la 15-07-2026 01:33 AM - editat ultima oară la 15-07-2026 04:35 PM de DanielaH
Primești în privat multe imagini cu routere? Te enervează că nu poți să vezi clar dacă au 8 sau 12 antene?
Avem soluția! 🙃 (sub formă de UserScript care funcționează cu extensiile Violentmonkey / Tampermonkey / Greasemonkey). Personal folosesc Violentmonkey, e open source.
// ==UserScript==
// @name Comunitatea Orange - PM Images Fix
// @namespace Violentmonkey Scripts
// @match https://comunitate.orange.ro/t5/notes/*
// @version 1.0.0
// @description Reconstruiește imaginile din PM să poată fi deschise la rezoluția originală
// @author Viper @ comunitate.orange.ro
// ==/UserScript==
(function() {
'use strict';
function rebuildPMImages() {
const images = document.querySelectorAll('img[src*="/image-id/"]:not(.procesata)');
images.forEach(oldImg => {
oldImg.classList.add('procesata');
const angularWrapper = oldImg.closest('span[class*="lia-inline-image"], span[class*="lia-image"]');
if (angularWrapper) {
try {
// Folosim API-ul URL pentru manipulare "chirurgicală"
let urlObj = new URL(oldImg.src);
// 1. Tăiem din "cale" tot ce e după ID-ul imaginii
const pathMatch = urlObj.pathname.match(/(.*?\/image-id\/[a-zA-Z0-9]+)/);
if (pathMatch) {
urlObj.pathname = pathMatch[1];
}
// 2. Ștergem doar limitatorul de rezoluție (dacă există)
urlObj.searchParams.delete('px');
// Parametrul ?v=v2 (și oricare altul) RĂMÂNE intact automat
const stealthUrl = urlObj.toString();
// 3. Construim link-ul curat
const cleanLink = document.createElement('a');
cleanLink.href = stealthUrl;
cleanLink.target = '_blank';
cleanLink.title = "Click pentru a deschide imaginea la rezoluția originală";
cleanLink.style.cssText = 'display: inline-block; cursor: zoom-in !important; margin: 4px 0;';
// 4. Clonăm miniatura pentru PM
const cleanImg = document.createElement('img');
cleanImg.src=oldImg.src;
cleanImg.alt = oldImg.alt || "Imagine PM";
cleanImg.style.cssText = 'max-width: 100%; height: auto; display: block; border-radius: 4px; border: 1px solid #e0e0e0;';
cleanLink.appendChild(cleanImg);
// 5. Înlocuim span-ul
angularWrapper.parentNode.replaceChild(cleanLink, angularWrapper);
} catch (e) {
console.error("Eroare la procesarea URL-ului:", e);
}
}
});
}
rebuildPMImages();
new MutationObserver(rebuildPMImages).observe(document.body, {childList: true, subtree: true});
})();Pentru întrebări, sugestii și reclamații, lăsați un comentariu.
LE: Pentru Safari am găsit aplicația Userscripts care e o extensie pentru Safari.
Dar pe iPhone e destul de dificil de salvat scriptul copiat de mai sus fiindcă nu are editor inclus.
Am urcat scriptul pe github sub formă de gist, aici: orange_fix_pm_images.user.js
Se instealează aplicația de mai sus, se activează din setările Safari.
Se ține apăsat pe link-ul către script, se selectează "Download Linked File", se mută fișierul descărcat în stocarea iPhone-ului în folderul Userscripts (creat de către aplicație).
LE2: Bonus, skip la galerie pentru imaginile de pe forum: orange_fix_forum_images.user.js
15-07-2026 07:07 AM - editat 15-07-2026 07:10 AM
Neața, oare ce fac greșit? La mine nu merge
la 15-07-2026 07:39 AM
Am rezolvat, Mulțumesc frumos 😍. Chiar este foarte util script-ul. Am greșit eu la copierea script-ului imi dadea ceva eroare de sintaxa. Acum se vede corect.
Bravo!
15-07-2026 12:22 PM - editat 15-07-2026 12:24 PM
Am editat postarea inițială, am urcat scriptul pe github sub formă de gist, să fie mai ușor de instalat pe telefon. Sau chiar și pe PC, văd că Violentmonkey vede automat că e vorba de un script pe care-l poate folosi și întreabă dacă vrei să-l instalezi/înlocuiești.
la 15-07-2026 12:30 PM
Mai lipsește un feature, poate îl rezolvi și pe ăsta. 😄 Pozele de pe comunitate nu se pot mări tot așa cu un script? De multe ori am făcut screenshot la poză ca să văd detaliile ulterior. Bine, ar fi de apreciat să existe funcția pinch to zoom nativ, dar na, poate cer eu prea multe.😅
15-07-2026 12:45 PM - editat 15-07-2026 02:38 PM
Imaginile din forum se deschid într-un fel de galerie, altfel fața de cele din mesajele private. Teoretic fiecare imagine are un buton de descărcare (după ce dai click pe imagine apare în dreapta jos) dar pe telefoane nu apare din cauza rezoluției sau un bug ceva, apare doar butonul mai din stângă, de raportare.
Exemplu, pe PC:
Și pe mobil:
Caut o soluție. Bănuiesc că vrei să rezolvăm problema de pe telefon, nu?
la 15-07-2026 12:48 PM
Da, ar fi frumos. Bine ar fi să se poată. Mulțumesc.🙂
15-07-2026 01:28 PM - editat 15-07-2026 01:57 PM
Vezi scriptul de aici: orange_fix_forum_images.user.js
Am dat skip complet la galerie. Nu aș combina scripturile în unul singur, poate doar să fac unul separat care le conține pe amândouă.
la 15-07-2026 02:12 PM
Marfă! 🤪. Exact ce aveam nevoie 😄.
Mulțumesc frumos! Super util!
15-07-2026 06:56 PM - editat 15-07-2026 06:56 PM
Cu scriptul oprit, am descoperit că dacă întorci telefonul în landscape apare acel buton de download, cred că pot repara și galeria ca alternativa la eliminarea ei completă. Are rost să mă chinui?
la 15-07-2026 07:00 PM
Pentru mine e perfect scriptul tău, dar dacă ai timp și chef poți să încerci. Eu oricum apreciez la maximum schema cu scripturile astea două.😊
la 15-07-2026 07:07 PM
M-am uitat puțin prin codul galeriei, e cam stufos. Poate-l repară Orange 😁
15-07-2026 09:40 PM - editat 15-07-2026 09:53 PM
Poți testa varianta asta? (dai disable la Forum Images Fix)
orange_fix_forum_gallery.user.js
Am ascuns butoanele de Report și Kudos (Like) fiind nefuncționale oricum în galerie, cel de apreciere apărea culmea la imaginile din propriile postări unde era anulat oricum 🙄
Am mărit puțin zona de click și scos mai la "suprafață" acea bară de jos care apare cănd dai click pe imagini, de foarte multe ori nu puteai să apeși butonul chiar dacă era vizibil (pe mobil cel puțin)... `powered by Khoros`.
la 15-07-2026 09:57 PM
Merge, dar mie imi place mai mult varianta cu pinch to zoom
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor