anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Evitarea costurilor suplimentare catre serviciile cu suprataxa [prin reclame]

Pololică
#StarMember

Salutare,

In urma unui aflux mai mare de subiecte (tipicuri) si comentarii pe subiecte privind costuri suplimentare privind tertii (diverse servicii platibile prin abonament sau credit), am zis sa creez un topic privind modul prin care aceste plati se pot „stercura” în factura.

De retinut faptul ca nu este singurul mod prin care acest tip de cost suplimentar, dar este singurul pe care „l-am prins” și pot detalia cum se poate, accidental, crea costul suplimentar.

Sa incepem, zic:

In majoritatea cazurilor, stiam ca utilizatorii taxati nu știu de unde provine și ce ar putea crea costul suplimentar. O analiza ochiometrica și destul de puțin stiintifica mi-au aratat ca, de obicei, reclamele de pe paginile de internet sau din diverse aplicații (facebook, youtube, joculete etc) sunt cele raspunzatoare pentru generarea actiunii de cost suplimentar. Mai jos, voi exemplifica cum o reclama de pe un site (100% cunoscut și credibil) poate fi „interfata” dintre abonarea la un serviciu si clientul mai putin stiutor.

Site-ul despre care vorbim este ApkPure (cei cu Android si cu instalari de aplicatii s-ar putea sa-l stie). La un moment dat am cautat aplicatia TuneIn (aplicatie de radio online si podcasturi).

Pololic_4-1763578313487.png

Stiind ca aceasta aplicatie poate fi gasita si pe net, am zis sa o descarc de pe un site la care am mai apelat în trecut. Insa nu mica mi-a fost surpriza când am văzut ca, fata de ultima data când am intrat pe acest site, reclamele parca au fost putin mai intruzive. Nu ar fi o problema, sunt obisnuit sa la impiedic de ele, si zic sa descarc aplicatia. Imi apare imaginea de mai jos:

Pololic_5-1763578376764.jpeg

Nu mica mi-a fost mirarea sa vad asta:

Pololic_6-1763578430720.png

Cum mi s-a parut ciudat cum apare (si, totuși, dorind sa vad ce anume face, am apasat pe butonul mare si verde)

Pololic_7-1763578492991.png

Asa cum se vede, a aparut un mare ecran de trimitere meseaj.

Ce am exemplificat este doar un exemplu care a putut fi controlat. Recomandarea ar fi analiza reclamelor care pot genera astfel de cheltuieli nedorite. Pot fi jocuri (de genul Candy Crush sau orice alt joc popular care, prin primirea de diverse beneficii in joc, impun vizualiarea unei reclame care, in necunostiinta de cauza, sa ajuge bugetul furnizorului, nu al clientului sau operatorului).

In concluzie: rugamintea mea ar fi sa verificati aplicatiile daca au reclame si cum pot fi evitate asemenea costuri.

Sa ne auzim de bine!

6 Răspunsuri 6

MihaiC99
Campion

Cazul menționat în topic este unul fericit. Problema apare în situațiile în care reclamele te pot abona automat doar printr-un singur click, fără să mai ceară confirmare prin SMS, spre deosebire de exemplul prezentat.

Pentru a evita astfel de probleme, e bine să ai activat un blocator de reclame. Totodată, telefonul trebuie configurat astfel încât SMS-urile premium să necesite confirmare înainte de a fi trimise. În plus, cel mai important este să fim atenți la ceea ce acceptăm atunci când interacționăm cu diverse site-uri sau reclame.

Tocmai ca este un caz fericit și pot să-l detaliez am decis să-l și prezint. Cel puțin la nivel de pași ai taxarii.

Razvan
#StarMember

Ce faci când dai pe X la reclamă și te abonează instant la serviciul unui joc, primești doar SMS de înștiințare. Acea situație nu o poți prevede și nici controla.

FLo1
#StarMember

La mine (până acum) marea majoritate a ”abonărilor” au fost cu solicitarea numărului de telefon. De la acel pas nu am mers mai departe tocmai pentru că reprezenta o abonare a acelui număr pentru ”borcanul cu miere” promis până după click.

alterego
Cunoscător

Orange ar putea să stopeze pur și simplu flagelul Orange Game, la care te trezești abonat și dacă ești în aria de acoperire a rețelei Orange, dar alege să nu o facă pentru că probabil câștigă suficient de mult de la fraierii care nu-și pot ține respirația.

Așa că... dacă Orange se poate discutabil în timp ce ne ține conferințe, webinarii și alte modalități despre cum să nu cazi în plasă... ce pretenție să mai avem de la alții.

mihai_13
Maestru

Salutare ... niciodata nu am avut probleme cu "reclamele" pe aplicatii  deoarece de la inceputul androidului am "facut" root la telefoane  si filtrat traficul de reclame pe aplicatii ... in ultimii  3 ani am renuntat la root si doar am folosit aplicatiile de filtrat care sunt foarte eficiente 😋