A fost o furtuna cu Signal cand s-a anuntat ca WhatsApp va da din casa niste date despre utilizatori. Atunci multi se gandeau sa renunte la WA si sa se dea pe Signal, dar lucrurile s-au mai linistit. In “Signal Foundation" e implicat si cofondatorul WA, Brian Acton.
Cred ca suntem toti constienti ca suntem monitorizati pe internet, indiferent de aplicatie. Daca nu prezentam interes, informatiile despre noi se vor pierde in timp.
"Conform TheVerge, aplicația Signal a devenit încă din februarie 2020 serviciul de mesagerie prestabil în Parlamentul European. Membrii Comisiei Europene au declarat atunci că este o aplicație mult mai sigură decât WhatsApp, Messenger sau chiar iMessage. Astfel, Signal este considerată la mod general una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie disponibile. Este open-source, utilizează criptarea end-to-end în mod implicit și, spre deosebire de WhatsApp, nu stochează sau distribuie datele utilizatorilor. (...) În momentul configurării, aplicația îți va cere un PIN pe care ar trebui să-l reții. PIN-ul va fi cerut din când în când pentru securitate. Aplicația permite trimiterea de mesaje cu ștergere automată în câteva secunde, minute sau ore și layout-ul este destul de plăcut." https://www.mobilissimo.ro/stiri-telefoane/ce-este-signal-si-de-ce-a-devenit-atat-de-popular-in-aceste-zile
Dar cea mai buna reclama a fost din partea lui Elon Musk, care a scris, pe contul lui de pe Twitter, atat: "Use Signal"... asa a inceput nebunia Signal.
Eu nu m-am mai complicat si cu Signal, nu am contacte apropiate care sa foloseasca aceasta aplicatie. Poate daca WA devine indezirabil si mai multi apropiati se vor muta pe Signal, atunci voi lua in calcul mutarea pe Signal.