anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme ZTE F6600R - In atentia Orange si a noilor abonati !

Minolta
Junior entuziast

Probleme la modelul ZTE ZXHN F6600R, recent instalat pentru pachetul Fibra 2000 + TV Premium:

- Porturi LAN izolate

Doar la WLAN exista optiune SSID Izolation ON/OFF, porturile LAN 1-4 raman intotdeauna izolate intre ele. Cu alte cuvinte, un device conectat prin LAN1 nu poate comunica cu alt device conectat prin LAN2, LAN3 sau LAN4, indiferent de combinatie. Singura posibilitate de a comunica in reteaua locala este din WLAN (cu optiunea de izolare debifata la respectivul SSID) catre un device din LAN.

- Lipsa port 2.5Gbps (platesti Fibra 2000 si primesti ONT cu porturi gigabit)

- Incompatibil cu Link Agregation LACP-IEEE 802.3ad

- Lipsa client DDNS

- Lipsa optiune de management extern

- Lipsa semnal la unele canale HD

Posibil sa fie rezolvate printr-un update rapid de firmware, deocamdata am depus o sesizare la departamentul tehnic. In caz contrar, renunt la contract si depun plangere la autoritatile competente. Toate aceste disfunctionalitati sunt o bataie de joc la adresa clientilor care trateaza ofertele Orange cu incredere si primesc cu totul altceva !

56 Răspunsuri 56

Minolta
Junior entuziast

Bravo, ma bucur ca tie ti-au rezolvat asa repede. Eu personal am o luna de cand ma tot rog de ei… e clar ca celor preluati de la fostul Telekom ne dau cu flit, rusine Orange !

Minolta
Junior entuziast

Azi s-a clarificat un aspect important, si anume:

Cu toate ca utilizam acelasi model hardware (ONT ZTE GF6600 V903), soft-ul difera intre abonatii Orange Romania si abonatii Orange Communication (TELEKOM) datorita protocoalelor interne de comunicare. Mai exact, pentru abonatii Orange Romania versiunea firmware are terminatia RO, iar pentru abonatii Orange Communication are terminatia RT.

Prioritari sunt abonatii Orange, la care bug-ul de izolare al porturilor LAN a fost rezolvat prin update la firmware ZTE GF660007RO, cei din Orange Communication avand instalata in continuare versiunea de baza ZTE GF660004RT, astfel ne confruntam cu alta discriminare majora din partea acestei companii.

Solutii nu exista in acest moment, deoarece versiunea beta ZTE GF660006RT este instabila si distruge ONT-ul (restart in bucla), iar alt firmware superior nu este disponibil pentru abonatii preluati de la Telekom.

Nu stiu cat este de adevarat, intradevar sunt abonat orange dar infrastructura in blocul meu este 100% telekom. In scara la mine majoritatea inca au echipamente din fostul telekom. In orasul meu inca nu exista infrastructura orange, doar Digi, fostul Telekom si Vodafone(ex UPC) au infrastructura lor.

Minolta
Junior entuziast

Am scris exact ce mi-au comunicat ei si ajung la concluzia ca totul tine de marketing... o bataie de joc la adresa clientilor. In urma acestor precizari, le-am propus sa rezilieze contractul actual cu Orange Communication si sa-mi faca contract nou la Orange Romania.

Am inteles, sunt curios cum vor reactiona la propunere sau daca este posibila aceasta mutare. Zi frumoasa sa ai. 😉

Codman
Începător

S-a gasit vreo solutie la partea de porturi LAN izolate ? daca nu, Orange schimba routerul cu unul fara aceste limitari fara costuri extra? Multumesc!

Nu si la mine, ticketul a ramas pana la urma ignorat, dupa deja peste zece telefoane in care-am reiterat, de fiecare data, problema. Tehnicienii te iau mereu de la inceput ca pana la urma sa-ti ridice oarecum din umeri, generand frustrare maxima.

Am "evitat" problema folosind practic alt router + switch si pastrandu-l pe acesta pentru tot ce...poate fi izolat. Cand expira, schimb barca, mi-a ajuns.

Minolta
Junior entuziast

Eu nu-i consider tehnicieni. In rest, aceeasi metoda de abordare… ai dreptate !

Minolta
Junior entuziast

Nu s-au gasit solutii si nu dispun de alt echipament care sa nu prezinte aceste probleme, deci n-au cu ce sa-l schimbe.

SilviuC7
Junior

Salut, si eu am observat de cateva zile lipsa semnal/ calitate proasta pe unele canale HD din capatul benzii: frecventele 794, 802, 810 si 818 (Antenele) MHz. Se pare ca in cazul meu s-a facut un upgrade la ZTEGF660009RT in 11 septembrie care a stricat receptia canalelor respective, este semnal 80-90% dupa un spliter, dar calitatea este foarte proasta, 50-60%.

2023-09-11T21:09:16Z upgrade: UpgradeType is 101, FileType is 1
2023-09-11T21:09:26Z upgrade: flash file success: FileType is 1, FileName is /var/tmp/fw.bin
2023-09-12T05:23:08Z reboot for OMCI.
2023-09-12T05:24:11Z System start!
2023-09-12T05:24:11Z SSH: [SSH Stop] SSH: will stop...

roby11
Junior entuziast

Ai rezolvat ceva?

CriLauLu
Începător

La mine pe LAN e limitat la 100 si stiu sigur ca de la ZTE...