la 12-12-2023 10:15 AM
Hello,
A incercat cineva sa-si faca upgrade la routerul 4G (Huawei B311 in special) cu un alt router third party? Functioneaza by default? Dar cu un alt router mai bun, dintre cele "suportate de Orange", dar cumparat de pe OLX? Functioneaza asa?
Intreb pentru ca imi amintesc ca au mai fost clienti in Comunitate care au incercat treaba asta si nu au reusit. Din cate stiu, acel abonament se activeaza pe un anumit hardware. Deci, si daca iei un model asa-zis "compatibil", poate chiar unul vandut pe OLX de un alt user Orange, nu va merge (cel putin nu by default), pentru ca tu ai un alt SIM, si nu e activat routerul (mai bine zis modemul) pentru acel SIM.
Intrucat experienta mea cu echipamentele astea este din pacate 0, eram doar curios daca a mai incercat cineva sa introduca un SIM de abonament internet 4G intr-un modem third party (sau chiar un alt modem comercializat de Orange, dar cumparat din alte surse) si daca i-a functionat fara sa fie activat de catre Orange.
13-12-2023 01:46 PM - editat 13-12-2023 01:47 PM
Da, funcționează modelele care sunt agreate de Orange. Au mai fost topicuri în care i-am îndrumat pe doritori să ia Huawei B 525, B 530 sau 535 și toți au simțit o îmbunătățire considerabilă. Chiar dacă este cumpărat de undeva, sper să aibă drept de retur, în caz de probleme. Chiar eu am cumpărat de pe OLX și au funcționat fără probleme!
la 13-12-2023 01:51 PM
Mersi frumos, Vio!
Aha, deci atata timp cat sunt modele suportate, functioneaza by default? Adica fara sa trebuiasca sa suni la ei sa iti activeze routerul? Se poate introduce direct SIM-ul din vechiul router in noul si merge fara nicio alta setare sau activare?
Ai incercat cumva si cu routere third party (de la alti producatori decat cei agreati de Orange)?
13-12-2023 02:10 PM - editat 13-12-2023 02:14 PM
Nu e nevoie decat sa introduci simul si va merge totul, daca este configurat corect routerul!
Am luat de pe olx, habar nu am de unde era. Nu, altceva nu am luat, pentru ca sunt sigur ca nu functioneaza. Au fost destui care su spus ca nu le-a functionat cu altceva si prin Comunitate!
la 13-12-2023 02:15 PM
Mersi frumos, Vio! Foarte clar!
Eu unul m-am lamurit. 🙂 Daca mai apar noutati, vedem la momentul respectiv. Dar pana acolo, e foarte clar.
Inca o data, mersi frumos!
la 13-12-2023 02:16 PM
Cu mare plăcere!
14-12-2023 10:26 AM - editat 14-12-2023 10:34 AM
Da, da. M-am lamurit. 🙂
Deci, atata timp cat routerul nu e "codat" (ca sa folosesc un termen de la telefoane) intr-un anumita retea (in cazul asta, Orange), si este un router (cum e acel TP-Link) pe care l-a folosit Flo ca exemplu, merge cu ce vrei tu. Dar daca ai un abonament de internet fix 4G, va merge doar in echipamentele agreate de Orange. Si banuiesc ca noi nu se gasesc de cumparat, nu? Cel putin nu in varianta cu firmware custom. Adica, daca vrei sa iei asa ceva mai bun, trebuie luat de pe OLX, nu?
Ma uitam de curiozitate in magazinul online, si am vazut ca exista mai nou in oferta Orange si echipamente de tip modem 4G de la TP-Link, pe langa cele clasice de la Huawei.
De exemplu acest MR500 4G Plus Flybox. Dar banuiesc ca nu e acelasi lucru cu un echipament pe care il primesti la un abonament de net Fix 4G, nu? Adica nu e cu firmware Orange. Sau....este? Asa cum sunt si telefoanele Android cu firmware customizat? Ar fi interesant de stiut, in caz ca sunt clienti care vor sa-si faca upgrade, cu un modem nou, si vor sa stie daca se poate achizitiona unul direct din magazinul online. Ar fi cool. :))
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor