anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Procedura inlocuire eSIM fara apel suport sau magazin fizic

cesăzic_
Junior

Ma gandesc la urmatorul scenariu:

Sunt in afara tarii, scap telefonul in mare => Goodbye telefon si eSIM.
Am al doilea telefon de rezerva in camera de hotel, cu aplicatia My Orange preinstalata si deja configurata.

Pot sa imi gestionez eSIM fara a apela la suport Orange Ro? (care sa zicem la acea ora e pe alt fus orar, suportul inchis. sau poate nu are procedura sa ma identifice, numarul fiind singurul din contract, deci neavand pe ce numar sa primesc coduri de validare/apel de confirmare). Adica, pot sa il "anulez" pe cel care se va fi odihnit pe fundul marii, si sa generez unul nou pentru a-l instala pe telefonul de rezerva?

Varianta: Sa zicem ca era SIM fizic in telefonul care a plecat sa se „odihneasca”. Din nou, similar: pot genera eSIM pe telefonul functional fara ajutorul suportului? E mai simpla/rapida procedura cu trecere de la SIM fizic la eSIM decat anulare eSIM si generare eSIM nou?

1 Soluţie acceptată‚

Radutuby
#StarMember

Salutare,

la Orange nu poți genera sau muta un eSIM fără cod de confirmare pe numărul respectiv.

Dacă ai pierde telefon-ul sau SIM-ul și nu mai acces la acel cod nu poți rezolva singur din My Orange. Singura soluție rămâne Orange shop și buletinul. 🙂

Deși nu am incercat încă, poate că există și posibilitatea să suni la suport și dacă reușesc să te identifice, teoretic ar putea să îți trimită un nou cod, dar nu cred că este încă posibil.

„Less noise. Better signal.”

Vizualizare soluţie în postul original

7 Răspunsuri 7

Radutuby
#StarMember

Salutare,

la Orange nu poți genera sau muta un eSIM fără cod de confirmare pe numărul respectiv.

Dacă ai pierde telefon-ul sau SIM-ul și nu mai acces la acel cod nu poți rezolva singur din My Orange. Singura soluție rămâne Orange shop și buletinul. 🙂

Deși nu am incercat încă, poate că există și posibilitatea să suni la suport și dacă reușesc să te identifice, teoretic ar putea să îți trimită un nou cod, dar nu cred că este încă posibil.

„Less noise. Better signal.”

Razvan
#StarMember

Salut! Ar putea să trimită un cod de confirmare pe adresa de mail declarată oficial în relația cu operatorul, eventual să fie implementată o secțiune în My Orange unde să scanezi CI și fața, astfel încât să se asigure că el este titularul și dorește să activeze un alt e-sim. Dacă abonamentul este pe numele altcuiva din familie, este mai greu de obținut un e-sim. Pârghii există, totul este să se vrea și să fie implementate.

Salutare! Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție ca să fie de ajutor și altuia altă dată în aceeași situație.

Sau ar putea pre-autoriza sa genereze eSIM nou (iar sistemul sa revoce certificatul eSIM-ului curent) instantele unde e aplicatia mobila deja instalata (din moment ce esti deja autentificat in aplicatie, inseamna ca ai trecut deja de verificare...)

Metode exista. Eu intrebam daca sunt si puse in aplicare, ceea ce inteleg ca aparent nu.

Din motive de securitate și siguranță a identității și a numărului scenariul nu e valid. Cu atât mai mult în roaming. Recomandare: aviz în special doritorilor de bălăceală cu telefon cu tot.

Aprecierea unui răspuns ajută o Comunitate și unește pasiuni!

Ce probleme de siguranta a identitatii ai pe scenariul descris, daca protejezi aplicatia prin biometrics - biometrics care la randu-i nu poate fi activat decat daca dispozitivul insusi are biometrics/passcode pentru deblocare? Singura situatie ce ar ridica suspiciuni ar fi un partener de viata abuziv si dominant (cu acces la biometrics in telefonul in cauza), caz in care faptul ca esti la distanta nu face nicio diferenta fata de a veni impreuna cu el in magazin.

Siguranța contului nu stă exclusiv DOAR în aplicație și telefon. Poate fi la fel de ușor accesat contul de pe platforma web, din browser,  de oriunde din lume. Deci la o analiză mai atentă vei descoperi că nu e doar un "biometrics" și gata.

Aprecierea unui răspuns ajută o Comunitate și unește pasiuni!

Atunci asta e un defect de arhitectura a accesarii contului. Parca nu are 2FA My Orange, nu? Inseamna ca aplicatia in prezent nu are nimic special si e doar o impachetare webview a unei versiuni de mobil a site-ului?