Asa e, ai dreptate. 🙂 Am observat si eu chestia asta, si mereu m-am intrebat de ce, cu toate astea, unii oameni prefera in continuare abonamentele. Pentru ca, din punctul meu de vedere, si cel putin pentru nevoile mele, nu prea e avantajos. :))
De-aia am si deschis mai demult un topic fix pe tema asta. Sa vad si punctul de vedere al celor care si-au facut abonamente. Si au fost intr-adevar cateva puncte de vedere foarte interesante. Si chiar daca nu m-au facut sa vreau sa-mi fac eu abonament, m-au ajutat sa inteleg mai bine motivele pentru care unii utilizatori prefera abonamentul in locul prepaid-ului. Unul dintre "avantaje" este intr-adevar si acest program Smart Tester. Si cu toate ca nu mi se pare tocmai "fair", pentru ca poti avea useri priceputi care nu pot participa, pentru ca n-au abonament, si useri de abonament care fie nu sunt interesati de program, fie nu au cunostintele necesare (sau experienta) pentru a face un review ca lumea unui telefon de genul asta, nu pot decat sa sper ca poate la un moment dat, Orange isi va schimba mentalitatea si va considera toti clientii la fel de importanti. Nu abonatii mai mult decat prepaid-ul.
Pana la urma, e de inteles. Nu suntem toti la fel, si asta e cat se poate de bine! Fiecare are capabilitatile lui. Unii se pricep mai bine la una, altii la alta. E normal. Si din nou, e cat se poate de bine ca e asa! Diversitatea aduce progres. Dar mi-as dori ca Orange sa aduca la acelasi nivel sansele atat pentru abonati, cat si pentru prepaid. Tocmai pentru ca poti sa ai oameni priceputi care nu pot participa doar pentru ca nu sunt abonati. Ceea ce n-are nicio legatura cu testarea telefonului, are legatura doar cu creearea de noi abonamente. Pentru ca, fiind un feature "exclusivist", poti sa speri ca oamenii isi vor face abonament ca sa poata beneficia de el. Pe mine unul, tacticile astea de marketing ma lasa rece. Dar poate pentru unii e suficient pentru a-si face abonamente. Nah, cum ziceam, nu cred ca se va modifica prea curand chestia asta, dar ma bucur sa vad totusi ca, macar pentru abonati, se fac modificari astfel incat sa fie ok pentru toata lumea. 🙂 E un pas inainte, si nu e deoc de neglijat. Ba din contra, e de apreciat.