anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Prima factura dubla

Chris93
Junior entuziast

Buna ziua.

Acum 1 luna (19.07) am deschis un abonament Smart Plus 15 cu reducere 50% pt 24 luni, ceea ce inseamna 7.5 euro/luna ~ 38 lei/luna.

Astazi mi s-a emis prima factura si suprinzator, imi arata suma de 75.64 lei si nu inteleg exact de ce.

Ca perioade de facturare observ urmatoarele:

19.07-18.08 Abonament Smart Plus 15 

19.08-18.09 Abonament Smart Plus 15 v10 RLAH,

fiecare in valoare de 15 euro ~ 75 lei, suma totala din care se reduce 50% si ramane suma de 75.64.

 

Intrebarea mea este, cea de-a doua perioada este facturata in avans, pana in septembrie fiind prima factura, iar de luna viitoare revine la normal?

O alta intrebare, ce inseamna acel v10 RLAH? Sunt facturate doua abonamente diferite?

De asemenea, in cont, la profil imi arata ca suma tarifata este de 7.5 euro / luna ~ 38 lei.

Multumesc, astept un raspuns inainte de efectuarea platii.

1 Soluţie acceptată‚

Deci este ok factura. Nu eram cel mai lamurit daca ai avut modificare de abonament sau ai intrat "direct in paine" cu el.

Vizualizare soluţie în postul original

6 Răspunsuri 6

arsradu
#StarMember

Salut,

Sunt doua facturi. De luna viitoare ar trebui sa revina la normal.

RLAH este Roam like at Home ("roaming ca acasa", altfel spus, serviciul de roaming), cu mentiunea ca se aplica politica de utilizare rezonabila descrisa aici.

Client Orange

Pololică
#StarMember

Salutare!

Dupa cum observi, in factura emisa ai perioade de facturare: una iulie-august, si alta august-septembrie. La momentul acceptarii ofertei, factura pe vechea oferta presupun ca fusese deja emisa si reglajul s-a facut acum.

Totusi, sunt putin nelamurit: valoarea abonamentului vechi nu apare cu minus (-)? Mie asa imi venea de fiecare data cand acceptam o oferta noua care se suprapunea, chiar si pentru cateva zile, cu vechea oferta (practic imi scadea perioada suprapusa din vechiul abonament). Ar fi important sa vezi data activarii ofertei. Pan

Legat de RLAH: Roam Like At Home, iar V10 (doar presupun) ca este Versiunea 10 (cea cu tarifele actuale). Dupa cum stii, pana in 2025 (parca), 1GB de net in roaming SEE va fi 1E si tarifele vor scadea anual pana la acea suma.

Chris93
Junior entuziast

Legat de valoarea cu minus, astfel apare pe factura. Oferta s a activat cu data de 19.07 (practic abonamentul, neavand un altul anterior), cand am inceput sa folosesc abonamentul, fara sa platesc ceva, de aici cred ca sunt cele doua perioade, factura luna trecuta si factura luna curenta, banuiesc, acum ca inteleg mai bine. Suma pt fiecare perioada fiind redusa cu 50% conform ofertei.

Deci este ok factura. Nu eram cel mai lamurit daca ai avut modificare de abonament sau ai intrat "direct in paine" cu el.

Chris93
Junior entuziast

Multumesc pt lamurire. Am inteles acum. 

Important este sa intelegi modul de calcul. La un fost loc de munca (unde ma mai ocupam si de atributii de "Ajutor de inspector resurse umane") o colega s-a angajat pe 15.04 (parca Pastele fusese inainte de angajarea ei) si plata se facea pe 10-15 pentru luna anterioara. Pana la finalul contractului, ea a avut impresia ca plata se face pentru zilele muncite pana la ziua de salariu, nu pentru luna anterioara (nu stiu cum s-a intamplat luna urmatoare angajarii ei, dar plata s-a facut pe 15.05 si de aici cred ca ramasese "setata" pe calculul asta).

Asa si aici, nu ai avut factura de plata decat dupa o luna, iar abonamentul se plateste in permanenta pentru perioada urmatoare, nu pentru ce ai avut, DAR neavand factura emisa pentru perioada 19.07-18.08, cele doua perioade (trecute si viitoare) s-au emis factura cu doua perioade (una pentru cea nefacturata, si una pentru "cedenta" standard).