Salutare,
Multumesc mult de raspunsuri. Incerc sa detaliez putin aici de ce nu am reusit.
Nu fac prima data port forwarding si cu totii stim ca orice meniu de router ai avea, name convention-ul e in mare parte la fel sau setarile se cam fac in acelasi mod.
Desi am alt model de router decatla cel din link, meniul e oarecum asemanator.
Problema pe care o intampin la sectiunea Forward Rules > Port Mapping, este ca la WAN Name nu e populat.
Daca dau click, se face un drop-down gol. Celelalte setari le pot face, dar fara acel WAN Name, nu pot salva configuratia, deci no success. (pic. 1)
Am incercat totusi sa fac forwarding si in sectiunea de IPv6, tot la Port Mapping. Aici, intalnesc alta situatie.
Desi aici am WAN Name si este populat, primesc urmatorul mesaj cand vreau sa salvez configuratia. (pic. 2)
Ce inteleg din acel mesaj de firewall este ca trebuie sa activez acea setare. Din ce m-am mai documentat pe net, setarile de firewall ar trebui sa se gaseasca la Security, doar ca eu nu le am, ori din cauza ca userul meu nu are acces de admin (root), ori sunt restrictionate din Orange.
Am sunat si la tehnic, am primit raspuns ca nu fac suport pe asa ceva.
Din ce am mai vazut pe-aici, singura solutie e sa il fac bridge, si sa-mi mai iau un router. Foarte simplu daca nu esti limitat de spatiu. Totusi sunt de parere ca atata timp cat oferi un produs, ar trebui sa stii sa-i faci si support.
Seara faina!