anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Scanare QR Coduri

cristina53
Junior

Bună ziua. Există o problemă la dvs. de lăsați să se traga sume de bani, în afara contravalorii facturii lunare, la scanarea unui QR Cod.

A doua oară am pățit-o, deja mie groază să scanezi aceste coduri...  Si azi dimineața mai bine de 10 euro mi s-a trans de pe cont, care bineînțeles îmi va intra la costuri suplimentare, la scanarea QR Cod. Așa ceva nu este permis.

Rog lămuri și posibilitatea recuperării sumei.. În caz contras apelez la organele competente...

Mulțumesc Szekely Cristina.

Tel.07449xxxx9

1 Soluţie acceptată‚

Funcția de ”Scanare cod QR” este o aplicație internă a telefonului și nu depinde de operator. Inclusiv dacă faci o fotografie la un cod de bare, aplicația de ”citire QR” ar trebui să se activeze automat. Dar aceasta nu implică nici o cheltuială din partea utilizatorului.

Dacă primești diverse mesaje de ”încurajare” pentru scanarea unui ”QR code” pentru accesarea a diverse platforme sau site-uri, îți recomand să le ignori, cu atât mai mult dacă nu au fost solicitate. Marea majoritate conduc la plăți suplimentare și abonări la diverse servicii nesolicitate. Deci atenție la tipul de coduri QR pe care le scanezi și contextul în care acestea îți apar. Decizia este strict a utilizatorului, nu a Orange sau alt furnizor de servicii.

Acel ”cod QR” pentru ce servcii / acces site a fost accesat? (dacă ne poți spune). Mulțumim.

Vizualizare soluţie în postul original

3 Răspunsuri 3

FLo1
#StarMember

Bună ziua @cristina53. Plata facturii din MyOrange (fie aplicație sau web account) este mai sigură și mai rapidă, indiferent de serviciile utilizate, fie fixe cât și mobile. Detalii în acest sens regăsești aici: https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-pltesc-factura-orange-online-12?

Eu nu de plată factură vorbesc ci pur si simplu la scanarea unui Cod QR oarecare....când ai această posibilitate sau ceva..adică nu pot scana un Cod în condiții normale, în secolul 2,  fără să am cost suplimentar pe telefon, sau cum? Ce să fac?

Funcția de ”Scanare cod QR” este o aplicație internă a telefonului și nu depinde de operator. Inclusiv dacă faci o fotografie la un cod de bare, aplicația de ”citire QR” ar trebui să se activeze automat. Dar aceasta nu implică nici o cheltuială din partea utilizatorului.

Dacă primești diverse mesaje de ”încurajare” pentru scanarea unui ”QR code” pentru accesarea a diverse platforme sau site-uri, îți recomand să le ignori, cu atât mai mult dacă nu au fost solicitate. Marea majoritate conduc la plăți suplimentare și abonări la diverse servicii nesolicitate. Deci atenție la tipul de coduri QR pe care le scanezi și contextul în care acestea îți apar. Decizia este strict a utilizatorului, nu a Orange sau alt furnizor de servicii.

Acel ”cod QR” pentru ce servcii / acces site a fost accesat? (dacă ne poți spune). Mulțumim.