anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Halloween badge challenge

NickyS
Community Manager
Community Manager

Salut,

Ești gata pentru o nouă provocare?

De Halloween, ai  șansa să câștigi o nouă colecție de badge-uri pe care le poți adăuga profilului tău personal.

În perioada 28 Octombrie - 4 Noiembrie, acordăm aceste badge-uri personalizate tuturor utilizatorilor care vor îndeplini următoarele condiții:

  • - Se loghează în Comunitate în perioada menționată - #HappyHalloween Pumpkin badge
  • - Obținerea de 5 likes (kudos) - Friendly Ghost #Booo badge
  • - Cel puțin 10 răspunsuri oferite - #TheLuckySpider badge
  • - Minimum 3 răspunsuri marcate ca soluții - #TrickOrTreatTrick badge

Iată și câteva lucruri interesante despre sărbătoarea de Halloween, care este celebrată de milioane de oameni cu costume, trick-or-treat sau petreceri tematice, dar puțini dintre ei cunosc originile acestei tradiții.

Sărbătoarea de Halloween își are rădăcinile în străvechea sărbătoare celtică Samhain (un cuvânt gaelic pronunțat „ȘAH-win”), o sărbătoare religioasă pentru a întâmpina recolta la sfârșitul verii, când oamenii aprindeau focuri de tabără și purtau costume pentru a alunga fantomele. În secolul al VIII-lea, Papa Grigore al III-lea a desemnat ziua de 1 noiembrie ca un moment de onorare a sfinților- All Saints’ Day sau Ziua tuturor Sfinților. Seara dinaintea Zilei Tuturor Sfinților a fost cunoscută sub numele de All Hallows Eve, iar mai târziu, Halloween.

Jack-o'-Lantern

Tradiția de a sculpta dovleci - așa numiții Jack-o'-Lanternes - își are originea în Irlanda. Se presupune că se bazează pe o legendă despre un bărbat pe nume Stingy Jack care l-a prins în capcană în mod repetat pe Diavol și l-a lăsat să plece doar cu condiția că Jack să nu meargă niciodată în Iad. Dar când Jack a murit, a aflat că nici în Rai nu era binevenit, așa că a fost forțat să rătăcească Pământul ca o fantomă pentru veșnicie. Diavolul i-a dat lui Jack un bulgăre de cărbune aprins într-un nap cioplit ca să-i lumineze drumul. Localnicii au început în cele din urmă să-și sculpteze fețe înfricoșătoare în propriii lor napi, deveniți dovleci ulterior, pentru a speria spiritele rele.

Negru și Portocaliu

Culorile tradiționale de Halloween, de negru și portocaliu, provin și ele de la festivalul celtic Samhain. Pentru celți, negrul reprezenta „moartea” verii, în timp ce portocaliul simbolizează sezonul recoltei de toamnă.

Trick or Treat

Există multe dezbateri cu privire la originea acestei tradiții. Una dintre variante, însă, susține că originea sărbătorii moderne americane este o sărbătoare germano-americană, “belsnickeling”, în care copiii se îmbrăcau în diverse costume și apoi îi chemau pe vecini să vadă dacă aceștia recunoșteau identitatea celor deghizați. În cazul în care nu erau descoperiți, copiii primeau recompense în mâncare și dulciuri.

Spor la badge-uit!

 

9 Răspunsuri 9

Pololică
#StarMember

👻🎃

Vrajitoarea
Cunoscător

La noi mi se pare inca destul de controversata aceasta sarbatoare, fiind si destul de comerciala, iar unii tind sa duca la extrem si sa conteste tot ce tine de Halloween si uita ca si atunci cand eram mici se sculptau dovleci fara a sarbatori Halloween. Ca sa nu mai spun de alte traditii autohtone din aceasta perioada, de exemplu Luminatia care se sarbatoreste de 1 noiembrie in Ardeal si se merge in cimitir unde se pun flori si se aprind lumanari, dar uneori se impart si dulciuri celor mici, necostumati ce e drept.

In acelasi timp copiii abia asteapta sa se costumeze (nu trebuie sa fie neaparat ceva monstruos), daca se poate sa se intalneasca si cu alti copii costumati si sa sculpteze dovleci.

Anul trecut s-au distrat decupand bucati de hartie alba in forma de fantome, pe care au desenat cu marker negru diverse figuri fantomatice, mai vesele sau fioroase, inspirati de emoji, si pe care le-au prins cu magneti de usa.

PS Acum imi dau seama de username-ul pe care il am aici, in ton cu sarbatoarea prezentata :))

NickyS
Community Manager
Community Manager

De acord cu tine. Cand ai spus "comercial" cred ca se intelege si de ce se bucura de atata popularitate. Nu stiam de Luminatia. 🙂 Multumesc.

Daca tot vorbim de zona religioasa, oltenii merg de inviere la Cimitir (cred ca sunt singurii care merg traditional). Este de inteles la sate (motive evidente: biserica este, de obicei,  langa cimitir), dar traditia este tinuta si in orase.

Tot legat de Halloween, tin minte ca in anii "90 se tineau ceva petreceri tematice, dar cred ca aveau rol mai mult de marketing.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Mersi frumos, Nicky! Nu stiam toate chestiile astea! 🙂

Client Orange

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nici eu nu știam și nici nu mă dau în vânt după prea multe chestii de genul, dar dacă am intrat în hora asta, trebuie să jucăm! Eu am dat și like-rile corespunzătoare colegilor, ca să fie de Halloween.

Mulțumesc!

Jay
Campion certificat

 

Salut!

Eu nu ma înghesui la sărbătorile împrumutate..  Avem destule tradiții pe care am putea sa le sărbătorim, sa le facem cunoscute, dar, nah..  se pare ca mulți prefera copiatul.. 

P.S. pentru ca in noul format se readuc în fata topicuri de pe vremea când se potcovea puricele, eu nu am văzut acest topic..  mi s-ar părea mai ok, ultimele topicuri chiar sa fie ultimele sa nu mai fie umbrite de cele vechi.. parerea mea, dar, dacă sistemul asta are mai mulți fani, aia e.. desi, avand in vedere numărul mic de răspunsuri la acest topic, as zice ca le-a scăpat si altora.. sau, cum spuneau alți colegi, o notificare pentru topicurile noi postate.. pentru ca pana nu raspuzi la el nu primești notificari si daca nu-l vezi, n-ai cum sa răspunzi..

Si app, 3 soluții intr-o saptamana?!.. pff 🙄

Pardon..  minim 3 😁😈

Buhuhuu.. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Jay, arunca o privire aici si aici, pentru a modifica optiunile de sortare.:)

Client Orange

Jay
Campion certificat

Mulțumesc, Radu.. 

Oricum, consider ca asta at trebui sa fie setarea implicită.. în functie de data postatii..