anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Optiune nefunctionala de dezabonare newsletter Comunitatea Orange

Neaplicabil
Salutare! 🙂

Optiunea de Dezabonare de la Newsletter-ul Comunitatii, din footer-ul mail-urilor primite, nu functioneaza.

Link-ul de dezabonare e de forma asta: x-webdoc://[UUID hash]#

Poate ca de-asta nici nu merge...? No idea. Clientul de mail (in cazul meu) este Mail app din MacOS. Pe varianta web (browser), acel link nici macar nu e recunoscut (si, ca atare, nu e nici click-abil), foarte probabil din cauza ca protocolul folosit nu e unul clasic de web ( http:// sau https:// ).
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator
Am verificat cu colegii noștri situația cu dezabonarea de la newsletter. Link-ul a fost automat formatat de aplicația de e-mail marketing și de aceea s-a întâmplat acest lucru. Ne cerem scuze pentru inconvenient și mulțumim încă o dată, @arsradu, pentru sesizare. Ne vom asigura că opțiunea va fi disponibilă si funcțională în newsletterul următor.

Vizualizare soluţie în postul original

13 Răspunsuri 13

DanielaH
Moderator
@arsradu, mulțumim pentru sesizare! Verificăm imediat această situație.

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver
”Dragă Răducule, ne pare rău că dorești (sau că te-ai gândit) să te dezabonezi de la îndrăgita revistă pe care o împărtășim cu toții bucurându-ne de toate setările cu sens unic regăsite la www.orange.ro”. Mai concret, Comunitatea pare a fi o platformă deschisă, unde dacă te-ai ”săturat” de informații, accesezi pagina de profil și alegi tot ce vrei (sau nu), inclusiv ”NU Sunt de acord să primesc noutăți prin newsletter de la Comunitatea Orange”. Însă varianta de la Orange prin care acesta vrea să te încalțe cu abonarea la newsletter prin completarea adresei de email și ”click” pe ”ma abonez”.... nu are reversul pentru ”dezabonare” decât trimiterea emailului în SPAM :))))) Așadar nu fi deranjat că te-ai abonat. Bucurăte că nu ești taxat, pentru că totul se plătește!

mihai_13
Maestru
eu personal "fac" check / uncheck checkbox la "Urmărește răspunsurile" si nu primesc feedback pe imail .

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver
@mihai_13: Este vorba despre ”newsletter”, nu despre urmarirea (sau nu) a unui topic. Newsletter-ul este trimis de pe (news@newsletter.orange.ro), pe când răspunsurile din topicurile Comunității pe care dorești să le urmărești sunt trimise de pe (noreply@comunitate.orange.ro). Deci mere și pere ”e” tot fructe, dar au gust diferit.

FaraUnID
Campion certificat
Nu exista link pentru dezabonare in acel newsletter. Ca fapt divers la mine s-a dus direct in SPAM. Pentru dezabonare, click aici. In mod normal trebuia sa ai ceva de genul: http://link.newsletter.orange.ro/m/unsubscribe/200371/idpersonalizat In trecut, mai aveau glume in program si partea de "click aici" din dezabonare avea aceeasi culoare cu background-ul din footer-ul newsletter-ului, devening practic invizibila. Pentru dezabonare, click aici.

DanielaH
Moderator
Am verificat cu colegii noștri situația cu dezabonarea de la newsletter. Link-ul a fost automat formatat de aplicația de e-mail marketing și de aceea s-a întâmplat acest lucru. Ne cerem scuze pentru inconvenient și mulțumim încă o dată, @arsradu, pentru sesizare. Ne vom asigura că opțiunea va fi disponibilă si funcțională în newsletterul următor.

mihai_13
Maestru
Corect Florin dar ce te faci cand fructele au gust de legume de pepene de exemplu :)) am inteles acum mersi , bine ca eu nu am fost curios sa ma informeze Orange cu noutati de care vrea 🙂 , si am cautat / selectat eu singur ce ma intereseaza - De ce să mă abonez la newsletterul Orange? - Primești informații despre cele mai noi oferte și reduceri. În plus, în fiecare lună poți câștiga unul dintre cele trei premii: o trotinetă electrică, un laptop MacBook Air sau o tabletă Apple iPad 6. În plus, dacă vei dori să renunți la informările noastre, o poți face imediat, din fiecare newsletter primit. - culmea e ca scrie "În plus, dacă vei dori să renunți la informările noastre, o poți face imediat, din fiecare newsletter primit"- am inteles ca pe viitor va aparea si "butonul" "NU mai vreau" 🙂 o zi buna (si ma scuzati daca m-am jucat prea mult cu (,) cuvintele)

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver
@Mihai: e mai bine să fi documentat și să știi ce cauți. În general așteptând informația să vină la tine, aceasta va fi periată și filtrată cu pierderi de conținut. @Daniela: Ar fi bun și un "uncheck" la alternativa din pagina Orange pentru dezabonare....nu doar pentru abonare. Știu, se încurajează astfel "dezabonarea", iar Orange nu vrea așa ceva. Dar nici așteptarea după următorul newsletter care să conțină un link pt dezabonare valabil... nu este o rezolvare ideală. Mersi.

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver
Revin cu descoperiri.... dezabonarea la ”newsletter” se poate face din contul de My Orange, din secțiunea de schimbare a datelor personale privind parola sau adresa de email, mai exact la ”date de contact si newsletter”, având opțiunea de dezabonare de la newsletter. Simplu. 🙂

Neaplicabil
Hello Daniela, Ai idee daca problema ar trebui sa fie rezolvata? Pentru ca momentan nu e. Am primit mai devreme un newsletter la Orange Money si...link-ul e de aceeasi forma, iar desubscrierea in continuare nu functioneaza. :) De asemenea, mesajul zice asa: "Ai primit acest newsletter pentru ca ai fost de acord sa primesti informatii de la Orange Money. Daca vrei sa te dezabonezi, click aici." Nu am fost niciodata de acord sa primesc informatii de la Orange Money. Nu am Orange Money, deci nu ma intereseaza (momentan) subiectul asta. Si chiar daca as avea, nu inseamna ca vreau automat si spam de la Orange Money! Din cate stiu eu, GDPR-ul zice asa: nu ai voie sa subscrii userul la mai multe servicii odata (bundled). DACA si-a dat acceptul pentru primirea de mesaje de marketing la un serviciu, NU inseamna ca si-a dat acceptul si pentru celalalt (sau pentru toate). Daca am inteles eu gresit, va rog sa ma corectati. Dar eu asa am inteles. Si mai e o chestie. Nu stiu altii cum sunt, dar la mine mesajele de genul asta au exact efectul contrar. Nu ma fac sa vreau acel lucru. Ba din contra. Din cauza ca mesajul este necerut (aka spam), ma simt "impins" de la spate. Si tind sa reactionez ca un arc. 🙂 Daca ma impingi, imping inapoi. Indiferent cat de atractiva ar fi "oferta". Cum e si in cazul asta. Super oferta! Dar din cauza ca ma push-ezi, imi cam vine sa-mi bag picioarele in oferta si nu reactionez bine. Si zau ca nu vreau asta. Dar practicile de genul asta ma scot din sarite urat de tot. Please, fix it (colegii care se ocupa de asta). Pentru toate mail-urile de tip newsletter, indiferent de departamentul care le trimite.

DanielaH
Moderator
@arsradu, îmi pare rău pentru situația pe care ne-ai povestit-o. Voi verifica luni cu colegii de la e-mail marketing și voi reveni cu un răspuns, aici sau în mesaj privat. Mulțumesc pentru răbdare și înțelegere.

Neaplicabil
Buna Daniela, Sigur, comunicam, nicio problema. 🙂 Mersi frumos de raspuns, cu atat mai mult cu cat e weekend.

Neaplicabil
Hello again, Link-ul de desubscriere de la newsletter (cel putin cel al Comunitatii Orange) pare sa se fi remediat. Link-ul de dezabonare din mail este acum de forma: http://link.newsletter.orange.ro/m/surl/200371/[source]/[hash]/link_10/[hash] Link-ul de pe landing page este de forma: https://www.orange.ro/dezabonare/success-unsubscribe.html?actId=[hash]&actCampaignType=CAMPAIGN_MAIL&actSource=[source] All good. Mersi frumos! 🙂