anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme vizualizare Ro alert

Bogdan1
Junior
Buna, am o problema cu mesajele venite de pe ro alert...cand le vizualizez apar tot felul de caractere(vezi atash)..., detin un Samsung Galaxy Note 8 cu softul la zi...Exista o rezolvare?
Multumesc
1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember
Posibil să aibă soft pentru altă regiune.

Vizualizare soluţie în postul original

24 Răspunsuri 24

TheSpecialist
Maestru
Ar fi bine sa fie telefonul înca in garanție, și sa îl poți trimite la service sau chiar returna. Funcționalitatea necorespunzătoare Ro-Alert este un motiv serios de a returna sau repara pe garanție un terminal GSM, mai ales ca avem o lege în sensul asta, comercianții fiind obligați sa vândă doar telefoane care permit recepționarea de mesaje tip Ro-Alert. Este drept a existat o perioada de 6 luni în care vânzătorii au avut răgaz sa "scape" de terminalele neconforme, depinde cât de norocos ai fost.

Razvan
#StarMember
Perioada de răgaz abia a început sa curgă. Practic de la 1 decembrie 2019, orice comerciant trebuie sa vândă un telefon compatibil Ro-alert.

Bogdan1
Junior
Operatorii Orange nu pot rezolva problema...nu tine de ei. Recomandarea lor a fost sa merg la un service, am si facut acest lucru iar cei de la service au spus ca posibil ca softul sa fie pentru asia...singura rezolvare este rescrierea softului dar nu ofera o garantie ca se si rezolva...in concluzie am sa ma apuc de invatat alta limba...:)))) multumesc tuturor pt suport...

Miha_Z
#StarMember
Bogdan, atunci daca mai este in garantie trimite-l in service pentru rescrierea soft-ului. Daca tot nu merge, cere altul cu un soft compatibil Ro-Alert. Succes!

Razvan
#StarMember
@bogdan, dacă telefonul este pentru piața din Asia, oricum nu ai garanție la telefon în Europa. Descarci softul ROM prin aplicație Samsung mobile, ceva de genul, ca direct de pe site merge foarte greu și apoi pui softul foarte ușor cu Odin. Verifica CSC-ul, apropo ai servicii Volte și Vo-wifi active de la Orange?

Vio73
#StarMember
Posibil să aibă soft pentru altă regiune.

DanielaH
Moderator
@Bogdan, ai reușit să rezolvi situația cu softul telefonului? Dacă apreciezi că răspunsurile pe care le-ai primit te-au ajutat, marchează-l pe cel mai bun ca soluție. În felul acesta îi vei ajuta și pe ceilalți membri să găsească mai usor informațiile dorite. Mulțumim!

Bogdan1
Junior
Am luat contact cu cei de la Samsung si au verificat telefonul dupa imei si este destinat pietei din Cehia. Functionarea corecta pe ro alert o au doar dispozitivele vandute pt piata din Romania. Am trecut pe setari manuale la Broadcast channels si astept urmatorul mesaj de alerta...daca am un feedback pozitiv va voi tine la curent.

Ascary
Campion certificat
Ciudat că ai cumpărat telefonul dintr-un magazin in Romania și are soft de Cehia. Aviz amatorilor de unde cumpără telefoanele. Eu am mers mereu pe "mana" lui Orange. Poate-i mai scump dar e mai sigur.

Vio73
#StarMember
Dar poți întreba. Eu am luat S8-ul de la Altex și i-am întrebat ce soft are. Le-am spus că-l dau retur dacă nu are soft ROM.