anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Săptămâna Internațională a Conștientizării Fraudei 2023

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Este al treilea an consecutiv când sărbătorim împreună în Comunitate “Săptămâna Internațională a Conștientizării Fraudei”.

Recent am avut aici topicuri cu exemple de fraude sesizate chiar de voi, membrii Comunității. Indiferent că au fost semnalate prin e-mail, mesaje scrise, apeluri, în social media sau prin alte mijloace de comunicare, ele au fost efectuate de persoane care nu reprezintă Orange și au avut scopul de a obține câștiguri nejustificate (bani și/ sau date personale).

Și, pentru că vrem să vă știm mereu în siguranță, listăm mai jos câteva indicii după care puteți identifica tentativele de fraudă:

• vă sunt solicitate date confidențiale și/ sau personale
  • vi se cere să vă logați în contul Orange pe o pagina web falsă pentru a primi diverse premii (tombole sau concursuri care nu sunt reale)
  • vi se solicită un răspuns urgent sau o acțiune imediată
  • vi se cere tastarea de coduri pe telefon sau transferarea unei sume de bani pentru o situație urgentă
  • textul conține greșeli gramaticale și/ sau de ortografie iar modul de adresare este unul impersonal
  • aveți apeluri pierdute de la numere necunoscute, cu prefixe internaționale din zone exotice

Vă invitâm să accesați pagina noastră dedicată pentru a afla cum vă puteți proteja și cum puteți evita astfel de tentative de fraudă.

Iar dacă aveți și voi alte recomandări, vă rugăm să nu ezitați să le împărtășiți cu noi în spațiul de comentarii.

Vă mulțumim.

DanielaH_0-1699601567901.jpeg

75 Răspunsuri 75

Jay
Campion certificat

Da :)).. Am renuntat prea repede.. dupa ce am ieșit m-am gândit ca ar fi trebuit sa ma uit la comentarii, ca sigur sunt amuzante.. în vara m-am distrat cu niște comentarii la o tentativa de frauda cu niste pagini care imitau o firma foarte cunoscuta de valize și se dădeau cu ~10 lei.. pomana curata.. cica inchideau magazinele definitiv :)))

Evident ca toate paginile alea m-au blocat.. :))))

Jay_0-1702058746628.png

La 10 Lei valiza, sigur inchideau magazinul. Definitiv. :)) Dupa care, aveau toate motivele sa-si faca...valizele.

Client Orange

Jay
Campion certificat

Exact.. își făceau valizele cu niște date de pe cardurile unor naivi.. 😏

Fost Membru
Neaplicabil

Astea sunt  "oldies but goldies" 😁😁😁

Jay
Campion certificat

Asa credeam si eu..  doar ca asta este de acum aproximativ o ora..  😁

Blue12
Senior

Screenshot_2023-12-10-17-59-13-432_com.android.chrome.jpg

 Se putea Craciun fara tombola la Dm? Eu tot nu pot sa pricep cum partajeaza oamenii asa ceva. Doamne iarta-ma, dar nu vad ca link-ul din bara de adrese nu are nicio treaba cu dm.ro?

Edit: e exact ce ziceam si cu Catena. Kathy Loren ne relateaza in comentarii despre cat e de reala aceasta campanie. E foarte credibil, mai ales ca numele Kathy e cel mai popular nume feminin in Romania.

Ei stiu foarte bine ce link au pus acolo. Sperau doar sa nu vezi tu! :)))

Nici poza nu pare reala in niciun fel. Cel putin nu pentru Romania.

Client Orange

Ai să fi surprins, dar banii făcuți din astfel de... promoții sunt de ordinul miliardelor. Și sunt destui care chiar le cred sau nu pun întrebări. 

FLo1
#StarMember

Dar pe Kaylee de la RU LinkedIn o cunoașteți? Afaceri cu ea dacă veți face, va fi ca o vizită de la Moș Crăciun. 🎅🎅🎅🤶🤶🤶 Nici nu m-am deranjat să-i răspund, pentru că nu m-a "contactat" direct pe LinkedIn. 

Screenshot_20231216-142957_WhatsApp.jpg

Cand am citit RU am crezut ca e de la Mama Rusie...

Si sunt curios cum va fi insarcinarea... 10 lei nu e cam putin? Cam strica piata.

PS: pentru a fi inteles corect: promite 200 lei pe zi (juma de norma). Daca lucrezi 20 de zile pe luna, faci 4.000 lei. N-am inteles daca salariul este net ("pe card") sau brut. Salariul minim (net) pentru 8h pe zi este 2.079 lei...

Daca n-as avea mai mult (nu zic la ce ma raportez 😋), m-as baga in seama cu Kaylee. Poate voi avansa atat de mult, incat as putea vizita Kremlinul 😍

Si eu am citit initial RU as in domeniu .ru, adica Rusia. Dupa ce am dat click mi-am dat seama ca e Resurse Umane. :))

Si eu am primit unul de-asta zilele trecute. I-am dat block direct din notificare. Nici nu m-am mai obosit sa deschid mesajul.

Client Orange

Poate o fi chiar de pe acolo..... că de aia e cu salar de criză, că mama Rusie e în răzbel.

Fost Membru
Neaplicabil

Ce ironic, compania care insala clientii "sarbatoreste" constientizarea fraudei 😲

Fost Membru
Neaplicabil

Ai și detalii despre ce spui? Ne-ai făcut curioși:)

Orange Games...

Client Orange