anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Fibra 2000 cu Livebox 6

Biscuiti
Începător

Salut.

Am un Livebox 6 si din moment ce Orange Romania promoveaza Fibra 2000 fara echipamente capabile de asa ceva pe fir, sunt curios daca se poate folosi pe fibra din Ro. 

E un modem Sagemcom ce are intrare fibra si iesire LAN 2.5Gb, deci exact ce ar trebui pentru abonamentul asta.

5 Răspunsuri 5

Pololică
#StarMember

Salutare!

Nu stiu in ce masura se pot schimba echipamentele, chiar daca sunt compatibile. Din discutii citite pe diverse forumuri, o solutie pentru 2Gbps pe fir ar fi un switch care sa poata combina viteza (nu stiu daca ma exprim corect). Din ce am inteles: se folosesc cele doua porturi ale Livebox 6 si switch-ul combina viteza. Nu garantez daca ce am spus e o aberatie sau este posibila treaba (sper sa fie cineva mai tehnic si cu mai multe detalii).

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Poți discuta cu ei și cere să ți se facă legătura la Serviciul Tehnic, dar m-aș mira să te lase. Poate vor accepta din simplă curiozitate ( de test).

Baftă multă!

Victor_7
Junior entuziast

Am gasit pe un site in spaniola (tradus in engleza cu edge) ceva de Livebox 6 de la Orange:

"In the Livebox 6 we have GPON port (integrated ONT) up to 2.5Gbps / 1.25Gbps while in the Livebox 6+ we have WAN port 2.5 Gigabit Ethernet (2.5GbE) RJ45. 

• ARMv8 B53 dual-core 1.5 GHz processor
  • 512MB NAND FLASH memory and 512MB DDRAM
  • 4 x RJ45 Gigabit Ethernet (GE) LAN ports
  • 2 (FXS) RJ11 ports for Fixed Telephony
  • 1 x USB 3.0 master (Type A) high power (1A) port
  • Wi-Fi 6 (IEEE 802.11a/b/g/n/ax)
  • 5GHz band: 4×4, 160MHz, up to 4.8 Gbps
  • 2.4GHz band: 3×3, 40MHz, up to 860Mbps
  • OFDMA, 1024-QAM, MU-MIMO, ZeroWait DFS, TWT, WPA

Gigabit Ethernet LAN ports: These four ports allow you to connect equipment via Ethernet cable (RJ45 connector) at speeds up to 1 Gbps"

Deci iesirea pe lan e tot de 1Gbps.

Eu îl am de zilele trecute și e foarte ok.

https://www.orange.ro/internet/abonament-home-net-fibra/

Nu am dispozitive care să suporte mai mult de 1Gbps, în afară de telefon, un Xiaomi 12 T pro. Pe wifi sare de 1,7 Gbps lejer, cu abonamentul de 1,8 Gbps.

Victor_7
Junior entuziast

Eu am 2 pc-uri folosite de membrii familiei cu porturi lan de 2,5 Gbps. Deci, mi s-ar potrivi un router cu iesire tot pe 2,5.

Am observat si o chestie de marketing: la Orange UK Livebox 6, arata cu totul altfel si desigur e un alt model, care se pare are 4 porturi lan de iesire de 1 Gbps si inca unul de 2,5. Deci marea corporatie detine dispozitive capabile de 2,5  numai ca nu le-au lansat in toate tarile.