la 21-04-2026 08:21 PM
Bună ziua! Oare de ce mi am venit cost suplimentar în factura dacă eu când am.facut abonamentul prin telefon i am spus doamnei ca în caz de se termina minutele sa nu pot face cost suplimentar? A mai pățit cineva? Maine o sa și sun sa vad ce rezolv.
la 23-04-2026 11:06 AM
Da s-a rezolvat. Am făcut o alta oferta în care tatăl meu are 300 minute internaționale. Deci ca să vedeți mama a sunat la Orange când a făcut prima oferta cu 200 minute internaționale și i a spus doamnei ca dacă se termina cele 200 minute sa nu mai poată suna. Doamna da sigur asa va fi. Și uitați acuma răspuns. 🙉
Răspunsurile lor:
"Buna ziua! Multumim pentru mesaj! In acest caz noi te putem ajuta cu restrictionarea functiei de apel international insa ne este indispoinibil sa aplicam o limitare dupa consumarea resurselor incluse in abonament. Doresti sa te ajutam astfel? "
"Iti multumesc pentru detaliere .Intelegem situatia legata de costul suplimentar generat de apelurile internationale. La momentul activarii abonamentului , oferta este configurata pe baza optiunii standard, si a informatiilor disponibile, insa nu putem anticipa exact volumul de minute internationale pe care fiecare client il va utiliza ulterior. Pentru a putea evita astfel de costuri in viiitor , iti pot recomanda trecerea la un abonament ce include un numar mai mare de minute internationale , adaptata nevoilor tale de utilizare."
21-04-2026 08:33 PM - editat 21-04-2026 08:38 PM
Salutare!
Ai verificat în „Detalii factură” pentru ce anume ai fost taxată suplimentar?
la 22-04-2026 06:33 AM
Salutare!
Se poate face cost suplimentar din mai multe cauze.
Ai aici un topic ce ar putea clarifica situația ta.
Baftă multă!
la 22-04-2026 07:06 AM
Salut!
Nu doar din cauza minutelor terminate poți face fost suplimentar. Dacă de exemplu abonamentul tău a fost încheiat doar la jumătatea lunii, de atunci până s-a emis prima factură ai primit o parte din resurse, și este posibil sa fi consumat acele resurse de internet mai repede... Sau poate ai dat SMS la un număr cu taxă.
Poți afla detalii pe factura pe care ai primit-o.
la 22-04-2026 09:07 AM
apeluri internaționale scrie. Pe mine ma deranjează ca am spus sa nu se poate face cost suplimentar. Doamna la telefon da sigur..Se termina minutele sa nu mai poate vorbi. Abonamentul este pe numele socrului. O sa sun astăzi. Mulțumesc de răspuns.
22-04-2026 09:20 AM - editat 22-04-2026 09:21 AM
O solutie mai drastica ar fi dezactivarea apelurilor internationale daca nu se folosec de obicei. Numai cei de la serviciul clienti pot confirma daca a fost activat un serviciu in genul cost control (date mobile) pentru abonamentul respectiv.
22-04-2026 10:18 AM - editat 22-04-2026 10:23 AM
Cea mai tare faza este ca toate telefoanele au "data roaming" default inchis ... dar 'omul" in loc sa faca altceva cu degetu da cu el pe ecran si deschide "roamingu" 😂 ...
este a mia oara cand apare problema asta pe Comunitate .... dar cine sa citeasca...(bine inteles ca mai sunt si cazurile cand se suna benevol la un numar de exemplu din Tanganica )
la 23-04-2026 10:30 AM
@Liliana19, s-a rezolvat/ clarificat situația?
la 23-04-2026 11:06 AM
Da s-a rezolvat. Am făcut o alta oferta în care tatăl meu are 300 minute internaționale. Deci ca să vedeți mama a sunat la Orange când a făcut prima oferta cu 200 minute internaționale și i a spus doamnei ca dacă se termina cele 200 minute sa nu mai poată suna. Doamna da sigur asa va fi. Și uitați acuma răspuns. 🙉
Răspunsurile lor:
"Buna ziua! Multumim pentru mesaj! In acest caz noi te putem ajuta cu restrictionarea functiei de apel international insa ne este indispoinibil sa aplicam o limitare dupa consumarea resurselor incluse in abonament. Doresti sa te ajutam astfel? "
"Iti multumesc pentru detaliere .Intelegem situatia legata de costul suplimentar generat de apelurile internationale. La momentul activarii abonamentului , oferta este configurata pe baza optiunii standard, si a informatiilor disponibile, insa nu putem anticipa exact volumul de minute internationale pe care fiecare client il va utiliza ulterior. Pentru a putea evita astfel de costuri in viiitor , iti pot recomanda trecerea la un abonament ce include un numar mai mare de minute internationale , adaptata nevoilor tale de utilizare."
la 23-04-2026 11:23 AM
Salutare!
Ca regula generala, un atribut al abonamentelor este posibilitatea de a face cost suplimentar dupa terminarea resurselor si inainte de a se reseta contoarele la data facturarii. Daca optiunea ar fi activa pe cartela prepay, atunci, la terminarea minutelor, nu s-ar mai putea efectua apeluri decat daca pe cartela (numar) ar fi si credit suplimentar.
Recomandarea ar fi o discutie privind necesitatea numarului de minute internationale sau folosirea de aplicatii terte (de gen Whatsatpp, Viber, FaceTime, etc) care folosesc internet.
PS: de asemenea, recomand si verificarea prefixelor internationale. Nu toate sunt incluse in minutele din abonament.
la 23-04-2026 11:26 AM
O alternativa ar fi si abonamentul Yoxo unde nu se pot face costuri suplimentare. De asemenea se pot achizitiona minute internationale suplimentare din aplicatie.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor