anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cenzurare automată a unor cuvinte absolut firești

Anonim
Neaplicabil

Se pare că o dată cu noul design avem un filtru pentru obscenități... doar că acest filtru se ia de cuvinte absolut firești... **cum** e doar un cuvânt nevinovat...

10 Răspunsuri 10

DanielaH
Moderator

@Anonim, mulțumim pentru sesizare. Vom rezolva rapid această problemă. Am editat răspunsul tău.

Pololică
#StarMember

Din motive de programare, limba engleza primeaza. E bine sa raportam situatiile punctuale (nu esti singurul care ofera suport/feedback azi).

Anonim
Neaplicabil

cum să raportăm situațiile punctuale... cum?

Eu am raportat pe topicul de actualizare a comunitatii. Daca acel topic devine prea vechi, poti lua legatura cu un moderator/administrator.

Anonim
Neaplicabil

Alterego :
Daca vei cauta cuvant-ul "cum" pe google ,vei afla ca acest cuvant are conotatii nu tocmai ok .

@Anonim : Este o simplă conjuncție (element de legătură într-o propoziție). Vorbim românește? Atunci nu trebuie astfel de cuvinte catalogate altfel decât sunt ele. Ca să nu vorbim atunci despre moneda din Botswana.

Anonim
Neaplicabil

Sunt total de acord cu tine ;
Insa te voi ruga sa astepti un update din partea lui Daniela 
Multumesc pentru rabdare 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

E cu dus si intors. Pentru ca daca cineva posteaza in Engleza...si s-a mai intamplat, presupunand ca o sa se apuce sa foloseasca cuvinte mai putin frumoase, filtrul n-o sa le faca nimic, pentru ca in Romana, cuvantul respectiv, nu are niciun fel de conotatie sexuala. Deci...niciodata n-o sa poti sa rezolvi definitiv problema asta. Decat daca, eventual, tii seama de context. Lucru pe care l-am mai cerut si cu alte ocazii. Dar se pare ca AI-ul folosit acum nu stie sa faca diferenta. Asa ca intotdeauna vor exista cuvinte care se scriu probabil la fel, dar inseamna cu totul altceva, in alte limbi. Si chiar si asa, chiar daca ar tine cont de context, tot ai putea foarte usor sa treci peste cenzura respectiva si sa-ti faci de cap, daca chiar vrei neaparat sa folosesti cuvinte urate.

De-aia, eu unul nu sunt mare fan al cenzurarii de genul asta. In cele mai multe cazuri, nu e nevoie. Si in unele cazuri, poate chiar sa incurce, in loc sa ajute. Plus ca, din nou, daca vrei neaparat sa folosesti cuvinte urate, poti s-o faci oricum. Si chiar si cu "beep-uri", daca vrei sa jignesti pe cineva, se prinde oricum. :)) Adica, nu cred ca mai face vreo diferenta daca ii pui "beep" in loc de cuvantul respectiv. Pentru ca oricum isi da seama ce ai vrut sa spui, din context. Dar binenteles, asta e doar parerea mea...

Acuma, evident, Comunitatea Orange este formata in mare parte din utilizatori din Romania. Deci, in cele mai multe cazuri, nu vom avea situatii in care un cuvant nepotrivit ar trece de filtrul respectiv. Dar ziceam doar asa, ca idee. Nu prea ai ce face, decat sa tratezi situatiile astea ca punctuale, si sa le raportezi cand le vezi.

Pe un alt forum, de exemplu, un filtru similar imi inlocuia cuvantul Windows (cu litera mare, pentru ca e vorba de sistemul de operare Windows, nu de ferestre), cu "windows" (cu litera mica). Si cu toate ca iti puteai da seama din context ca era vorba de Windows OS, nu de ferestre, era destul de enervant pentru ca iti tot inlocuia W-mare cu w-mic.

Client Orange

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Vești bune - am reușit să rezolvăm problema lui "cum" și a altor câteva cuvinte mai "neprietenoase" din vocabularul limbii engleze. Ne pare rău pentru inconvenientul din primele zile. Sperăm să nu mai apară astfel de situații, dar, dacă totuși vor apărea, ne cerem scuze anticipat.  Încă suntem la început, nu suntem perfecți, dar încercăm să ne îmbunătățim în fiecare zi.

În ceea ce privește blacklist-ul în limba română, el a rămas momentan același, cu diferența că postările nu vor mai fi oprite, dar cuvintele nepotrivite vor fi înlocuite cu "bleep" sau "beep" 😀.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Nu-i bai. Vor mai fi chestii de imbunatatit oricum. Mai sunt cateva bug-uri. Oricum, e un salt foarte mare fata de versiunea precedenta. Cateva bug-uri ici, colo, nu contracareaza toata munca depusa pentru noua versiune. 

Multumim frumos pentru update. 🙂

Client Orange