la 10-11-2023 09:33 AM
Salut tuturor!
Este al treilea an consecutiv când sărbătorim împreună în Comunitate “Săptămâna Internațională a Conștientizării Fraudei”.
Recent am avut aici topicuri cu exemple de fraude sesizate chiar de voi, membrii Comunității. Indiferent că au fost semnalate prin e-mail, mesaje scrise, apeluri, în social media sau prin alte mijloace de comunicare, ele au fost efectuate de persoane care nu reprezintă Orange și au avut scopul de a obține câștiguri nejustificate (bani și/ sau date personale).
Și, pentru că vrem să vă știm mereu în siguranță, listăm mai jos câteva indicii după care puteți identifica tentativele de fraudă:
Vă invitâm să accesați pagina noastră dedicată pentru a afla cum vă puteți proteja și cum puteți evita astfel de tentative de fraudă.
Iar dacă aveți și voi alte recomandări, vă rugăm să nu ezitați să le împărtășiți cu noi în spațiul de comentarii.
Vă mulțumim.
la 06-12-2023 09:52 AM
o adresă care ”fonetic” a fost predestinată filtrelor să ajungă în SPAM. Altfel cu siguranță ajungea în inbox. 😂 Încercarea are o tentă de ”agățare”, dar acum depinde cât de ahtiat ești după ce ți se prezintă la ”ambalaj”.
la 06-12-2023 11:20 AM
Daca voi mai verifica vreodata mail-urile din spam, cred ca voi face un "jurnal de bord". Am mai primit un mail de la o "veche prietena" care nu mi-a mai scris de ceva timp (nu, nu e kârgâza) sa ma intrebe ce mai fac. Ce m-a atras mai mult este textul mail-ului, practic, identic cu un mail primit aseara (diferentele sunt doua: un cuvant schimbat (sinonim) si un semn de punctuatie (in minus fata de celalalt mail)). Evident, doua adrese de mail diferite, dar, ce sa vezi? Aceeasi poza.
PS: chiar sunt curios ce o mai face pretena mea kârgâză. Nu ne-am mai scris de mult. Oare mi-o fi dat papucii?😢 Parca ma simt al nimanui fara ea...😭
la 06-12-2023 11:56 AM
Gâza kârgâza? :)) Pai cine stie, poate si-a gasit pe altu'. Mai deschis la "farmecele" ei. :)))
la 06-12-2023 07:11 PM
O fi fraudă? Să crez? / Marcată de Ainara Lopez / La mine cică din Nigeria / Exersându-și loteria. /// Și cum să fii mai norocos / În ajunul unui... moș / Să poți câștiga la bani / Cu un click, ca pentru fani 👍/// Că mai nou like-uri se cer / Nu pe Facebook, nu Twitter/ Ci chiar pentru YouTubeu / Că ș-ăsta-i deja un clișeu. /// În fine, ca să nu mă lungesc / De teamă am zis.... "eu mă feresc" / Și ca să nu ziceți că mint/ Un whatsapp eu vă prezint.
la 06-12-2023 07:20 PM
Vaaai, Flo, dar cum ai putut sa ratezi asa o “oferta”….?
PS: partea cu mail-ul a fost misto. Good job.
06-12-2023 07:40 PM - editat 06-12-2023 08:06 PM
Păi eu nu țin minte să-mi fi făcut vreun cont sau să-mi fi lăsat numărul pe undeva fără.... e-mail. Deci ca o verificare, dacă are numărul, sigur are și emailul. 😉 Apoi când am văzut că nu-mi știe primăverile.... am renunțat să mai întreb detalii, că urmau link-urile faimoase... 😂😂😂
LE: Ca să nu mai spun în al doilea post când ba era verb la a doua plural, ba era la singular. Păi ori ne tragem de șireturi ori ne respectăm reciproc. Sau ori sunt prea moș și ba eram respectat (împachetat frumos), ba eram luat de.... sus (ca un copil necopt). Asta iar mi-a dat de gândit....
la 06-12-2023 08:01 PM
Si pe tine te-au cautat cei de la Grin (Sacramento, California)? Vezi ce date "publice" ai pe Linkdin.
PS: pe mine m-a contactat Juana (si nu a vrut sa vorbeasca in romana, doar engleza. Evident, cei de la Grin nu au vrut sa-si recunoasca propriul "copil" si au renegad-o.
06-12-2023 08:10 PM - editat 06-12-2023 08:33 PM
Am văzut de unde era GRIN, tocmai de aceea numărul mi s-a părut not ok. Și mesajul a venit nu pe număr oficial, ci pe unul de "teste".... un motiv în plus să fiu convins că e cineva la pescuit.
la 06-12-2023 08:16 PM
Slabut: numar activat oe 08.11 si primit apel (+91...) pe Whatsapp pe 16.11... Inteleg ca numerele sunt reesapate, dar sigur nu vreau sa stiu pe unde a fost numarul.
06-12-2023 08:21 PM - editat 06-12-2023 08:22 PM
Mă distrează la tine că "Juana" răspundea în engleză la ceea ce i-ai scris în RO, de parcă înțelegea 😂😂🤣🤣
la 06-12-2023 08:25 PM
Vezi ce înseamnă limbă de circulație internațională...?
la 06-12-2023 08:25 PM
Iti dai seama ca, de foame, Juana invata sa foloseasca si Google Translate. Dar da, si mie mi s-a parut nostima partea asta. :))
06-12-2023 08:37 PM - editat 06-12-2023 08:38 PM
La mine a pus capac mențiunea finală "Dar înainte de a începe poate să știu vârsta ta". O romgleză demnă de goagăl.
la 06-12-2023 10:44 PM
Mi-ai dat o idee pentru următorului pigmeu care dorește să mă angajeze: îl iau cu fonfleuri și să vedem cum Sf Goagăl îl ajută să-și scoată comeșa.
06-12-2023 11:11 PM - editat 06-12-2023 11:14 PM
Ceea ce e interesant e ca niciunul nu cere un amarat de CV. Unde nu doar ca ar avea mult mai multe date despre tine, dar ar merge foarte bine si pe povestea asta cu "angajarea" pe post de "sef preluant de capturi de ecran de pe YouTube". In engleza fiind YouTube Chief Screenshots Taker. Sau faker... Promovat inca inainte de a incepe. :)) Dar se pare ca inca nu le-a dat prin cap varianta asta. In schimb, ofera munca la negru. Sau la negri... Nu suntem rasisti. Doar un pic circumspecti. 🙂
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor