu lasa loc dubiilor.

FLo1
#StarMember
@delfinas: Când valoarea procentului de 20% ți se spune că reprezintă PUNCTE, nicidecum EUROI.... nu contează ce înmulțiri faci, rezultatul sunt ce scrie clar: PUNCTE. Că ar fi bine ca rezultatul să fie EURO, iar în cont să apară echivalentul în puncte ai acelor €.... e un vis plăcut. Similară e povestea și la cardurile cu cash-back.... pentru cunoscători. @Dorin298: Mă bucur că ți-a fost utilă explicația oferită și pentru România am reușit să aduc valoarea pentru 1€ la 2,5 lei. La acest curs al € voi investi în imobiliare, până nu se apucă alții, sau până nu-ți vei da seama că pentru tine 2,5 lei = 0,5 eurocenți (în loc de 50 cenți, aka 0,5€). "Succesuri"!!!

Dorin10
Junior entuziast
Ai întorso ca la Brăila foarte frumos, dar degeaba. Dar tot eu am dreptate! ,,Succesuri" și tie cât mai multe :))

FLo1
#StarMember
@Dorin298: Da, aici ai dreptate. Mi-am dat seama că doar așa eu voi produce euro mai ușor în contul băncii pentru investiții propri, în timp ce tu vei avea doar puncte TY la Orange. Un win-win perfect tuturor.

jonufill
Junior
am descoperit mina de punct oty, am sa fiu bogaaaaaaaat, yuhhhuuuuu