anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

15 ianuarie – Ziua Națională a Culturii Române

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Am mai vorbit aici despre ziua de 15 ianuarie, Ziua Culturii Române, aleasă în semn de omagiu pentru a onora ziua de naștere a poetului nostru național.

Mihai Eminescu spunea: „Cultura este cea mai bună și sigură avere a unui popor”.

Și pentru că vrem să sărbătorim și noi astăzi în Comunitate cultura și spiritul românesc, vă provocăm să ieșiți puțin din lumea Orange și a tehnologiei și să ne impărtășiți aici pasiunea voastră pentru lectură.

Recomandați-ne în rubrica de comentarii o carte care v-a plăcut mult, poate fi din orice sferă - poezie, beletristică, dezvoltare personlă, poate fi o carte polițistă sau SF, poate fi la fel de bine o carte despre parenting, benzi desenate sau chiar despre animale.

Toți cei care veți lăsa mai jos o recomandare de carte veți primi un badge special din partea noastră, ca semn de apreciere pentru că  ați adus povești și idei noi în Comunitate.

Așteptăm cu nerăbdare să descoperim ce lecturi vă inspiră.

DanielaH_0-1768458850987.png

22 Răspunsuri 22

Cu drag!

Acum am citit o știre despre cărți vândute de o platformă de specialitate și am aflat, cu bucurie, că cele două cărți ale lui Orwell recomandste de mine sunt f citite de români: "Micul Prinț și Nopți Albe de Dostoievski conduc clasamentul celor mai vândute cărți pe o platformă, urmate de volume despre vindecare și autocunoaștere. Ferma Animalelor și 1984, două romane-distopie, intră sus în topul de beletristică, alături de două volume popularizate de TikTok." E bun și TT ul la ceva. 🙂

https://stirileprotv.ro/cultura/tiktok-rescrie-preferintele-de-lectura-un-cititor-a-comandat-carti-i...

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Pololică
#StarMember

Cultura... ceva care suna buhait in zilele noastre. 

O sa propun o carte din beletristica: Horia Tecuceanu - Capitanul Apostolescu Ancheteaza.  Recomand seria, in special pentru adolescenti si tineri.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Mulțumim! Îmi place mult genul, chiar dacă am trecut de varsta recomandată 😂

Din pacate, cred ca am reusit sa citesc doar 2 sau 3 din ele. M-a acaparat alt detectiv: Poirot.

Totusi, nu-i timpul pierdut😊.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Daaaa, Hercule Poirot și Miss Marple, o încântare! Mi-ai adus aminte și de seria San-Antonio, savurooooos.

AlinaDum
Angajat Orange

Salutare tuturor! 

Recunosc ca imi este destul de greu sa recomand doar o singura carte si de aceea, o sa incerc sa va spun cateva dintre cartile care m-au impresionat, de-a lungul timpului.

Prima dintre ele este "Invatare" - Tara Westover. O carte pe care eu as recomanda-o tuturor parintilor din lume. Este o carte care te zguduie, dar nu intr-un mod rau. Povestea reala din aceasta carte, chiar a autoarei, arata (poate mai puternic decat multe studii pe tema) cat de importanta este influenta parintilor asupra copiilor, asupra modului in care ei gandesc, simt si se raporteaza la lume. Este o poveste cu un inceput zguduitor, dar cu un final spectaculos. 

Urmatoarea carte, poate din aceeasi zona, este Castelul de sticla - Jeannette Walls. Este tot o poveste reala despre o copilarie traita in haos si lispuri, cu parinti iubiti si iubitori, dar profund disfuntionali. Este o carte despre supravieture si desprinderea de trecut. 

Dintre multele romane politiste si mistery, as recomanda seria Fjällbacka – Camilla Läckberg. Este o serie de 10 volume, in care crimele dezvaluie, rand pe rand, secrete vechi dar bine ascunse sub aparenta unei comunitati linistite. Ele urmaresc, de asemenea, si parcursul unei scriitoare de romane politiste si a unui detectiv si felul in care evolueaza relatia lor. 

Pentru cei care doresc sa calatoreasca prin locuri fascinante din întreaga lume, într-un amestec elegant de mister, istorie și romantism, recomanda seria Cele sapte surori - Lucinda Riley. Fiecare carte din serie urmareste povestea uneia dintre surori si te poarta prin diverse locuri prin lume. Sunt carti foarte bine documentate si, chiar daca sunt romantate, este o placere sa descoperi, de exemplu, povestea din spatele cunoscutei statui Cristo Redentor din Rio de Janeiro si multe altele.

As mai recomanda doua carti care au fost deja mentionate si anume Biblioteca de la miezul noptii - Matt Haig si Pădurea norvegiană - Haruki Murakami

As putea sa continui cu multe altele, dar ma opresc aici 😊

Toate bune tuturor!

Anca07
#StarMember

1000173919.jpg

Si pentru ca nu am ajuns pe 15 la Eminescu si al sau tei, am ajuns astazi☀️❄️

1000173905.jpg

 Si banci pe care sunt inscriptionate poezii eminesciene🧡☀️