anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

de ce nu pot sa platesc factura in BT pay

andreea2105
Începător

am incercat sa platesc factura abonamentului de nenunarate ori dar cand ajung la pasul in care trebuie sa continui din BT pay nu mai pot face nimic. cum pot rezolva?

23 Răspunsuri 23

Mmmm da, dar asta doar din cauza ca sunt 10 caractere (ca la ORO). Esti sigur ca BT Pay stie sa faca plati catre OROC? Personal ti-as recomanda mai degraba aplicatia My Orange.  E vreun motiv pentru care preferi sa faci platile din BT Pay in loc de My Orange?

Client Orange

Mircea3
Junior

Sa nu fie cava legat de faptul ca sunt abonat la ambele firme (Orange Romania  si Orange Romania Communication) pe doua entitati separate: prima- persoana juridica, a doua - persoana fizica.

Mobilele le am pe firma de multi ani , fixul era la Romtelekom. Cand a luat Orange-ul fix-ul, le-a amestecat.

Dar intru cu un mail si o parola si aleg sectiunea.  Si vad facturile la fiecare.

As fi vrut fix-ul sa fie  pe tel la BTPay, ca uit sa-l platesc.

Mmm nu stiu ce sa zic… Nu cred ca ar avea vreo importanta lucrul asta. Dar hai sa le luam pas cu pas. In BT Pay ai selectat Orange Fix (fost Telekom Fix), da?

Ceea ce imi iese in evidenta ca fiind potential not ok este faptul ca se activeaza butonul de plata la 10 caractere, in loc de 14. Ceea ce inseamna ca fie ai intrat pe ramura Orange in loc de Orange Fix, fie e un bug in aplicatia BT Pay. 

Client Orange

Mircea3
Junior

E mult mai comod cu BTPaym pentru asta a si fost creat.  Si cred ca ar trebui sa mearga si cu Orange, altfel nu era in lista BTPay, nu?

Si apoi am reusit cu Digi, EON, Apa canal, Electrica. Doar cu Orange nu am reusit.

Salut! @Mircea3 , am o sugestie: descarcă factura de pe alt telefon, sau fa cumva să ajungă în alt telefon și scaneaz-o în aplicația btpay de pe telefonul tau. 

Mircea3
Junior

Mda, cred ca am gasit cumva. Asta apropo de ORO si OROC.

Eu bagasem in BTPay ORO , si nu normal ca nu mergea cu fix-ul.

Am cautat OROC, dar am gasit doar ORANGE Fix (fost Romtelecom FIX). Am incercat cu asta nu se conecteaza (cum fac celelalte aplicatii) , ci ma pune sa scanez factura! N-am rezolvat nimic, de asta voiam sa scap.

La aplicatiile care merg, se conecteaza aplicatiile (de ex. Digi si BTPay, te anunta cand vine o factura si cu un click ai platit-o. Vezi aici lista, istoric etc.

Concluzia este ce OROC inca nu este finalizat pentru a se cupla cu instrumente gen BTPay.

Multumesc pentru ajutor,

Mircea

OROC este Orange Romania Communications (fostul Telekom Fix). Deci asta trebuie selectat si in BT Pay. Si da, nu are decat plata cu scanarea facturii. De-aia am si vrut sa le luam pe rand. Ca sa vedem unde anume e problema. 🙂

Din pacate, aplicatia My Orange nu stiu sa aiba notificare push la emiterea facturii. Cu siguranta ar fi un feature foarte util. Dar se poate activa factura pe mail. Caz in care ai mail-ul sa-ti aminteasca de plata facturii. Nu e chiar acelasi lucru dar, dupa cum ai vazut, suportul BT Pay pentru OROC este inca destul de sarac. Astfel incat nu ai foarte multe variante. Doar sa ai la indemana (sau pe alt telefon cum zicea teacher_) sa o poti scana din BT Pay, saau...din My Orange.

Client Orange

Vad ca în BTPay, pentru OROC necesită scanarea facturii... 

Screenshot_20230408_074108.jpg

Exact. Aceea este optiunea. Doar ca in cazul asta, se selectase Orange (fara fix), motiv pentru care, datele de abonat nu se potriveau, si nu se putea face plata.

Client Orange