anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ajutor configurare router D-link

Quaiet
Junior

Buna seara, astazi am solicitat trecere ont-ului pe modul bridge. Acum nu mai am conexiune de internet. Am un router personal d-link dir 5460 ax5400, ma poate ajuta cineva cu configurarile pentru internet? Multumesc anticipat.

 

1 Soluţie acceptată‚

Gata, problema era de la Orange, dupa 1:30 h de discuții la departamentul tehnic s-a rezolvat problema (au deconectat si conectat din nou bridge mode) si acum merge. Nu a trebuit sa dau nici restart la routere, acum e conectat routerul la net si are si  wi-fi internet. Nu-mi apar nici retele wi-fi de la ont, e bridge mode 100%. Ma intreb daca inchid si deschid ont-ul sa nu mai fie in bridge mode:)).

Vizualizare soluţie în postul original

13 Răspunsuri 13

FLo1
#StarMember

@Quaiet: Bun venit în Comunitatea Orange. Așa cum am explicat aici, configurezi simplu routerul D-link așa cum îți dorești, cu mențiunea că în WAN vei selecta ca intrarea să fie de pe DHCP (IP dinamic), pe care-l primește dintr-unul din LAN-urile routerului primit de la Orange. Simplu. Revino pe topic să ne comunici dacă ai reușit sau ai nevoie de alte detalii. Succes. 

Nu am WAN in setarile routerului.Am submeniul internet cu VLAN,IPv4 si IPv6.Pe IPv4 am selectat optiunea dynamic IP, tot nu am internet.

@Quaiet: Din moment ce are port de WAN, cu siguranță are și în interfață meniul pentru WAN. Vezi foto mai jos. Pe de altă parte, întreg manualul îl găsești aici. Vezi la pagina 22 detalii despre WAN și configurarea necesară de care îți menționam (vezi foto mai jos). Revino cu informații despre stadiul problemei tale.

FLo1_0-1676016641126.png

FLo1_1-1676016783150.png

 

FLo1_2-1676017186853.png

 

E diferita interfata la d-link, vezi foto.Acum ce sa trec la host,primary dns si la secondary dns?

@Quaiet: Exact cum bine ai intuit și ai selectat ”Dynamic IP (DHCP)”. De altfel după cum observi în prima foto, deja conexiunea la internet este funcțională, deci și cu routerul de la Orange. 

Și fiind pe DHCP toate configurările menționate se transmit automat de la o interfață la cealată (LAN router1 ----> WAN router2).

Nu am internet nici la pc nici la wifi,îmi apare limited conection.

@Quaiet: Verifică sau prezintă un screen-shot aferent meniului WLAN / LAN. Cred că acolo ceva nu e configurat ok. Dar dacă te uiți inclusiv la LED-ul de la DLINK aferent conexiunii de internet, sigur e verde și pâlpâie neregulat. 

Gata, problema era de la Orange, dupa 1:30 h de discuții la departamentul tehnic s-a rezolvat problema (au deconectat si conectat din nou bridge mode) si acum merge. Nu a trebuit sa dau nici restart la routere, acum e conectat routerul la net si are si  wi-fi internet. Nu-mi apar nici retele wi-fi de la ont, e bridge mode 100%. Ma intreb daca inchid si deschid ont-ul sa nu mai fie in bridge mode:)).

@Quaiet: Excelent. E bine că s-a rezolvat. Poți să dai un restart. Dacă nu, când va fi o pană de curent.... tot restart se cheamă.  😉

Da, asa este sper ca eon sa nu faca figuri prea repede. Mai am o problema cu conectarea celui de al doilea pc la router prin cablu ( spune ca nu e conectat cablul) pe orice port de lan l-as pune. Imi merg ambele calculatoare pe internet doar daca conectez un switch ( pe unul merge  cu 1gbp iar pe unul cu 100mbp). Trebuie sa fac ceva setari la ruter sau la al 2-lea pc?

@Quaiet: Ești sigur că ai placă de rețea gigabit și pe PC-ul la care îți merge cu 100Mbps? Dacă e ok, atunci posibil doar un singur port să fie configurat pentru Gigabit. Totuși, dacă nu merge măcar cu 300-400Mbps.... atunci mai mult ca sigur e de la placa de rețea. Verifică totuși placa de rețea, limitarea poate să fie chiar și soft, nu doar hardware.  

Amandoua placi sunt gigabit, dar nu e normal sa mearga doar cand pun switchul, routerul are 4 porturi gigabit, trebuie sa mearga 4 pc-uri pe el.

@Quaiet: Într-adevăr, însă în acest caz să nu fie de la unele configurări de pe secțiunea "Network settings", ca în imaginea de mai jos:

Screenshot_20230210-214127_Chrome.jpg

 Alte detalii nu am găsit nici referitoare la viteză, nici la o posibilă restricție /diferențiere între porturile LAN. Încearcă și vezi dacă toate porturile se comportă similar.