anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Comunitatea Orange vs Serviciul Clienți 300

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Utilizarea zilnică a serviciilor Orange, ne aduce pe toți dintre noi (clienți sau nu) în situația de a contacta / solicita suport pentru rezolvarea anumitor probleme sau solicitarea de clarificare a diferitelor situații apărute pe contul fiecăruia dintre noi, fie că este utilizator de servicii fixe sau mobile, plătite ca abonament sau prepay.

În acest context, care alternativă de contact ați ales-o mai întâi și care a fost metoda prin care considerați (recomandați) că rezultatul așteptat de dumneavoastră a fost cel dorit?

 • FLo1_2-1712050242744.pngAți contactat Serviciul Clienți (prin apel la 300 / +40374300300) dorind o rezolvare rapidă, considerând că o prezentare (discuție) ”verbală/audio” este mai facilă și mai rapid clarificată? Dacă DA, v-ați lăsat îndrumat(ă) de Djia sau ați așteptat / insistat mai mult timp până să fiți preluați de către un operator? Suportul oferit a fost complet sau limitat la simpla înregistrare a solicitării, cu promisiunea unei reveniri ulterioare?
 • FLo1_0-1712047344573.png Ați accesat Comunitatea Orange căutând vreun răspuns / experiență similară sau ați scris direct, apăsând butonul ”Întreabă Comunitatea”? Știați că în Comunitatea Orange găsiți multe dintre răspunsurile la întrebările dumneavoastră la un click distanță, utilizând o căutare simplă, oricând doriți 24/7, fără limită de program:

FLo1_1-1712047344578.png

 • Ați găsit în Comunitatea Orange răspunsul așteptat la problema apărută, acesta a lipsit sau nu a reprezentat o soluție pentru problema dumneavoastră? Ce durată a luat (în medie) rezolvarea solicitării dumneavoastră (dacă a existat)?
 • Știați de CHAT BOT-ul DJINGO sau ați utilizat acest chat? Dacă NU, care au fost motivele? Dacă DA, soluția oferită a fost în urma unui răspuns al ”robotului”, sau ați apelat la discuția pe chat cu un operator uman (scriind ”transfer” în fereastra de chat)?
 • Oricare ar fi fost soluția oferită (indiferent de metoda aleasă), a fost o soluție imediat acceptată sau un răspuns de compromis care a rezolvat parțial problema descrisă?
 • Considerați necesar a se îmbunătăți/elimina unele variante de comunicare/contact? Aveți ca preferată vreo alternativă în comunicarea / transmiterea unei probleme către operator, indiferent de solicitarea adresată?

Ați avut experiențe cu abordări diferite în alte situații (alte cazuri diferite de Orange) și pe care le puteți exemplifica aici? Consider că orice îmbunătățire se poate aduce unui proces DOAR dacă acestă schimbare este solicitată. În caz contrar va rămâne neschimbată.

Personal, am găsit aici în Comunitatea Orange multe soluții și modalități de rezolvare a unor situații necunoscute inițial pentru mine, fapt care m-a scutit de căutări cu GOOGLE sau chiar de alte analize și întrebări pe siteuri de specialitate / producător. 

27 Răspunsuri 27

Pololică
#StarMember

Și înainte și după descoperirea comunității, de obicei prima alegere era căutarea online și, în cazul în care nu găseam ceva care să mă lămurească, mergeam pe alegerea live (adică apel 300).

Motivul? Ar fi un multiplu de motive:

 • Cât stăteam în apel, puteam găsit ceea ce aveam nevoie online
 • Nu țin să vorbesc dacă nu e nevoie (sunt alții care nu se descurcă online și prefer să le "las lor locul la apel". 
 • Peste 90% din bube își găsesc rezolvarea în comunitate (cel puțin ale mele așa și-au găsit). 

