anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Microsoft va lansa sistemul antivirus proprietar Defender pe iOS şi Android

FaraUnID
Campion certificat

Sistemul de securitate şi antivirus integrat în sistemul de operare Windows, Defender, va fi lansat în curând şi pe sistemele de operare mobile Android şi iOS. Microsoft a dezvăluit aceste planuri de curând, iar software-ul va putea fi folosit în special de către companii pentru a-şi feri angajaţii de atacuri de tip malware şi phishing. Aceasta nu este prima dată când Defender este disponibil pe o altă platformă decât Windows, Defender Advanced Threat Protection fiind deja lansat pe macOS.

 

 

Conform anunţului, Defender Advanced Threat Protection (ATP) va servi drept un strat în plus de protecţie pentru utilizatorii de mobile şi va servi drept protecţie preventivă pentru atacuri, va putea detecta intruziunile şi va oferi unelte automatizate pentru investigaţii şi răspuns pentru posibile vulnerabilităţi.

 

 

Conform Rob Lefferts de la Microsoft, Defender ATP va fi folosit pentru atacuri din exteriorul platformelor iOS şi Android, întrucât acestea sunt deja platforme destul de sigure atunci când vine vorba despre instalarea de malware:

 

 

„Sunt platforme destul de sigure, dar „destul de sigur” nu este acelaşi lucru cu sigur. Malware nu se intâmplă de obicei pe aceste platforme”, a declarat Lefferts.

 

 

Singurele metode prin care poţi instala malware pe Android, de exemplu, este să aprobi instalarea de aplicaţii din surse neoficiale, din afara Google Play Store. Defender va putea detecta astfel de atacuri şi le va bloca. De asemenea, va putea detecta pagini de phishing, care doresc să „fure” datele personale ale utilizatorilor.

 

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/software/microsoft-va-lansa-sistemul-antivirus-proprietar-defender-pe-ios-si-an...

 

Sursa 2 - https://www.cnbc.com/2020/02/20/microsoft-plans-antivirus-software-for-android-and-ios-devices.html

12 Răspunsuri 12

Jay
Campion certificat
Pe sistemul mai bine să fie, decât deloc ☺... Cred ca, în primul rând, ar trebui să evităm noi să descarcam aplicatii de unde n-ar trebui.. Dar, e bine si ca apar astfel de soft-uri, care pot bloca paginile să fure, acum, ideea e să le blocheze si atat, nu să arunce si un ochi in datele tale.. :)) Am avut o problemă cu un telefon mai vechi.. se intampla să mai deschizi cate o pagina si apar tot felul de ciudățenii, pe care încerci să le închizi si, surpriza, apesi pe "x" dar in loc sa închizi se deschide pagina.. aparea o alertă pe ecran si se blocase, n-am știut ce sa-i fac, asa ca i-am scos bateria :))).. Acum, e mai greu să faci asta.. pentru ca nu sunt detasabile..

FaraUnID
Campion certificat
Windows Defender este destul de bine cotat pentru o solutie antivirus gratuita (ma rog inclusa in licenta de Windows) si care se descurca onorabil fara a paraliza PC-ul in momentul in care efectueaza o scanare amanuntita a sistemului.

Vio73
#StarMember
E foarte bine. Pe laptop/desktop își face treaba, deci ar trebui să fie în regulă și pe telefon!

Anonim
Neaplicabil
O veste bună! Windows Defender este o soluție antivirus cu o reputație excelentă. Sunt curios cum va funcționa pe un sistem Android.

Romeo_
Senior certificat
Hm...nu am inteles...o sa fie gratuit?Pentru ca in general cele gratuite sunt ori mai slabe ori putin depasite

Vio73
#StarMember
Vom vedea probabil la momentul oportun.

Ascary
Campion certificat
Nu cred ca va fi gratuit. Microsoft nu a fost niciodata societate de binefacere. Miliardele alea nu s-au adunat asa din nimic :))

Ascary
Campion certificat
Oricum si daca l-as achizitiona ar fi deja al treilea strat de protectie,primul fiind Knoxul Samsungului iar celalalt antivirusul oferit de Orange pe telefon.Cam multe pentru un amarat de telefon :)))

Razvan
#StarMember
Eu îl folosesc pe Windows 10 și merge excelent. La cele anterioare am mai utilizat BitDefender.

Vio73
#StarMember
Și eu folosesc tot Windows 10 pe toate laptopurile și sunt foarte mulțumit. Desktop-ul nici nu l-am mai pornit, pentru că e prea vechi.

Ascary
Campion certificat
Cam trece si vremea desktopurilor,laptopurile de top au devenit atat de puternice incat,pentru utilizatorul obisnuit,nu exista program,joc,editare etc care sa nu poat fi facut/dus si cu el. Prevad si o scadere drastica a vanzarilor de componente pentru desktop.

FaraUnID
Campion certificat
Windows Defender este acum Microsoft Defender ATP și poate fi instalat pe Android Prin noul Defender, dezvoltatorul Windows aduce sistemul Advanced Threat Protection (ATP) pe noi sisteme de operare, Microsoft Defender ATP fiind acum o soluție multi-platformă pentru protecție antivirus. Și cum securitatea nu este tocmai unul din punctele forte ale platformei Android, soluția antivirus propusă de Microsoft este binevenită. Din păcate, popularitatea de care se bucură a adus sistemului de operare Google și o faimă nedorită, Android fiind acum plaforma cu cea mai mare concentrație de aplicați malware, mediu preferat pentru escrocherii de tip phishing și multe altele. Deși Google elimină sute de aplicații în fiecare lună, lupta dusă este una continuă iar multe dintre aplicațiile rău intenționate ajung în cele din urmă pe dispozitivele utilizatorilor. O mare parte din sistemul de securitate Google se bazează pe verificări automate și tehnologii AI capabile de învățare automată, pentru a bloca aplicațiile și paginile web periculoase. Din păcate strategia folosită nu mai pare să fie suficientă, Microsoft promițând să compenseze aceste neajunsuri folosind noul Defender ATP pentru Android. Aplicația care aduce destul de mult un software antivirus tradițional adaptat la platforma mobilă, conține cam tot ce ai așteptat de la o soluție anti-malware, cum ar fi scanarea telefonului pentru malware sau detectarea tentativelor de phishing. O caracteristică destul de interesantă este modul în care Defender ar bloca accesul la anumite aplicații cu date sensibile, cum ar fi Outlook, de exemplu, atunci când detectează că au fost instalate aplicații dăunătoare, sau că telefonul a fost compromis. Microsoft anunță, de asemenea, disponibilitatea generală a Defender ATP pentru Linux, succesorul Windows Defender putând oferi acum protecție antivirus și pentru fanii Linux. Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/microsoft-defender-atp-19148694/