15-11-2024 09:32 AM - editat 15-11-2024 10:43 AM
Salut tuturor!
Este deja al 4-lea an de când sărbătorim împreună în Comunitate “Săptămâna Internațională a Conștientizării Fraudei”.
Tentativele de fraudă reprezintă orice încercare a unor persoane neautorizate sau grupuri rău intenționate de a obține bani sau date personale de la voi, așa cum ați și povestit de mai multe ori în Comunitate.
Cum vă puteți proteja?
Mai multe sfaturi despre cum vă puteți proteja găsiți în pagina noastră dedicată împreună cu indicii despre cum puteți identifica tentativele de fraudă și alte informații utile.
Iar dacă aveți și voi alte recomandări, vă invităm să le împărtășiți mai jos, în comentarii.
Vă mulțumim.
la 15-11-2024 11:12 AM
Orice informatie ajuta, in special pentru cei care pot fi victime. Ca recomandari suplimentare:
Cum ziceam, comunicati cu cei apropiati (familia, prietenii reali din jurul vostru, colegii de munca). Industria (da, este o industrie) genereaza pagube de miliarde de dolari (sau, ma rog, venituri, depinde de unghiul de vedere).
Evident, daca, din motive mai putin stiute, ati cazut victima unei escrocherii, recomand si notificarea autoritatilor (politie, procuratura, etc) cu cat mai multe detalii posibile. Ei au mijloacele legale de a cauta infractorii. Poate nu va recuperati paguba, dar macar se mai taie din victime.
PS: am inserat doua link-uri. Unul al Politiei Romane (metoda accidentul) si unul al Inspetoratului General al SUA (un fel de IGPR). Recomand sa la lecturati.
la 15-11-2024 11:13 AM
Mulțumim frumos pentru topic!
Este important sa ne informăm periodic având în vedere că aceste tentative de frauda sunt tot mai frecvente.
Aceste grupări devin din ce in ce mai inventive.
la 15-11-2024 11:30 AM
Foarte adevărat!
Mulțumim!
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor