anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

🎉 [Încheiat] CONCURS: Comunitatea Orange împlinește #4 ani!

GeorgianaD
Moderator

Astăzi împlinim 4 ani alături de voi și în cinstea acestui eveniment vom găzdui un #SuperConcurs.

Vor fi premii cool (4 smartphone-uri Samsung Galaxy S22) și va fi super distracție 😊.

 

Campania se va desfășura în perioada 6 - 19 iunie 2023, iar participarea este extrem de simplă. Vă invităm să împărtășiți cu noi cea mai amuzantă experiență pe care ați avut-o în viață în materie de tehnologie. Ar putea fi o întâmplare haioasă cu un gadget, o întâlnire antologică cu o nouă tehnologie sau orice moment simpatic legat de tehnologie care v-a făcut să râdeți. Vrem să ne simțim bine și să ne distrăm, iar simțul umorului să strălucească. Ce ziceți? Acceptați provocarea?

 

Iată cum puteți câștiga: Povestiți-ne aventura voastră printr-un comentariu de minimum 200 cuvinte la această postare și adaugți hashtag-ul #4ani. La finalul campaniei vom premia primele 4 postări în ordinea descrescătoare a numărului de likes primite de la ceilalți membri din Comunitate, deci autorii celor patru comentarii care vor acumula cel mai mare număr de aprecieri vor câștiga fiecare câte un smartphone Samsung Galaxy S22. Simplu și fun! 4 ani, 4 premii 😊

 

NB: vom lua în considerare doar o singură postare per participant (în cazul comentariilor multiple, vom lua în considerare doar prima întâmplare povestită)

 

Regulamentul campaniei este disponibil aici.

 

Așadar, sunteți pregătiți de distracție? Vă așteptăm să împărtășiți cu noi povești de neuitat despre tehnologie.

 

La mulți ani Comunitatea Orange! La mulți ani nouă, tuturor!

HB.png

 

 

UPDATE 30 iunie 2023

Concursul nostru s-a încheiat! Va mulțumim tuturor pentru că ați împărtășit cu noi povești amuzante și ne-ați făcut (cel puțin) să zâmbim 🤣🤣🤣.

Cei 4 câștigătorii validați sunt: 

Simina92 – 104 aprecieri 

Danyycool – 92 aprecieri

Miha_Z – 63 aprecieri 

ValyGreavu – 52 aprecieri

 

Felicitări tuturor!

538 Răspunsuri 538

Punisher84
Junior

#4ani 😍😍😍😍

Emilian1
Începător

#4ani

 

În iunie 2001 am fost la primul meu interviu de angajare: un post de redactor la un cotidian local. Pentru cei care țin minte, pe atunci presa print era cu adevărat o putere, internetul era doar prin dial-up mai ales în provincie, pozele se făceau cu film dus la developat, interviurile doar pe reportofoane cu casetă pe care trebuiai să le derulezi înainte și înapoi până auzeai vocea sfântului Ilie, iar Nokia 3310 era highrange-ul acelei perioade. În mintea mea bifasem toate cerințele jobului: disponibilitate la program flexibil, entuziasm, bun cunoscător al limbii române. Mai puțin cunoștințe operare PC, care reprezentau un avantaj. Eu n-aveam habar nici măcar cum se deschide un calculator și mă uitam la „calculatoriști” ca la cercetătorii care caută cu minți răvășite bossonul Higgs. 

Mi-am zis că oricum nu am ce pierde, mai sunt și alți „analfabeți” ca mine pe lumea asta, încercarea moarte n-are și alte motivaționale din astea. Mă bazam pe faptul că ziarul avea o școală gratuită de presă care dura două săptămâni. 

Intru în redacție, din două pagini A3 cu proaspăta Constituție UE fac un rezumat A4 pe care îl prezint cu mândrie redactorului șef. Foarte bine, foarte frumos, acuma scrie-l la computator (ăsta era un termen de alint).

Intru în panică, redactorul șef mă calmează deschide calculatorul, deschide un document, ia loc, nu te grăbi, reporterii sunt pe teren, ai timp destul.

După vreo două eternități, cu chiu cu vai, reușesc să transcriu textul. Recunosc: deja mi se părea că știu tot despre calculatoare. 

Redactorul sef îmi spune să mai bibilesc puțin computerul până mă obișnuiesc cu el. 

Plin de zel și fascinație nu făceam altceva decât să mișc săgetuța de pe ecran cu mouse-ul, peste toate căsuțele de pe monitor, până am văzut o pătrățică cu o cruce roșie. Mi-am zis că n-are ce să se întâmple rău, așa e semnul de la Crucea Roșie, și am dat click pe el. În secunda doi, pe tot ecranul a început să ruleze ceva, iar secretarul de redacție s-a ridicat de pe scaun urlând. În termeni academici amestecați cu ortodoxisme mi-a explicat că pătrățica roșie era un antivirus, calculatoarele erau în rețea, astfel că am pus la devirusat toate cele șase calculatoare din redacție, operațiune care le făcea indisponibile vreo două ore. Și tocmai atunci se intorcesu reporterii de pe teren cu materiale de scris. 

Am plecat cu coada între picioare, gândindu-mă că nu e loc sub soare și pentru mine și că nu vreau să trăiesc într-o lume cu astfel de invenții ale satanei.🥴

A doua zi m-au chemat din nou, și a treia, și tot așa timp de 16 ani, până când costurile pentru ediția print au devenit prea mari, redacția s-a închis iar ziarul s-a pierdut în era digitală a copy/paste-ului. The

end. 🙂 

 

Bobo22
Începător

Buna dimineata,

Sunt nou intrat in Comunitatea Orange, dar client vechi Romtelecom / Telekom / Orange Communications, adica de prin 2007 si chiar anterior, in mod indirect. Iar cu Orange Romania sunt de prin 2003.

O sa va impartasesc o intamplare haioasa pe care am incercat-o anul acesta, in domeniul tehnologic.

Am achizitionat o unitate PC SFF dintr-un Market Place de pe Facebook. Inainte de a efectua tranzactia, am verificat atent specificatiile tehnice ale aparatului. Echipamentele mai noi sunt dotate, printre altele, cu Wi-Fi si Bluetooth. Vorbim de unitatile Desktop PC. Insa aceasta vizata de mine nu avea mentionat faptul ca era echipata si cu Bluetooth, in manualul tehnic de pe situl producatorului. Dupa ce am primit calculatorul si l-am pornit, nu mica mi-a fost mirarea cand am observat pictograma albastra in bara de jos a SO-ului. Atunci mi-am dat seama ca poate sunt norocos. Dupa ce am verificat rapid setarea respectiva, am facut si proba practica, folosind o boxa portabila Bluetooth. A functionat perfect. Concluzia: "Audaces fortuna iuvat".

#4ani La multi ani!

Anonim
Neaplicabil

Am apreciat toate comentariile postate până la această oră... nu vreau nimic în schimb... doar mă amuz 😀 nu-i așa @arsradu ?

Mulțumim @Anonim pentru răbdare, implicare și mai ales apreciere. 😀

Corect. Concursul asta se vrea a fi un motiv de ras si buna dispozitie. Si nu e o idee rea. Dar are si anumite cerinte. Simple, de altfel. Din pacate, se pare ca unii n-au inteles asta, au intrat pe principiul "daca-i gratis, vrem si noi", asa ca posteaza fiecare ce vrea, unde vrea, cat vrea, doar doar o pica si vreun un premiu cu ocazia asta.

Din pacate (sau din fericire), lucrurile nu stau asa. Sunt apreciate si luate in calcul doar postarile care respecta regulamentul din mesajul initial. De asemenea, nu se incurajeaza spam-ul.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Cine a avut răbdare să citească regulamentul complet în format PDF va descoperi că orice comentariu poate fi exclus dacă jurații n-au simțul umorului 😀 fără explicații 😀

Oty1
Junior entuziast

Știu că se face referire la mine. Nu e problema. Sunt clientă Orange de când mă știu ,atât tv ,net și telefonie. De câteva ani am numerele familiei pe abonament. Concursul nu l-am văzut ca pe o șansă să,,pice ,, ceva ci o portiță spre un cadou soțului meu. Să vă spun și de ce îl merită dacă l-aș câștiga. De 3 ani este un supraviețuitor al unui șir de 17 avc-uri lacunare,2 ischemice. A primit telefon de la mama lui în urma cu 2 ani și a vrut să îl am eu pt că sunt elevă la o școală de asistente și să nu mă prezint cu vechiul telefon. Fiul meu are un iPhone in rate prin Orange pt că îl merită din plin și pt că în ultimii ani a fost alături de tatăl lui așa cum nu ar trebui să treacă nici un copil prin asta. 

Nu mă plâng ,nu vreau mila nimănui,sincer. Nu am știu că mesajele vor apărea amestecate cu celelalte postări principale ,am crezut că vor fi in reply la fiecare mesaj fără a încurca. Am dat doar câteva astfel de mesaje si se pot număra. 

Fiind o comunitatea, putem învăța pe parcurs,unii de la alții...cel puțin asta înțeleg eu prin acest termen. 

Mulțumesc pentru antenționare, atenție și like-uri celor ce au considerat amuzantă postarea mea. 

Nu am vrut să deranjez sau să tulbur bunul mers al acestei comunități! 

O zi și o săptămână frumoasă! 

Nu e niciun deranj! Si mulțumim frumos de clarificare!

Mesajul de mai sus nu era despre tine. 🙂 Probabil ca nu ai observat lucrul asta (nu prea ai cum, cu setarile default), dar de cand a inceput concursul asta, foarte multa lume posteaza unde apuca (in afara topicului ăstuia), si extrem de sumar (gen "bv", "cum câștig?", "la multi ani", "nu am primit nicio oferta si sunt abonat de X ani" etc). De-aia ziceam ca se posteaza aleatoriu. Dar nu era legat de postarea ta.

In ceea ce privesc postarile tale, acum inteleg la ce te referi. E o chestie de afisare. La mine (si nu numai), mesajele tale apareau unul dupa altul (chiar daca erau raspunsuri la mesaje de mai sus). La tine apareau intercalate (pentru ca asa le afiseaza platforma, in mod implicit), la noi unul dupa altul (pentru ca sunt modificate setările astfel incat sa le afiseze cronologic, cu toate mesajele unul dupa altul). De aici si senzatia de spam.

Multa sanatate soțului. Nu sunt specialist in medicina, dar nu suna prea bine ce ai scris mai sus. :)) Scuze daca a sunat dur ce am scris mai sus. Nu asta era intentia. Dar da, cu siguranta putem invata unii de la altii si îmbunătăți acolo unde e cazul. 🙂

O zi frumoasa si tie si numai bine!

Client Orange

Oty1
Junior entuziast

Mulțumesc . Pe parcursul vieții oricare din noi poate face mici avc-uri lacunare,poate le avem deja și nu știm. Nu e grav când sunt puține dar e grav când sunt 17 in decurs de o luna plus doua ischemice ,mai grave ce înfundă vase mari de sânge la cap. Soțul a rămas cu sechele neurologice, merge greu ,la inceput îi fusese afectată vorbirea, concentrarea. Cu mult efort și răbdare a mai recuperat. Acum este ,, fericitul,, beneficiar al unei pensii de handicap , pensie de boală și la 44 de ani nu mai are vise și speranțe. 

Nu mi-am dorit să fac spam ,e deranjant  dar cum am mai spus ,nu mă așteptam să apară ca simple mesaje separat. 

O zi bună ! Mulțumesc și eu pt urări și răspuns. 

@arsradu: Pentru distracție maximă, diversitate în Comunitate, avem nevoie și de astfel de episoade mai... altfel. Desenăm, facem frumos, alergăm sport, consumăm cu înghițituri mici și astfel viața e frumos, când ai și ceva de ros.  

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Fără nebu...poezie, viață e pustiu. 🙂

Știu, știu.... da'  ce să faci când la urcuș te simți ca pe derdeluș? ☃️

Ruxi05
Începător

#4ani In liceu am descoperit ca exista un telefon mic care se deschide prin rotire, era Samsung X830, mi s-a părut mega genial și am făcut tot posibilul sa-l cumpăr, am vândut telefonul vechi, am stat ceva timp fără telefon, am economisit bănuți (pe vreme aceea dacă vroiai sa faci economie însemna sa nu mai mănânci sau sa mănânci de pe la colegi 😅). Mi-am luat roz, era cel mai ieftin pe culoarea asta, și ma credeam cea mai tare din parcare, pentru ca îl tineam de gât toată lumea ma întreba de el. Părea, când era inchis, ca este MP3 și când nu se aștepta nimeni, puneam pe cineva sa ma sune, mama, tata, un verisor, ii luam prin rotație. Săracii a durat câteva săptămâni faza asta. Dar de fiecare dacă când suna ma credeam in Star Wars și ma faceam ca deschid sabia 🤣🤣🤣. Pe mine ma distra maxim faza cu deschisul lui când suna cineva sau când primeam mesaj (tastatura era in partea acoperită). Și acu ma bufnește rasul când îmi aduc aminte cum faceam 😅. Asta a fost povestea mea amuzanta care mi-a venit in minte când am citit despre acest concurs, sper ca v-am furat măcar un zâmbet și bafta la concurs.

Iulianiulian
Începător

Salutare comunitate.

Poate ca va mai aduceti aminte de inceputurile "erei calculatoarelor" in Romania, anii 2000. 

Ce vreau sa va spun este faptul ca la vremea aceea am primit un PC, MS DOS 486, gata pregatit pentru un pusti de aproximativ 10 ani. Pana aici totul bine si frumos doar ca pentru a intra in posesia acestuia am parcurs mai bine 150 km, cu trenul pe timp de iarna alaturi de parinti. Drumul cu trenul a fost placut, la intoarcere in schimb aveam ceva de furca. tatal meu avea in grija moniorul cu tub, destul de voluminos si sensibil la transport, mama mea avea in grija unitatea centrala iar eu tastatura, mouse-ul si cablurile.

Ajunsi acasa am montat calculatorul si am fost foarte incantat de acesta. Tot ceea ce faceam la acea vreme era sa instalez intruna sistemul de operare pe cei cateva mb ai hardului si sa navighez prin meniul albastru. 

De aici mi-am descoperit pasiunea penru reparat, instala calculatore, pasiune pe care o practiv si astazi de ficare data cand am cozia.

 #4ani