anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Problema portare nu pot folosi nici numarul provizoriu si nici pe cel portat

RazvanDu
Vizitator

Buna ziua,

Astazi intre ora 9-13 era programata portarea numarul din Vodafona in Orange. La 11 am primit sms ca portarea a fost finalizata dar din pacate numarul portat nu este functional. Mai mult nici numarul provizoriu alocat ieri cand am introdus SIM-ul Orange nu functioneaza. Nici macar Serviciul Clienti nu il pot apela.

SIM-ul introdus ieri apare inca asociata numarului provizoriu iar cel portat apare cu No SIM.

Va rog sa ma ajutati cat mai repede posibil cu rezolvarea situatie.

Multumesc,

12 Răspunsuri 12

DanielaH
Moderator

Salut, Răzvan! Ai încercat și acum să pui SIM-ul Orange în telefon? Dacă ai primit mesaj că portarea a fost finalizată, ar trebui să funcționeze.

Respectă și vei fi respectat(ă), tratează toți membrii așa cum ai vrea și tu să fii tratat(ă).

Buna, 

SIM-ul orange este in telefon incepand de ieri cand am fost contactat de la colegii ce se ocupa cu portarea si mi-au spus ca pot introduce SIM-ul orange si care va functiona cu numarul provizoriu pana astazi cand se realizeaza portarea.

Dupa ce am primit SMS-ul de confirmare a portarii am incercat restart de mai multe ori, scos si reintrodus SIM. Este ciudat ca date, 5G, am dar nu functioneaza voce+SMS pe numarul portat, si bineinteles nici pe cel provizoriu.

Ce alte optiuni am?

Multumesc.

Îmi poți trimite, te rog, numărul de telefon în mesaj privat? Rugăm și noi colegii să verifice.

Respectă și vei fi respectat(ă), tratează toți membrii așa cum ai vrea și tu să fii tratat(ă).

arsradu
Fost #StarMember

Salut,

Cand zici ca nu functioneaza Voce + SMS pe numarul portat te referi la initiere apeluri/SMS sau primire?

Ideea e ca la iOS, problema e cunoscuta la numerele portate. Ramane agatat iMessage/Facetime pe numarul vechi (temporar).

Solutia: schimbare de SIM intr-un Orange Shop.

Ca sa confirmi daca problema este intr-adevar de la serviciile Apple, poti introduce SIM-ul intr-un telefon non-Apple (Android sau non-smartphone) si vezi daca ai aceeasi problema.
Daca nu, atunci problema este de la iCloud si serviciile asociate. Daca da, e de retea si posibil sa mai fie poate o zi, doua, in care inca nu s-au configurat corect/complet toate serviciile la Orange. Dar intai verifica daca merge sau nu intr-un alt telefon.

Client Orange

Salut,

Nu pot initia apeluri si SMS-uri sau primi, pot trimit iMessage, am 5G si date.

Nu am alt telefon non-Apple si sincer mi se pare ca se complica extrem de mult solutii cand ar fi trebui sa fie ceva simplu. Anterior la Vodafone portarea a functionat fara probleme si numere provizorii sau alte chestii, doar introdus noul SIM dupa activare.

Eu am urmat instructiunile primite telefonic de reprezentatul orange, fara sa fiu intrebat dc am telefon Apple sau nu, daca doresc sa introduc noul SIM dupa portare sau alte detalii importante din pct meu de vedere.

O sa merg si intr-un orange shop sa schimb SIM-ul.

arsradu
Fost #StarMember

La iMessage, e posibilil sa-ti trimita mesajele pe contul Apple, nu pe numarul de telefon. Cred ca poti verifica si in iCloud > Sign in & Security daca iti apare numarul temporar sau cel portat.

Inteleg ce spui tu referitor la faptul ca nu a zis nimeni nimic de chestia asta. Si da, poate ar trebui sa fie introdus in training lucrul asta, pentru ca se intampla mai des decat ai crede. Intamplarea face ca am trecut prin exact aceeasi problema acum mult timp, cand m-am portat in Orange. De aici si solutia care a functionat la mine. Sper sa fie ok si pentru tine.

Ideal era sa poti incerca si intr-un alt telefon, ca sa nu trebuiasca sa faci un drum si sa nu fie de acolo. Dar daca nu ti-e foarte peste mana, vezi daca te ajuta schimbarea de SIM. Eu zic ca o sa mearga. Dar...da, trebuie testat. Nici eu nu-mi amintesc sa fi avut problema asta la Vodafone...dar din nou, asta a fost acum foarte multi ani, si chiar nu mai stiu ce telefon aveam pe atunci.

Client Orange

Radutuby
#StarMember

Salutare!

Încearcă și un restart sau activează modul Avion, apoi revino la normal. Poate fi și o eroare de sistem Android.

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

Salut, am incercat restart de mai multe ori, si sunt pe iOS.

În acest caz, cel mai probabil este o problemă de provizionare după portare. Contactează suportul Orange de pe alt număr prin apel la 300 și explică-le clar situația, pentru a verifica asocierea SIM-ului cu numărul portat și serviciile de voce/SMS.

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

DanielaH
Moderator

Colegii ne-au confirmat că numărul a fost portat cu succes. Au făcut și o resetare a serviciilor de rețea și te roagă să încerci din nou să apelezi după un restart la telefon. Eventual să faci o probă și cu SIM-ul într-un alt telefon. Te așteptăm să revii cu vești bune.

Am restartat telefonul si am introdus SIM-ul in alt telefon dar din pacate tot nu functioneaza.

Îmi pare rău :((

Trimite-mi, te rog, în mesaj privat cel puțin două exemple de apeluri eșuate (numărul către care încerci să apelezi + ora apelului + ce se întâmplă). Vom deschide un ticket către colegii de la departamentul tehnic.