anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Creditul din aplicatie se poate folosi la activare optiune?

DjRed
Junior

Salutare comunitate,

Am o cartela prepay pe care o folosesc in străinătate (doar ca sa am nr de RO), aplicatia imi arata ca am aproape 70E credit. Pot folosi acesti bani ca sa activez o optiune, sau sunt bani pierduti/blocati? Momentan nr e suspendat, perioada de grație.  Merci pt raspuns ...

1 Soluţie acceptată‚

@DjRed: În acest caz, prin etapele descrise anterior, accesezi meniul SelfCare prin apel la *100# (apelabil în roaming) și activezi opțiunea de 5€, adică cea cu cost minim, de la care ai perioadă de grație maximă, de 300zile (+28perioadă activă național), 328zile total. 

Dacă nu reușești să apelezi *100# și să alegi opțiunea de 5€, revino cu mesaj pe topic. 

BTW: Acces la MyOrange ai? Adică numărul este asociat unui cont MyOrange? Poți urmări acolo actualizarea statusului pe cont și chiar opera activarea opțiunii de 5€ din credit.

Vizualizare soluţie în postul original

9 Răspunsuri 9

arsradu
#StarMember

Salut,

Da, daca e credit acumulat de-a lungul timpului, sigur ca se poate.

Cu toate astea, daca numarul e suspendat din cauza ca n-ai mai facut reincarcari in ultima perioada, si ai intrat in perioada de gratie, trebuie intai sa faci o reincarcare de minim 5 euro credit, dupa care poti folosi creditul pentru activarea unor optiuni (inclusiv optiune de roaming).

Update: posibil sa mearga si cu reincarcare de 3-4 euro, dupa cum zicea si Flo. Am uitat ca mai nou avem perioada de valabilitate si la acele reincarcari.

Client Orange

FLo1
#StarMember

@DjRed: Bun venit în Comunitate. Acum ești în România sau în roaming? Cel mai simplu, poți reactiva contul alegând o opțiune de 3euro (sau 4euro pentru reînnoire perioadă de grație), printr-un apel la *100# SelfCare. Alegi 3-Opțiuni --》2Optiuni cu minute. Pentru roaming ai opțiunea de16euro. 

Sunt in Suedia, aici locuiesc, nu ma intereseaza net sau minute,doar sa nu imi pierd nr. sa pot fi sunat de cine suna doar pe nr. de RO, gen banca ... Am acumulat banii si ma gandeam ca e ok, daca ii pot folosi. Nr meu de Suedia e cu net nelimitat si mii de minute in Roaming, cel de Ro e doar de rezerva.

Pai...in cazul asta, nu te deranjeaza cu nimic creditul respectiv. Tot ce trebuie sa ai in vedere este sa nu-ti expire perioada de gratie! Aia e importanta. Pentru ca, atata timp cat esti in perioada de gratie, numarul se pastreaza, si poti fi apelat (in Romania). Pentru roaming, evident e nevoie de o optiune cu roaming. Dar pentru pastrarea numarului, trebuie doar sa fii atent sa nu-ti expire perioada de gratie.

Deci practic, pentru 180 de zile de gratie, ai nevoie de min 4 euro (credit sau optiune). De la 5 euro in sus, ai chiar 300 de zile de gratie.

Din pacate, varianta cu 3 euro iese din discutie, pentru ca acolo nu ai decat perioada activa.

Ai mai jos un screenshot care ar trebui sa te ajute.

arsradu_0-1695736003054.png

 

 

Client Orange

Deci ca sa inteleg:

1. Atata timp cat nu imi expira perioada de gratie, imi pastrez numarul - dar nimeni nu ma poate suna, cat timp nu sunt in RO (implicit nici eu nu pot suna pe nimeni)

2. Daca incarc cu orice optiune mai mica de 12E, prelungesc perioada de gratie, dar tot nu pot suna sau sa fiu sunat din Suedia.

