anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Intreruperi zilnice internet (bridge)

razvanth21
Junior entuziast

Salut.

De cand am trecut ONT-ul (F6605R) in bridge, am caderi de internet zilnice, pana restartez router-ul personal (sau ONT-ul)/reintroduc cablul in WAN. Problema este mai mult ca sigur din partea Orange. Am incercat cu 3 routere diferite, iar problema se reproduce pe fiecare. Mai mult, am ajuns sa fac capturi de pachete cu Wireshark unde am descoperit ca sunt filtrate pachete ARP fix cand mi se intrerupe conexiunea. In momentul asta, efectiv nu am ce sa fac. Daca are cineva o sugestie/solutie, ascult. 🙂

NU doresc sa renunt la bridge!

9 Răspunsuri 9

FLo1
#StarMember

Salut. Ar fi interesant de văzut care echipament din bridge se blochează. Sau se restartează automat? Sigur nu ambele simultan. Dacă e ONT-ul... poate fi de la ei / o problemă de echipament. Dacă e routerul tău, atunci anumite setări pe router sunt incorect alese.

razvanth21
Junior entuziast

Nu se restarteaza automat, LOS, PON, Internet sunt verzi cand se intampla. Ramane picat pana primesc alta adresa IPv4 publica noua (asta inseamna reset ONT/reset router/reintroducere cablu Ethernet in WAN).

NU router-ul meu este problema (am specificat ca am incercat 3 routere diferite, toate plecand de la setari stock).

Posibil necesar o resetare a ONTului din sistem. Un reset în buclă nu e ok, deci sigur a rămas ceva agățat, dar se rezolvă doar cu intervenția celor de la tehnic pentru un reset a contului aferent ONTului. Poți solicita intervenția din MyOrange > Altele > Contact și feedback > Scrie-ne.

razvanth21
Junior entuziast

A fost cineva pe teren, a zis ca n-are ce sa faca si ca au reinitializat ceva din sistem. Habar n-am, o sa vad. Si semnalul pe fibra era undeva la -28, a ajuns la -25.

Dacă era din "teren" atunci nu era semnal deloc. E o problemă de software / configurare. Sper să fi remediat ceva. Te așteptăm cu vești bune. 

razvanth21
Junior entuziast

Astept sa vad daca (sau cand) o sa se mai reproduca. De obicei, nu trecea o zi fara sa pice.

razvanth21
Junior entuziast

Aparent, ceva s-a rezolvat. Am uptime 2,5 zile de la ultimul incident. Ori repozitionarea fibrei, ori "reinitializarea" a rezolvat.

@razvanth21: Mulțumesc pentru feedback. Nu e de la FO. Cu siguranță o posibilă resetare /reconfigurare cont a avut ca urmare lipsa resetării în buclă a ONT-ului. Să fie la o durată cât mai mare de uptime. 

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Eu am acest ont și nu am avut niciodată această problemă, dar nici nu l-am pus niciodată în bridge.

Tot cei de la Tehnic cred că te pot ajuta, dacă insiști!

Succes!