la 28-10-2024 01:36 PM
Buna ziua,
Am routerul ZTE F6605R si setarile de port fw de mai jos.
IP-ul trecut la LAN Host apartine unui raspberry pi pe care vreau sa il accesez si din afara retelei din casa. Am activ si un serviciu de "DDNS" de la "No-IP" configurat astfel
Daca fac "nslookup" cu hostname-ul de mai sus imi apare configurat "corect" cu IP-ul meu extern (care se pare ca e acelasi pentru toate deviceurile din retea, probabil IP-ul routerului).
Dar, din pacate, nu pot sa accesez pi-ul. Mai mult decat atat cand fac PING dintr-o retea externa, catre ip-ul meu extern(cel de IPv4 de genul 128.127.xxx.xxx.) nu merge.
Ignorand serviciul de DDNS, de ce nu imi par deschise porturile 8080 si 22 (de SSH) cand incerc sa le accesez folosind ip-ul extern(de ex folosind https://canyouseeme.org/ ) ?
Va multumesc anticipat !
la 28-10-2024 02:54 PM
Salut, Dorian! Bun venit în Comunitate!
Am expus și noi situația ta colegilor de la departamentul tehnic.
la 28-10-2024 06:05 PM
Buna @DorianMihu
Pare a fi o problema cu providerul. Trebuie verificat daca Orange nu blocheaza aceste porturi by default. Unii provideri pot bloca porturile 22 sau 8080 pentru utilizare comerciala.
Totodata, pare ca setarile sunt ok.
Seara faina!🌙
28-10-2024 09:19 PM - editat 28-10-2024 09:22 PM
Dorian, dacă vrei poți începe cu o verificare din LAN a conexiunii, adică 192.168.1.24 trebuie să fie accesibil direct, fără port din LAN.
Așa cum ai observat, IP-ul extern este unul pentru toate echipamentele, însă fiind dinamic (adică DHCP), aveai nevoie de un serviciu DDNS, ceea ce e ok. Însă până la a verifica dacă cele două porturi sunt deschise (și vor fi pentru un IP public, vizibil din internet), trebuie să te asiguri că IP-ul intern este ok, adică un PING la 192.168.1.24 nu returnează mesaj de ”100% losses” 🙂
Dacă faci aceste verificări, restul sunt ușor de intuit. Spor.
LE: Dacă nu știi / nu poți verifica un PING dintr-un ”cmd prompt”, atunci încearcă de aici: https://check-host.net/check-ping
la 29-10-2024 10:26 AM
Salut FLo1!
Ip-ul 192.168.1.24 este vizibil intern iar amandoua porturi accesibile.
Problema mea este ca IP-ul meu extern/public (128.127.xxx.xxx) nu poate fi PING-uit dintr-o alta retea. Si atunci, nu stiu cum exact sa verific. Bineinteles ca nici porturile nu par a fi accesibile.
la 29-10-2024 01:48 PM
@DorianMihu: Așa cum am explicat și aici, pentru acest model de router cred că e mai ok o configurare de PortFwd pe un router pus în bridge, iar pe routerul ZTE activezi DMZ. Pare mai ok și funcțional. În plus, astfel ai acces fără restricții la configurarea porturilor. Altfel nu pare să ai vizibil IPul de WAN al ZTEului, iar ca urmare nici porturi sau altceva de după el.
la 29-10-2024 08:58 PM
@DorianMihu: Ai reușit să configurezi DMZ pe routerul ZTE? Dacă DA, atunci poți verifica un PING la acel IP sau chiar poți testa conexiunea pe site-ul celor de la noip.com unde ai configurat DDNS-ul.
La mine arată cam așa, dar nu îți pot arăta pasul de la PortFwd pentru că oricum e irelevant neavând nici un device conectat prin PortFwd. Ceea ce folosesc eu sunt conectate acum prin P2P, renunțând la PortFwd (erau cândva niște IP-Cam mai vechi).
la 29-10-2024 11:35 AM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor