anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Copilul s-a abonat la servicii nedorite

Sly76
Începător

Buna!

Ne spuneti si noua cum este posibil sa se "aboneze" un copil, care are un abonament "pentru copii"?? La contractare exact cu asta v-ati laudat, ca nu poate sa faca extra costuri! 

4 Răspunsuri 4

Pololică
#StarMember

Salutare!

Un simplu click (o apasare) pe o reclama poate activa un astfel de abonament cu cost suplimentar. Abonamentele specifice copiilor nu prea permit taxarea directa (o taxa de pod, lipsa posibilitatii de a trimite SMS-uri peste numarul alocat, sa consume internet disponibilitate sau ceva similar), dar o reclama colorata (intr-o aplicatie sau pe un site) si cu o animatie furmoasa care atrage ochiul se poate intampla. Si nu doar la copii... I s-a intamplat tatei in urma cu vreo 2 ani: avea o aplicatie freemium (gratuita, dar cu reclame) si, din greseala, a apasat pe o reclama care acoperea partial aplicatia exact in zona in care se atingea mai frecvent ecranul pentru interactiune. 

Nu ar trebuie "sa se poata intampla"! Din acest motiv am achizitionat un abonament pentru copii!

Poate fi reclama, link sau orice altceva ca tot prin operator s-a facut plata!! Operatorul ar trebui sa aibe filtre pentru acest tip de abonament astfel incat nicio astfel de taxare sa nu fie posibila prin serviciile oferite de el. 

PS Tatal Dumneavoastra este adult si responsabil, un copil nu intelege implicatiile unui "click", de asta si exista (ar trebuie sa existe) protectia aceea promisa la abonare!

Poate ar fi mai util un abonament tip Yoxo.

Pentru "un click" ar trebui sa intrebe (sa ceara voie) inainte. Daca as intra pe un site (oricare, sa ziceam al ziarului Adevarul), sunt indeajuns de multe reclame care se pot apasa (voit sau din greseala) si plata sa fie ceruta pe cont de abonat, nu pe numar. Sunt mai multe modalitati de plata a acelor reclame/servicii (prin Google Play sau prin numar sau prin contractul de abonament sau... cate or mai fi). Si site-ul ziarului Adevarul este un site normal al unui ziar accesibil tuturor.

Plus ca am o intrebare: contractual, numarul copilului ce restrictii are? De aici ar trebui sa se plece. Daca restrictiile se refera la beneficii (cantitatea X de internet la viteza maxima si, ulteiror, taierea accesului sau viteza limitata sau Y minute fara posibilitate de depasire) fara alte clauze... (adica sa limitare SMS-uri la numere scurte, sau lipsa cost suplimentar) nu stiu ce sa zic...

Legat de incidentul cu tata, a fost singular. A fost reclama care a aparut mai repede decat de obicei (probabil 1-2 secunde mai repede). Nu s-a pus problema de scandal sau mai stiu eu ce. Pana nu am vazut costul suplimentar, nici el nu stia de el.

PS: Recomand o informare asupra necesitatilor copilului. In loc de abonament "pentru copii" cu contract specific, poate o cartela preplatita sau Yoxo ar fi mai la indemana. Limitarile celor 2 servicii (cartela prepaid si Yoxo) implica lipsa a orice alceva decat ce ofera serviciul: minute, SMS si internet. Cost suplimentar se face doar reincarcand inainte.

Repet: verificati contractul pe numarul respectiv si vedeti permisiunile avute. In urma cu vreo 5-6 ani, erau abonamente de internet pentru copii (cu tableta inclusa), dar restrictiile erau mai mult la filtrarea traficului de internet, nu si pentru costuri suplimentare.

PS: cand am facut abonament, am fost dupa cateva luni la Cazanele Dunarii. Erau zone in care vedeam ca nu am semnal deloc. Motivul era destul de simplu: roamingul activ era doar pentru SEE, nu si pentru restul lumii (la plecarea de acasa dezactivasem roamingul de date, tocmai pentru a evita taxarea internetului la sarbi, dar sa pot vorbi daca am o urgenta). Din ce am inteles, dezactivarea roamingului din afara SEE este implicita la Orange (motivul principal fiind costul suplimentar accidental in zonele de granita). 

PS2: nu tin cu Orange. Motivul pentru care recomand sa citesti contractul este faptul ca s-ar putea sa fie diferit de cele standard si trebuie verificat (si de tine). Daca Orange a gresit, va returna costul suplimentar.