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Mulțumesc @Pololică. ”Căutarea online” face referire la un SEARCH în Comunitate sau unul în Google? Nu întotdeauna rezultatele sunt la fel de precise și la obiect în cazul celor două posibilități. Am observat că o căutare în Comunitate oferă mult mai multe perspective și alternative (chiar și posibilitatea sortării după anumite criterii), comparativ cu Google care poate fi subiectiv la acest capitol.

Prima optiune este comunitatea (daca stiu ca ar putea fi solutii), apoi Google. Cred ca mi s-a intamplat o data sau de doua ori sa caut in comunitate ceva si sa nu gasesc, dar la o cautare pe google sa gasesc in comunitate ce cautam (sau macar partial).

Pa principiu de cautare:

 • caut in comunitate si verific daca ceea ce am nevoie se gaseste
 • caut pe google sa vad daca imi recomanda si altceva (uneori, se mai scapa diverse subiecte sau raspunsuri, dar nu e o regula, chiar daca Sf Goagal le afiseaza [n-am inteles algoritmii, dar nici nu mi-am batut capul]).
 • sunt la 300 daca chiar nu gasesc informatia necesara (ceea ce mi s-a intamplat extrem de rar)

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Da, mi s-a părut interesant că unele topicuri sunt imediat indexate la căutarea din Google, dar altele, chiar recente sunt omise. Deci exact cum spuneai, ”n-am înțeles algoritmii Sf. Goagăl”. :))

Și da, posibil ca unele informații despre caracteristici tehnice să găsești pe pagina producătorului, însă la partea de experiențe și sfaturi despre utilizarea device-ului le regăsești în Comunitate.

arsradu
#StarMember

In cazul meu, raspunsul e simplu: whichever is faster. :)) Daca e o chestie care stiu ca ar trebui sa fie publica (oferta curenta, informatii generale despre serviciile Orange etc), apelez la Google. Daca sunt chestii specifice pe cont sau situatii la care e nevoie de un pic de gandire si cateva explicatii logice, prefer chat-ul Djingo. 

Si poate sa fie atat varianta automata (cu toate ca robotelul e destul de limitat pe partea asta), fie varianta cu transfer la operator.

De ce asa si nu cu apel la 300? Pentru ca:

 1. nu trebuie sa-mi bat capul cu IVR-ul. Urasc meniul interactiv, in special atunci cand nu toate ramurile au si transfer la operator. Daca stii "scurtatura", foarte bine, daca nu...mult succes si multa rabdare. Si mie unul norocul nu prea imi zambeste (nu suntem certati, dar se pare ca ma cam ocoleste in ultima vreme), si nici cu rabdarea nu stau prea bine. :)) 
 2. nu trebuie sa interactionez telefonic cu un consultant. Nu am nicio problema cu asta, si in anumite cazuri, poate fi chiar placut. Dar imi amintesc cateva interactiuni destul de "acre" si "uscate" din trecut, si as vrea sa le evit pe viitor.
 3. la prepay nu ai decat 2 apeluri pe luna, netaxabile. Deci...incerc sa le pastrez pentru situatii absolut necesare, cand nu am acces la un calculator, sa pot sa scriu usor, si am nevoie de o rezolvare rapida.
 4. de obicei, persoanele de pe chat-ul Djingo (nu cel din aplicatia My Orange) raspund repede, politicos, si sunt destul de bine pregatite (nu mereu, dar sa zicem ca in majoritatea cazurilor, sunt ok).
 5. fiind pe chat, de cateva ori mi-am rezolvat problema foarte usor cu un link direct furnizat de catre consultant. Ceea ce nu s-ar fi putut face verbal, decat daca statea sa-mi dicteze link-ul. Deci...avantaj chat in cazul asta.

Binenteles, atunci cand am nevoie de un punct de vedere al mai multor persoane, cum a fost topicul deschis de curand pe tema Samsung-ului, Comunitatea e cea mai tare. De ce? Pentru ca suntem diferiti! Si asta e foarte bine. 🙂 

 

Client Orange

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Corect @arsradu și mulțumesc de răspuns. Într-un prezent al vitezei, ”faster rulls, but is that a better choice”? Întradevăr, și eu am clarificat multe situații cu Djingo (prezent aici pe topic ca alternativă). Dorința de a ajunge la un operator prin apel la ”300” se lovea și la mine de același noroc, și oricât încercam scurtăturile recomandate se pare că tot ajungeam să mă.... rătăcesc, iar la un moment renunțam. De obicei pentru mine orice problemă era importantă, iar atunci nu mai analizam aspectul apelurilor limitate de pe PPY către 300.

Totuși am observat un aspect în răspunsul tău, fapt care m-a determinat de altfel să deschid acest topic pentru a observa dacă doar la mine se întâmplă. Menționai că ”..... apelez la Google”. Curiozitatea mea este <de ce search în Google, și nu ai prefera search în Comunitate?>. Cum menționam și în răspunsul către @Pololică, mi se pare totuși că ”Search-ul” în Comunitate ar fi mai de actualitate și cu acuratețe mai bună în returnarea rezultatelor mai importante. De ce (în cazul tău) ai prefera ”Search în Google”?

mihai_13
Maestru

Dupa multi ani de "experienta"  "gsm"(28) de "xda" (12)https://xdaforums.com/m/apaxtc.4781003/) de moderator  pe un forum (13)https://www.forumulelectronistilor.ro/member.php?67-apaxtc )  pe Comunitatea Orange (4)

pot sa va zic - Comunitatea Orange este net superioara serviciului 300 (scurt pe doi) 😁

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Mulțumesc Mihai pentru feedback. Ai putea te rog detalia unele provocări sau probleme care au fost clarificate / rezolvate muuult mai ușor abordând ”canalul” de comunicare al Comunității Orange și nu au putut fi rezolvate prin apel la 300? Iar în Comunitatea Orange, pentru acele probleme, ai căutat o soluție pentru o problemă similară existentă / discutată anterior, sau ai întrebat direct Comunitatea? ”Google” nu a fost o soluție mai rapidă pentru tine? 🙂 O zi cu spor.

Sa zic asa ; aria gsm telefonie firmware abonamente prepay retelistica fidelizare etc  nu mai prezinta pentru mine necunoscute care sa fie dezbatute intr-un topic 

probleme care le am avut de discutat pe Comunitate au fost specific care tineau de partea tehnica Orange (de exemplu implemenatarea serviciului wifi-call pe diferite modele de telefon)   si DA am discutat problemele pe Comunitate , sigur la 300 nu se rezolva nimic .

in resti intru zilnic pe comunitate sa ajut pe cei "suferinzi"  😁 

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Mulțumesc @mihai_13, dar dacă a existat vreo dilemă, vreun impediment în configurarea contului unde aveai nevoie de intervenție divină, ce alternativă alegeai, neavând, cu toată știința, pârghiile rezolvării prin forțe proprii? În rest da, te cred că nu se justifica a solicita suport pentru ceva ce era la îndemână și știai unde să-l găsești.

De exemplu, ceva ce nu depinde de tine (exemplu: o eroare pe cont, o taxare surpriză), ai afla detalii mai degrabă întrebând în Comunitate sau apelând la 300?

probabil eu sunt un caz fericit 😊  nu am avut niciodata probleme cu site Orange sau cu plati sau erori in comandarea unor produse de pe site  - Dar sigur intrebam Comunitatea nu  serviciu 300

ps; acum fie vorba intre noi   (nu ne vede aude sau citeste nimeni  😆) peste 60% din problemele dezbatute  de "useri" Orange se datoreaza lacunelor pe care le au in "manipularea" unui telefon a unui abonament sau a serviciului prepay/yoxo  .

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Mulțumesc. Și cam.... da, ai dreptate. 

A  si inca ceva breaking news ! Whatsapp este "cazut"  stai sa vezi topicuri acum "ca de ce nu am net" !  🤣

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Acum e funcțional, deci valul a trecut 🙂