anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Friday Fun: Mesaj sau apel?

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Salutare, comunitate!

Lansăm astăzi o nouă serie de discuții în Comunitatea Orange: Friday Fun. 😊

AndreeaAC_1-1785491079183.png

Ne propunem ca, periodic, să aducem câte o întrebare simplă, fără răspunsuri corecte sau greșite, doar din curiozitate și pentru a ne cunoaște mai bine. 

Așa că începem cu o dezbatere clasică, dar mereu actuală: sunteți în echipa mesaje sau în echipa apeluri? Când aveți ceva de spus, vă este mai ușor să sunați sau să trimiteți un mesaj?

Spuneți-ne în comentarii ce alegeți și mai ales de ce.

PS. Dacă vă place formatul, noi mai avem pregătite câteva dileme și suntem curioși să aflăm de ce parte a baricadei vă aflați. 😉

Un „te rog” deschide inimi, iar un „mulțumesc” le apropie. 🙂
42 Răspunsuri 42

AdrianN
Junior entuziast

😄 Mulțumesc! Se pare că renunțarea la țigări acum 10 ani a fost mai eficientă decât orice cremă anti-aging... și decât feliile de castraveții lipite pe ochi după nopțile pierdute prin internet cafe-uri. 😂 Dar te asigur că mIRC l-am prins din plin ! 😂 Pe mIRC nu apucai să scrii „Salut!”, că deja venea întrebarea: asl pls? Aia era autentificarea vremurilor. Restul probabil acum îl caută pe Google. 😂

AdrianN
Junior entuziast

😂 Dacă pe vremea SMS-urilor scriai „ce să faci, n-ai ce să faci”, deja consumai jumătate din mesaj. Așa că... csf, n-ai csf. 🤣  😂 Noi n-am inventat prescurtările din lene... le-am inventat ca să încapă mesajul în 160 de caractere. „bn”, „ms”, „cf?”, „vb”, „csf, n-ai csf”... eram experți în compresia textului. 🤣

AdrianN
Junior entuziast

😂 Dacă trimiteai un SMS cu "Te iubesc", te uitai imediat la credit și sperai că mai ai bani și pentru răspuns. 🤣

Erau 160 de caractere dacă nu utilizați diacritice, altfel erau vreo 90.

În topic Prefer convorbirile telefonice, sunt mai directe și ajungi mai repede la soluții.

Salutare! Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție ca să fie de ajutor și altuia altă dată în aceeași situație.

AdrianN
Junior entuziast

😂 Exact! De aceea mesajele noastre arătau cam așa: "cf? bn? ms. vb dis." Economie maximă! 🤣

AdrianN
Junior entuziast

😂 Când vedeai că ai trecut de 160 de caractere și telefonul scria "2 mesaje", începea operația de tăiere: adio virgule, adio politețe. 😂

AdrianN
Junior entuziast

Ce ți-e și cu SMS-urile... ce vremuri  😄 Am învățat să scriem romane în 160 de caractere. Azi ne trebuie 25 de mesaje, 12 emoji și un GIF ca să transmitem aceeași idee. 🤣 

AdrianN
Junior entuziast

😂 De când a ajuns la Microsoft, parcă Skype a intrat încet la pensie. si l-au sinucis 🤣.  Între timp au apărut Teams, WhatsApp, Zoom și restul. Ce vremuri...   

AdrianN
Junior entuziast

Cum se schimbă vremurile... Noi eram pedepsiți cu „Nu mai ieși afară!” sau "Nu mai ai vie afară". Acum cred că cea mai mare pedeapsă e: „Lasă telefonul și ieși afară la joacă!”. 😂

Eh, stai liniștit, că dacă am fi avut acces la aceleași tehnologii ca cele din prezent, am fi fost la fel sau mai rău. 😅

Where light can travel, communication knows no boundaries.

AdrianN
Junior entuziast

Noi aveam genunchii și coatele julite de la joacă. Copiii de azi cred că au febră musculară la degetul mare de la atâta scroll. 🤣

AdrianN
Junior entuziast

Am impresia că telefonul meu mă întreabă uneori: "Sigur știi că poți și suna, nu doar să tastezi?" 🤣

AdrianN
Junior entuziast

Dacă WhatsApp pică o oră (s-a mai intamplat asta) , cred că jumătate din țară începe să redescopere funcția de apel. 😂