la 29-12-2024 09:07 AM - editat ultima oară la 30-12-2024 11:29 AM de MihaelaA
Salut!
Pe data de 18.12.2024 am migrat de la Prepay la abonament Smart, redus de la 11 la 5.5 euro lunar.
Factura mentioneaza o "Reducere migrare prepay" de -70.35.
Am sunat ieri la suport si am intrebat ce reprezinta aceasta valoare. Baiatul de la suport, un anume "Ioan", a incercat in doua randuri sa-mi explice ca nu trebuie sa achit nimic, fiind o suma negativa. In ambele randuri i-am explicat ca intrebarea mea este legata de ce reprezinta aceasta suma. Intr-un final a recunoscut ca nu stie si m-a transferat la "colegii de la Prepay", moment in care apelul s-a inchis si cam asta a fost tot. N-am mai revenit ca oricum statusem prea mult sa astept un operator.
Intuitiv (si va rog sa imi validati rationamentul), ma gandesc ca migrarea aceasta ar costa iar oferta celor de la Orange a fost sa-mi deconteze integral costul migrarii. Cu toate astea, de ce nu exsta si suma de 70.35 (pozitiva) ca si serviciu facturat? De ce acei 70.35 sunt doar negativi?
Rezultatul este ca prima factura, pe ianuarie 2025, care cuprinde si cele 8 zile din decembrie (intre 18 si 25), este una negativa. La fel va fi si cea pe februarie iar cea de pe martie va fi doar in jur de 7 lei. Abia din aprilie voi achita integral cei 5.5 euro.
Era pe undeva prin oferta Orange de migrare si acest.. "bonus" de 70.35 caruia vad ca Orange ii calculeaza si un TVA negativ, in total 83.71 lei? La cursul euro de 5.0724 din factura (btw, efectiv nimeni pe planeta asta nu mai vinde euro cu 5.07 in afara de Orange, vorbim de un adaos de 2% fata de cursul forex), ar insemna 16.5 euro dar valoarea nu-mi spune nimic.
la 30-12-2024 12:05 PM
Salut, @mihaibv88
În situația descrisă de tine, așa cum a fost menționat și mai sus, "Reducere migrare Prepay" reprezinta bonusul din oferta de Phone Credit care se poate utiliza sub formă de reducere la prima factură emisă atunci când se face migrarea de la PrePay la abonament.
Aici ai mai multe detalii despre Phone Credit.
Dacă unul dintre răspunsurile primite te-a ajutat, îl poți selecta ca soluție pentru a ajuta și alți membri care ar putea avea o întrebare similară.
la 29-12-2024 02:49 PM
Zici ca incarcai prepayul cu optiune de 6 euro, deci ai acumulat niste bonus Phone Credit. Cred ca acel bonus e sursa acelei sume negative care te nelinisteste.
la 29-12-2024 09:09 PM
Unde as putea verifica acest bonus phone credit? inca mai am sms-urile primite de la serviciul 333, ar aparea pe acolo? Pe myorange exista vreo sansa sa le vad undeva?
la 29-12-2024 09:21 PM
Poți să vezi aici , dar de pe laptop/ desktop!
Baftă!
la 29-12-2024 09:24 PM
Din păcate nu cred că mai poți afla.
https://www.orange.ro/help/cum-verific-creditul-acumulat-n-programul-phone-credit
Informații bonus phone credit:
Verifica aici, in contul tau online, sau apeleaza *100# si acceseaza ramura contul meu/Orange Phone Credit.
Ce trebuie sa stiu despre alocarea si folosirea beneficiilor PrePay Bonus?
- Beneficiile din cadrul programului de loialitate PrePay Bonus se acorda pentru reincarcari prin orice metoda: cu credit sau cu minute.
- Bonusul Phone Credit cumulat poate fi folosit pentru cumpararea unui telefon, dupa ce ai facut 6 reincarcari de minimum 6 euro credit fiecare in ultimele 12 luni. Se poate cumpara un singur telefon intr-o tranzactie.
- Bonusul Phone credit acumulat se va pierde in cazul in care nu reincarci lunar. Termenul maxim pentru reincarcarea contului PrePay este sfarsitul lunii urmatoare ultimei reincarcari.
