anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Trafic Date net pe factura

LG
Junior

Buna ziua. Va rog daca poate cineva sa-mi explice ce ŕeprezinta cifra corespunzatoare trafic date net din detalii convorbiri? De exemplu 5000. Care e unitatea de măsura a acelui nr. Costul suplimentar corespuzator al 5000 este 29,295 euro. Aș vrea sa stiu tariful daca e posibil. Posibil ca a fost facut pe teritoriul Turciei.

1 Soluţie acceptată‚

Anonim
Neaplicabil

Pentru Turcia esti "castigatorul" tarifului de 7,14 eur/MB. De asta e recomandabil sa cumperi un prepay local pe care sa il folosesti strict pentru date, daca telefonul e dual sim si iti permite.

https://www.orange.ro/roaming/turcia/#modal-tarife-abonament

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

DanielaH
Moderator

Salut, @LG! Bun venit în Comunitate!

Ne vom interesa la colegii noștri și vom reveni cu un răspuns.

Apropos de desfasurator...cu ocazia asta as dori sa lansez un mic reminder cu privire la topicul de aici. Pentru ca, aparent nu doar pentru mine e confusing ce se intampla in acel desfasurator.

Client Orange

Pai mai e ceva nelamurit in chestia pt ca exact la acceași ora 15:56, cand apare acel trafic date, s-a efectuat si un SMS net roaming cu cost 0,38 euro ( asta chiar e adevarat ca a fost trimis). Dar chiar in acelasi timp s-a consumat și acel trafic de aprox 30 euro? Aici e dubios. Pt ca anterior acestui cost, am cumparat cartela pt internet de la turci pe care am început sa o folosesc ulterior. A doua zi am fost sunat de cei de la Orange care mi au spus cam cost suplimentar si că restrictionează datele pt cartela orange. Atunci am eliminat din telefon cartela. Dar pana a doua zi cand am fost sunat in legatura cu costul suplimentar nu s-a mai efectuat trafic de date din Orange? Asta e intrebarea. Pt ca am folosit internet avand ambele cartele in telefon, pana a doua zi cand am fost sunat de cei de la Orange.

Telefoanele dual SIM au si un default pentru date. De obicei, SIM1. Daca acel SIM1 la tine era SIM-ul de Orange, da, e posibil sa fi consumat de acolo.

Client Orange

Da, pare plauzibila explicația ta arsradu. Doar că acest detaliu nu apare în setarile managerului de cartelă. E de invățat. Multumesc și celorlalti utilizatori pentru răspunsuri. De luat aminte. Se pare că la turci "rahatul" e ieftin.

Pololică
#StarMember

Arata ceva de genul asta?

Data         Ora    Destinatie     Tip serviciu         Durata/ Consum    Cost (EUR)

01/10/22 08:46  net                internet inclus       0,0244                   0,000

Da, ceva de genul.

0.0244 ar fi in MB (0.02MB). Daca este asa, inteleg ca ai consumat 5MB si tarifat ca atare.

EDIT: 5MB sunt nimic. O interogare de retea sau o sincronizare poate fi indeajuns (chiar si aplicatia pentru vreme).

Anonim
Neaplicabil

Pentru Turcia esti "castigatorul" tarifului de 7,14 eur/MB. De asta e recomandabil sa cumperi un prepay local pe care sa il folosesti strict pentru date, daca telefonul e dual sim si iti permite.

https://www.orange.ro/roaming/turcia/#modal-tarife-abonament

DanielaH
Moderator

Salut și scuze pentru întârzierea răspunsului.

Unitatea de masură pentru traficul de date înregistrat în roaming este kb. Deci cei 5000 reprezintă kb consumați în Turcia.

Multumesc pentru raspuns.