3. Concluzie: ca sa fiu "online" trebuie sa activez optiunea de 12E la fiecare 60 de zile.

Se pare ca nu ma pricep sa activez opțiunea din MyOrange, am ca modalitati de plata doar card si plata pe factura abonamentului ...

Salut,

1. Corect

2. Corect. Optiunile sub 12 euro nu au roaming inclus.
Ca varianta alternativa se poate activa manual serviciul de roaming si consumi din credit (dar trebuie sa fie credit in perioada activa). Roaming-ul se poate activa si cu minim 1 euro credit, dar nu e rentabil pentru ca vei fi taxat la tarifele standard pentru tara respectiva. Pentru Suedia, ai aici tarifele de roaming.

3. Nu. Pentru ca optiunea de 12 euro are doar 21 de zile valabilitatea resurselor. Deci...fie reincarci cu optiune la fiecare 21 de zile (dar nu mai mult de 2 luni, pentru ca intra politica de utilizare rezonabila a serviciilor in roaming, mai multe detalii aici) fie reincarci doar o data la 300 de zile cat sa tii numarul activ (poate fi si cu 5 euro), dar fara a putea folosi serviciile in roaming (decat cu activare manuala, taxare din credit la tarif standard, si presupunand ca nu ai trecut deja de limitele impuse prin FUP (fair use policy)).

Dupa 2 luni de roaming, nu vei mai putea folosi serviciile decat din credit oricum. Cu sau fara optiune activa, dar taxat din credit.

Activarea unei optiuni pe baza creditului existent pe cont, din aplicatia My Orange, se face in felul urmator:

Altele > Abonamente si Optiuni > sectiunea de Optiuni Noi > Optiunea 12 euro credit (sau orice alta optiune) > Alege > Accept T&C > Finalizeaza.

Client Orange

@DjRed: În acest caz, prin etapele descrise anterior, accesezi meniul SelfCare prin apel la *100# (apelabil în roaming) și activezi opțiunea de 5€, adică cea cu cost minim, de la care ai perioadă de grație maximă, de 300zile (+28perioadă activă național), 328zile total. 

Dacă nu reușești să apelezi *100# și să alegi opțiunea de 5€, revino cu mesaj pe topic. 

BTW: Acces la MyOrange ai? Adică numărul este asociat unui cont MyOrange? Poți urmări acolo actualizarea statusului pe cont și chiar opera activarea opțiunii de 5€ din credit.

Am MyOrange, dar se pare ca sa platesc optiuni din creditul acumulat se poate doar prin SelfCare. Am activat 5E acum, desi nu ma ajuta in roaming, voi alege pe viitor optiunea de 16E.

Multumesc pentru ajutor. 

O zi frumoasa

@DjRed: Puteai face activarea opțiunii din MyOrange, alegând din colțul dreapta jos ”Altele”, apoi ”Abonamente si Optiuni” iar din lista de opțiuni alegi opțiunea dorită, după care selectezi ”Accept” și  ”Finalizează”. Probabil ai ales direct ”reîncarcă”.... ceea ce conduce la încărcare nouă cu credit, nu la activare opțiune din credit.

Indicam varianta de MyOrange pentru a observa prelungirea / modificarea perioadei de valabilitate actualizată în urma activării opțiunii. Cum menționam anterior, având în vedere perioada de ședere în roaming și pentru a nu consuma creditul inutil (opțiune cu roaming și resurse în SEE nefiind utilă), urmărești situația în MyOrange.

Nu are rost activare opțiune 16euro. Dacă vei dori să poți primi SMS-uri în roaming, activezi roamingul manual din MyOrange sau din SelfCare (apel la *100#), dar să ai grijă să dezactivezi înainte ”data roaming” (sau datele mobile) din telefon. Altfel riști să ți se consume chiar și creditul rămas.

Revino pe topic pentru alte detalii. Numai bine.