la 18-12-2023 09:59 PM
Salut,
Postez și pe thread nou că să nu îi stric discuția celuilalt Adrian 🙂
După întreaga epopee care a durat 20 zile, perioada in care nu am avut internet, săptămâna trecută s-a putut activa internetul și la mine. Bucuros nevoie mare am inceput să testez minunăția de sistem mesh.
Pe cât de mari au fost așteptările, pe atat de mare a fost dezamăgirea.
1. Am conectat ambele mesh-uri la router. Unul sta cu ledul albastru aprins continuu, celalt are ledul albastru care clipește. Sigur se pot pune 2 mesh-uri?
2. Internet 0 prin mesh-uri. Partea ciudata e că dacă scot mesh-urile din priza să mă conectez la router, tot nu funcționează internetul . Se rezolva cu un restart la router, dar tot nu merge internetul prin mesh-uri.
3. Deoarece pentru prize smart și becurile smart am nevoie de rețeaua de 2.4, am lăsat rețelele separate. Pe 2.4 am magica viteza cuprinsa intre 2mbps și 20mbps. Pe 5ghz viteza este decentă, dar nu se apropie că stabilitate cu cea pe care o aveam cu routerul de la abonamentul Fibra 2000(zte alb).
Deși teoretic am internet, din păcate ca să pot beneficia de el trebuie să elimin mesh-urile.
Îmi puteți spune daca sunt update-uri de firmware mai noi pentru router și mesh-uri care sa rezolve problemele?
Sincer, am avut răbdare 20 zile fara internet, că era o situație excepțională și am înțeles asta. Dar sa primesc echipamente care nu funcționează în standarde, aici nu mai aveți nicio scuza. Este jenant. Daca nu se rezolva, voi face trecerea către Digi, că răbdarea s-a terminat.
P.s.1: am atasat screnshoturi cu mega viteza pe 2.4 și cum apare no internet atât pe 2.4 cât și pe 5.
P.s.2: am scris mesajul de pe rețeaua mobila.
la 03-01-2024 01:48 PM
Au venit azi cei de la Digi și au instalat internetul lor. Pe fibra pe care Orange spunea că e nefuncționala.
Din camera de unde fac testele, am atasat viteza de la Digi care este in parametri.
Orange spunea că o viteza de 400-500 mbps este in parametri. Ce sa mai spui?
Eu am spus de la început că ați livrat echipamente netestate și faceți testarea pe nervii clienților.
Soluția: reziliere cu Orange și rămân cu Digi. Nu are rost să mă complic.
la 08-08-2026 07:12 PM
Vad că îți place sa răspunzi la un topic mort și îngropat de ceva ani.
Problema cel mai probabil era de la o combinație de 2 lucruri proaste pe care Orange nu a vrut să le soluționeze: routerul+ odb-ul.
Daca ai fi citit topicul ai fi văzut că problema nu era de la sateliți pentru că eu nu aveam internet direct in router. Si eu fost vreo 10 echipe care nu au rezolvat nimic.
Routerul inițial negru zte mergea foarte bine. Routerul nou pe atunci, cel alb, era și încă este de 2 lei jumătate.
Crede-mă că înainte de a rezilia am incercat tot ce era omenește.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor