anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Download mai lent decat pe 4G pe dispozitive iOS - Fibra 2300 F6605R

Shippy
Vizitator

Va salut,

De cand m-am mutat la Orange pentru serviciile de internet am o problema mai ciudata. Sunt sigur ca sunt si altii, dar cel mai probabil nu au observat-o sau li se pare normal. Orice incerc sa descarc de pe App Store, se descarca mai lent pe wifi decat pe 4G. Am iPhone 15 Pro, 16 si iPad gen 8 in casa. Toate suporta wifi 6, pe toate am viteze in speedtest de 800mb+. Daca descarc ceva prin browser sau eu stiu, filme de pe aplicatiile de streaming, zbarnaie. Daca descarc ceva din app store, stau 10 minute pentru 300 mb (joc, app, ce o fi).

Cand eram la Digi, nu am avut nicio problema de genul. Pe forumurile de afara se lovesc cam multi de problema asta si mai tot timpul problema a fost de la furnizor, insa nu prea stie nimeni ce au facut mai exact.

Am incercat whitelisting din router pentru domeniul de app store si os update. Am facut trace si lookup catre ele, si se duce catre ip-urile corecte ale apple. 

Suportul a fost egal cu 0, habar n-au avut, in afara de reseteaza routerul si cam atat.

Ati observat asemenea viteze de descarcare din app store la conexiunile voastre? Firmware-ul este ZTEGF660505RO (nu stiu daca exista mai nou, mi-au spus ca nu)

P.S.: daca dezactivez si reactivez wifi-ul si daca ma misc repede un joc de 3GB il descarc sub 1 minut. Dupa care acelasi joc se descarca in 40 min.

Multumesc anticipat!

12 Răspunsuri 12

Pololică
#StarMember

Salutare!

O intrebare: poti pune linkuri cu respectivele bube. Mai folosesc alte forumuri (nu, nu Softpedia) si nu am vazut plangerile (desi sunt abonat la paginiile cu IOs si IPhone). Ca nota de subsol, nu toate topicele sunt cronologice si uneori imi apar topice deschise acum o ora si altele acum 5 zile (majoritatea sunt din ultimile 24 de ore, indiferent de perioada zilei cand intru pe un anumit forum).

O rugaminte: poti face un hotspot intre un telefon (preferabil atat IPhone, cat si Android) cu utilizarea normala pe dispozitivul care primeste semnalul? Adica as vrea sa probezi daca semnalul primit prin cartela SIM (prin hotspot) difera de cel primit prin fibra in conditiile de lucru testate de tine.

PS: vad din ce in ce mai multe persoane care leaga diverse probleme cu Apple (nu neaparat aici in comunitate, cat si prin alte parti). Mi-e sa nu fie vreo problema in curtea lor (a se intelege curtea Apple).

Salut!

Daca dai un search pe google cu app store slow downloads sau sinonime vei gasi destule plangeri. Pe reddit, unii au reusit sa isi rezolve problema prin ISP deoarece au dat de oameni capabili la serviciul de suport tehnic. Am facut treaba asta intre telefoane si descarcarile sunt ok in jur de 200 mb la cat am eu semnal aici. Si daca ar fi o problema apple, ar fi ciudat sa o am doar eu in toata tara asta. Am pus dns-uri cloudflare, google, **beep** mai stie, toate la rand fortat prin telefoane, fortat doar ipv4 ca am zis ca poate are ceva pitici pe ipv6, same...adaugat in router dns-urile respective, adaugate domeniile apple in router la whitelist...nicio diferenta. De asta eu as fi mai curios, daca mai multe persoane de aici in aceasta configuratie, fara bridge mode in routerul acesta sau altele de la orange, daca descarca ceva din app store de cateva sute de mb, li se descarca aproape instant, asa cum ar fi normal, sau in cateva minute.

Nu zic ca e orange sau apple de vina, dar m-as simti totusi destul de important daca doar in casa mea a decis apple sa-mi limiteze descarcarile dintre toti din tara asta 😂

Mai mentionez ceva, am fibra noua Orange dispozitive cu wifi 6 si 6e, pe wifi langa router pe cea mai stabila frecventa si canalul cel mai putin folosit, nu imi urca mai mult de 1200 mb...nu stiu daca e bine sau nu, ca am mai vazut pe forum ca unii prind 1800mb cu acest router.

Ah si as fi incercat prin bridge mode sa pun un alt router ca sa elimin ZTE-ul din ecuatia de adiministrare si sa vad daca e vreo diferenta asa, dar mi s-a cam taiat sa cer ceva celor de la suport tehnic. Ma trezesc ca pentru un test de 5 minute, stau fara net o saptamana. Nu am alt router la fel de performant in casa, ca as fi trecut pe acela instant.

Extremely slow downloads from AppStore : r/ios

aici e o discutie mai lunga pe subiect cu unele workaround-uri, dar nu functioneaza nimic. Nici cu vpn, nici fara, sunt dispozitive personale, nu sunt managed de firma si sa aiba un vpn ascuns. Cum ziceam...e ciudata treaba. Dar cam acelasi lucru e si la mine ca in acest post de reddit.

Pololică
#StarMember

Nu zice nimeni ca e vina Orange sau IOs, dar se cam face o presiune pe Apple pentru ca anunta servicii (RCS iti spune ceva?) si nu intotdeauna le respecta.

Cateva exemple:

https://www.reddit.com/r/iphone/comments/1htw78w/my_phone_keeps_going_back_and_forth_between_sms/

https://www.reddit.com/r/iphone/comments/1h5nv3p/iphone_wont_send_rcs_messages_anymore/

Si, recent, Samsung a anuntat ca vrea sa renunte la RCS: https://www.youtube.com/watch?v=Gm0W_XkBEgA

Revenind la subiectul nostru: buba poate fi oriunde (telefon, router, semnal [trimis prin fibra], etc). Incearca ce am recomandat (hotspot de pe alt telefon) si, suplimentar, daca ai un router extra (al tau) pune-l ca AP sau Repeater (recomandabil sa le iei pe rand).

Daca esti doar tu cu problema, inseamna ca aparatele tale au o problema, dar, daca in testele recomandate nu se repeta, ma gandesc ca o fi ceva de la router (un bug).

PS: i-am pus recent soacrei un router cu o cartela in el pentru net (mai mult pentru cumnata sa vada Netflix, dar tare imi e ca o sa ma puna soacra sa joc ceva Pinata pentru net ca "am vazut eu nu stiu ce reteta pe telefon si vreau sa vad mai bine si, daca tot e televizorul aprins, sa arunc si eu un ochi la Netflix sau la ceva pe youtube, ca tot as vrea sa merg si eu pe undeva...). E un router 4G (actualizat la ultima versiune de net) si pe 4G uneori parca pierde semnalul, 3G fiind foarte stabil.

Da, si eu la soacra-mea ca doar orange are semnal pe 4G cu un router tp-link si pica constant semnalul pe 4G, dar e si intr-o vale inconjurat de dealuri satul. Are maxim 30mb viteza de download cu test in router. 

Anyway, nu am telefon android dar verific cand vine un prieten. Poate pana atunci se mai sesizeaza cineva, sa vedem daca sunt conditiile similare.

Ca si AP am un TP-Link Extender pe aici si am verificat cu el, la fel se comporta. De aceea ar fi fost bine sa vad cu un alt router si acesta de la Orange pe bridge, incerc sa fac rost...pentru ca daca pleaca din acest router problema, trebuie pus neaparat in bridge, daca doar il extind, la miez tot el controleaza ce se intampla cu traficul.

Ma gandesc ca poate ar fi o problema pe WiFi, dar nu si pe fir (mergand pe premisa ca AP-ul/Extenderul este pe fir).

Pololică
#StarMember

Deci, ori ma asculta Google, ori karma: tocmai am vorbit cu sefu (legat de o problema cu semnalul la Vodafone, unde avem "flota" de telefoane): se plange ca la diverse atasamente sunt probleme cu descarcarile. Si, cu doua exceptii (eu si o colega de birou), TOTI au Iphone. Si problema se manifesta la fel: prin WiFi, si doar la cei cu IPhone.

Daca mai are cineva problema asta langa tine (cu IPhone, evident), inseamna ca ar confirma problema.

Ca NB: toti avem WiFi de la Digi (acasa sau la birou)... La birou avem backup Vodafone. Deci as exclude, macar temporar, Orange pe partea fixa.

E ori ceva incompatibilitate intre chipul din iphone cu ce dumnezeu o fi in zte-ul ala, ori nu stiu. Acum sunt in oras. Joc de 3 gb asa de test descarcat in 2 minute pe 4g. Deci iti dai seama ce trist e cand acelasi joc se descarca pe wifi 800+ mb download pe speedtest, in 40 de minute. Sincer as dezactiva wifi daca ar fi sa descarc ceva…problema e ca atat e de prost semnalul in casa ca tot pe acolo ajung 😂 si nu ma urc de fiecare data pe terasa cand vreau sa descarc ceva sau fac update la ios. Si problema e de luni de zile, nu de azi ieri. 

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Nu știu ce să zic, dar eu am net foarte bun de la Orange în două locații. Nu descarc foarte mult, dar orice descarc, o face aproape instant și nu am întâmpinat niciodată problemele despre care amintești. 

Am mai studiat forumul si am vazut ca prinzi si viteze bune. Ca e telefon ca e laptop, la mine maxim in 1200 imi descarca tancul de laptop pe wifi langa router. Dar na, nu asta e problema mare, undeva ceva nu pusca si nu imi pot da seama ce. Trebuie sa fac rost de un router sa incerc si cu asta in bridge, e ultima varianta la nivel de hardware.