- Fiecare bonus acumulat este valabil 24 de luni de la acordare. Poti strange pana la 200 de euro cu Orange Phone Credit, iar dupa aceasta limita bonusul nu se va mai cumula.
Daca iti faci reincarcarile din contul My Orange, primesti automat in cont un bonus Phone Credit cu 50% mai mare.
Poti alege orice telefon din oferta comerciala exclusiv din magazinul online Orange.
Ce trebuie sa mai stiu?
Daca iti reincarci cartela cu minimum 6 euro credit, primesti bonus Phone Credit la fiecare reincarcare, in functie de valoarea reincarcata. Bonusul se acorda atat la reincarcarea cu credit, cat si la cea cu minute. Exceptie fac serviciile Transfer credit si Reincarcare de urgenta, pentru care nu se acorda bonus.
la 29-12-2024 10:13 PM
Acum, ca ai trecut pe abonament, nu cred ca mai poti verifica in My Orange, pt ca acum ai datele abonamentului.
Nu-ti aduci aminte sa fi vazut, cand aveai prepay, in My Orange, Prepay Bonus si o suma?
Daca ai facut reincarcarile online, 16.5 euro ar fi aprox 18 luni*0.9 euro. Poate ai facut, in ultimele 24 de luni, reincarcari si prin alta metoda, pt care ai primit 0.6 euro/reincarcare . Daca ai fi reincarcat doar online, ai fi putut avea 24*0.9=21.60 euro.
Poti apela la Orange sa afli cat a fost bonusul tau, poate a ramas undeva in istoricul lor.
30-12-2024 06:09 AM - editat 30-12-2024 06:10 AM
Am incarcat exclusiv prin aplicatia ING in ultimii ani, nu mai mult de 5-6 euro in fiecare luna.
Am verificat cateva sms-uri de dupa activarea optiunilor: "60 eurocenti au fost alocati in contul tau, pe care ii poit folosi ca reducere la achizitionarea unui telefon". Sper ca ma crezi ca habar n-am avut ca activarea lunara a unei optiuni Prepay imi aducea vreun alt beneficiu in afara de faptul ca puteam sa ma folosesc de telefon.
In vara am activat o luna si optiunea de 12 euro pentru roaming.
Per total are sens mai mult ce zici tu decat ce mi-au zis de la suport. Doar ca nu scrie pe nicaieri ca acest Prepay Bonus se transfera la abonament. Si oricum, denumirea din abonament e "reducere migrare". Puteau sa-l denumeasca "Transfer puncte Prepay Bonus" ca sa fie evident, nu?
la 30-12-2024 06:19 AM
la 30-12-2024 12:22 PM
Te cred că nu ai știut de acest bonus, nu cred că ești singurul.
Da, ar fi fost mai ușor de înțeles dacă îl denumeau "transfer bonus prepay", de ex, dar important e că ai avut un bonus și Orange a ținut seama de el când ai trecut pe abonament. Poate că va tine cont și de ideea de a redenumi acest transfer de bonus, în așa fel încât să fie mai ușor de înțeles de utilizatori.
la 29-12-2024 05:47 PM
În loc să zici merci pentru acel bonus, faci gălăgie. Fi mulțumit cu el.
la 29-12-2024 09:08 PM
Am facut mai demult un abonament online pe un site cu lectii de chitara. 2 months free, plata lunara. M-am bucurat alea 2 luni gratuite, am mai platit una apoi am vrut sa-l inchid. Teapa. Alea 2 luni de gratuitate veneau la pachet cu un asterisc, anume ca ma obligam sa platesc minim 1 an si daca anulam mai repede trebuia sa achit 50% din restul lunilor.
Morala? Nu mai iau de bun tot, incerc sa inteleg intai de toate si mai apoi ma "bucur".
la 30-12-2024 12:05 PM
Salut, @mihaibv88
În situația descrisă de tine, așa cum a fost menționat și mai sus, "Reducere migrare Prepay" reprezinta bonusul din oferta de Phone Credit care se poate utiliza sub formă de reducere la prima factură emisă atunci când se face migrarea de la PrePay la abonament.
Aici ai mai multe detalii despre Phone Credit.
Dacă unul dintre răspunsurile primite te-a ajutat, îl poți selecta ca soluție pentru a ajuta și alți membri care ar putea avea o întrebare similară.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor