anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tipuri de "telefonisti". Tu cum vorbesti la telefon?

arsradu
#StarMember

Salut Comunitate,

Un topic așa, light, de weekend, să "ne râdem" un pic. Pentru că, în viața de zi cu zi, ne "lovim" (uneori la propiu) de tot felul de oameni și situații. Unele dintre ele au devenit deja o normalitate și probabil că nu le mai observă nimeni. Mie unele mi se par ciudate, altele nostime, așa că le-am strâns pe cele mai des întâlnite într-un singur loc, și le-am pus mai jos pentru amuzamentul vostru.

Să incepem, zic:

  1. Tipul vorbitului “în palmă”. Eventual pe speaker, să se bucure și alții de detaliile picante ale vieții "private" ale fiecăruia.
  2. Tipul vorbitului “cu două degete." Cumva să nu se murdărească de la telefon. Si cu degetul mic in sus pe post de antenă externă sau ceva....
  3. Tipul “țin telefonul strâns să nu mi-l fure” (din păcate, mi s-a intâmplat)
  4. Tipul “țin telefonul cu microfonul in exterior, eventual la orizontală, să se audă traficul”
  5. Tipul “creativ”, care vorbește la difuzor și ascultă la microfon. 
  6. Tipul "urechea mea are ochi", care ține telefonul la ureche, dar urechea e undeva pe la mijlocul ecranului... De obicei ei sunt și cei pe care îi auzi țipând la telefon: "nu te aud!!"
    Păi...cu urechea pe display si difuzorul in copaci...nici nu-i de mirare.
  7. Tipul “conservator”, care ține telefonul normal la ureche.
  8. Tipul "pe masă" (remote), care ține telefonul la distanță, pe masă, în suportul lui dedicat (în special pentru apelurile video). 😄 
  9. Tipul "selfie". El e tipul atat de mandru si de bucuros ca se afla intr-un anumit loc incat simte nevoia sa includa pe toata lumea in apelul video catre prietenii lui.
    II vezi peste tot. In supermarket-uri, in mall-uri, la concerte... Cu mana pe sus, ca la scoala, tinand telefonul atintit spre el...si odata cu el, toti cei care, cu sau fara voia lor, s-au nimerit in cadru.


Probabil ca mai sunt și altele. Dar astea mi-au venit mie in minte. 🙂

Voi ce tipuri de vorbitori la telefon ați întâlnit in viața de zi cu zi? Vă regăsiți în vreuna dintre tipologii? Sau poate una nouă, pe care am omis-o din lista de mai sus?

Eu unul trebuie să recunosc că sunt foarte "conservator". Dar după ce mi s-a furat primul meu Nokia cu Symbian (Nokia 7650) de pe stradă, vorbind la el...am început să țin parcă un pic mai strâns telefonul în mână. :))

Aștept cu mare plăcere părerile voastre in secțiunea de comentarii de mai jos. 🙂

Weekend plăcut, cu mult zâmbet și voie bună! 🙂

Client Orange
39 Răspunsuri 39

Daaa! Chiar! Uitasem de asta.

Adaugam, adaugam. 😄 Tipul "remote". :))

Client Orange

Cam așa de frumos? 😁 

IMG_20230916_095031.jpg

 

Bulgaria? 😄

Client Orange

E chiar așa de evident? 😁 

Doar daca stii la ce sa te uiti. :))

Client Orange

delfinas
#StarMember

Când sunt singură, prefer sa vorbesc "in palma", pe speaker. Când e lume in jur, intră în acțiune căștile in ear cu fir. Rareori sunt fara ele atârnate la gât, atât pt convorbiri, cât și pt ascultat radio pe drum. Sunt confortabile și se aud ok. De obicei, folosesc o cască, pe cea fără microfon, ca să pot să controlez vocea, să nu audă tot poporul ce vorbesc.

Razvan
#StarMember

Stilul conservator, pe speaker și pe sistemul bluetooth al mașinii la nevoie și uneori apelul video. 

BlackWolf
Senior certificat

Înainte eram conservator, dar acum acasă deobicei vorbesc pe speaker și când sunt plecat folosesc casca bluetooth. Demult nu am mai ținut telefonul la ureche...😅

Anonim
Neaplicabil

Foarte tare postarea! Mulțumim!

Eu îmi aduc aminte de mine, acum mult timp, când abia a apărut telefonia mobilă în România, aveam un Motorola mare și greu (îmi scapă numele modelului) și când conversația era mai lungă de 2 minute, fiind greu, îl așezam pe masă și vorbeam așa, într-o poziție ciudată, hilară și neobișnuită 😁.

Ce vremuri! 

Daca iti amintesti cumva modelul, sunt super curios ce era. Pentru ca eu nu prea am avut de la Motorola (pana in ultimii cativa ani). Dintre "Motorolele" pe care mi le amintesc acum, cele mai comune erau cele cu clapeta. Cu StarTak-ul fiind proababil cel mai comun. Si mai era unul lunguiet, cu antena, si un design curbat cumva (cred ca modelul era V2288)... 

Sunt curios daca a avut cineva faimosul Bosch 509 dintre membrii Comunitatii. :)) Nu de alta, dar Nokia 5110 cred ca a avut destul de multa lume.

Well, mai putin eu. Eu am pornit cu Maxon MX-3204. :)) O alta "caramida", raportat la standardele actuale de design. Dar destul de ok pentru vremea lui. O singura problema avea: antena. Era "micuta", nu era retractabila, cum era la alte modele, dar fiind externa..., de la purtat in pantaloni, si eventualele cazaturi neintentionate, avea obiceiul sa se fisureze plasticul (carcasa telefonului) in care era montata.

Oricum, daca iti amintesti cumva, as fi foarte curios ce model era. 😄

Client Orange

Eu am ”pornit” cu Nokia5110.... nu știam prea multe dar mi s-a părut mai puțin cărămidă și în plus ”connecting me and diALOg”. 😉 Am rămas ”connectig” .... 19ani dintr-un Nokia în altul până Androidul mi-a clipit și Microsoft a șters tot ce era fain la Nokia.

Asa e... Ma intreb unde am fi fost acum, si unde ar fi fost Nokia acum...daca ar fi ales Android-ul in 2008 sau cand a venit Microsoft peste ei. Pentru ca, in momentul ala, erau lideri pe piata de telefonie mobila. 

Client Orange

Eu aș pune invers întrebarea: cum ar fi fost ca Windows Phone, care avea rădăcini directe în Windows de PC, ar fi reușit să-l impună și nu să-l considere sistem diferit. Apple ar fi avut concurență serioasa (practic, același sistem de operare și pe telefon, și pe tablete, și pe PC).

PS: cum ar fi arătat o concurenta Microsoft (pc plus telefon plus tabletă), Apple (pc plus telefon plus tabletă) și Google (pc plus telefon plus tabletă), Linux (Ubuntu Touch pe telefon și tableta) plus pc? 

Am uitat să adaug (tot la capitolul dacă) : Harmony Os (pe tableta, telefon și PC [am înțeles că ar fi în plan și pentru desktop în dezvoltare]). 

Da....doar ca, vezi tu, Apple nu are acelasi sistem de operare pe Mac, iPhone si iPads. Interactioneaza foarte bine intre ele, dar nu exista MacOS pentru iPhone sau iPad. Crede-ma, pentru iPad cel putin, ar fi excelent daca ar exista. Si sunt sigur ca se poate instala, in special pe iPad-urile cu M1. 

Si Windows....pe phone...nu stiu, mie unul nu mi-a inspirat niciodata prea multa incredere (nici macar in varianta WindowsPhone). Iar Windows de PC...pe telefon, cu atat mai putin.

Adica, inteleg ideea, si da, cu siguranta ar fi fost un selling point foarte bun sa creeze acel ecosistem pe care Apple l-a creat cu produsele lor. Dar nu poti avea un sistem de operare de PC, pe phone. Va trebui sa tai foarte mult din el, pentru ca spatiul e mult mai mic. Nu poti afisa acelasi volum de informatii pe telefon. Pe tableta e altceva. O tableta cu display suficient de mare, si rezolutie suficienta, plus un procesor performant, ar putea sa duca un sistem de operare de PC. Adica, daca ai reusi sa faci sistemul de PC atat de bine optimizat cat sa ruleze si pe device-uri mobile...jos palaria. Dar nici macar Apple nu a reusit asta, motiv pentru care avem MacOS, iOS si iPadOS. 🙂

Client Orange