anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Inlocuire sim PrePay diaspora

Cristian_Deutsc
Junior entuziast
Salutare!
Cum se poate inlocui un sim? Stau in Germania si telefonul meu nu mai recunoaste cartela sim.Trebuie mers personal in Romania la magazin pentru asta? Sau se poate si prin posta?
Multumesc !
1 Soluţie acceptată‚

BlackWolf
Senior certificat
Salut Cristian! Cel mai probabil ti s-a demagnetizat cartela si nu mai ai ce face cu ea. Din pacate trebuie sa o inlocuiesti intr-un magazin fizic din Romania, deci vei putea rezolva problema deabia cand vii in tara.....

Vizualizare soluţie în postul original

39 Răspunsuri 39

delfinas
#StarMember
Cristian Deutschland, bun venit in Comunitate!!! Din pacate, nu poti schimba SIM-ul decat daca mergi intr-un magazin Orange. DETALII: https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-schimb-cartela-sim-prepay-70

Pololică
#StarMember
Daca telefonul suporta eSIM (sau intentionezi sa cumperi unul care are asa ceva) si esti abonat, poti cere eSIM direct din contul MyOrange. Ar fi solutia cea mai rapida (si simpla, as zice).

tomaciprian
Cunoscător
@Pololica Pentru a activa un eSIM va fi necesar primirea unui cod prin SMS pe respectivul numar. In cazul de mai sus, se mentioneaza faptul ca telefonul nu mai recunoaste cartela SIM, asta automat inseamna ca nu mai exista semnal GSM pe respectiva cartela SIM/numar. Prin urmare, pica si aceasta optiune de a activa eSIM.

Pololică
#StarMember
@ciprian: https://www.orange.ro/servicii/esim/?gclid=CjwKCAjw7IeUBhBbEiwADhiEMb7ZPaaQMPKcX5H5ZgA-kcqsVIqT7clUekQk4n-uRHCwgN7S2Wmq5hoCQjgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Astia sunt pasii de activare (intr-adevar, la Pasul 4 se primeste un SMS de confirmare, dar abia dupa finalizarea instalarii eSIM).

Cristian_Deutsc
Junior entuziast
Multumesc pentru raspunsuri. SIM ul este cel normal, standard, nu stiu cum se numeste , insa nu este eSIM. E cumva frustrant sa nu se poata prin posta, totusi e o cartela, ma rog. Am sunat la relatii clienti sa le spun ca telefonul nu imi recunoaste SIM ul, unde mi s a comunicat ca de vina ar fi faptul ca nu am roamingul activat, lucru ce tine de optiuni de fapt. Zis si facut, domnul a fost foarte amabil, mi a activat roamingul dumnealui din sistem si imi spune sa inchid si deschid telefonul si totul va fi ok. Am urmat intocmai pasii descrisi si telefonul nu imi recunoaste cartela.Am incercat si in alt aparat si la fel nu recunoaste. Acum ma gandesc eu, daca ar fi avut o problema cartela banuiesc ca domnul de la relatii clienti ar fi vazut asta, zic si eu, nu ma pricep.

delfinas
#StarMember
De cand esti in strainatate?

Cristian_Deutsc
Junior entuziast
De 5 ani. Nu vad relevanta

delfinas
#StarMember
Relevanta e urmatoarea: daca e un prepay si in ultimele 2-3 luni l-ai folosit exclusiv in roaming, atunci ai depasit limita rezonabila de consum si nu te mai ajuta reincarcare cu optiune, ci doar cu credit, din care consumi la pretul zonei. DETALII: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828

Cristian_Deutsc
Junior entuziast
Ok, inteleg relevanta.Am scris in primul post ca stau (locuiesc) in Germania. Problema e ca telefonul nu imi recunoaste SIM ul, asa ca nu (mai ) am ce sa consum din pacate.

delfinas
#StarMember
Probabil că nu ți-l recunoaște pt că practic nu mai ai cum să-l folosești dacă nu ai credit pe el. Încearcă să încarci cu credit de 1-2 euro și vezi dacă SIM ul vede vreo rețea sau nu.

Cristian_Deutsc
Junior entuziast
Am si credit si optiune de roaming. Am scris in primul post.

BlackWolf
Senior certificat
Salut Cristian! Cel mai probabil ti s-a demagnetizat cartela si nu mai ai ce face cu ea. Din pacate trebuie sa o inlocuiesti intr-un magazin fizic din Romania, deci vei putea rezolva problema deabia cand vii in tara.....

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Am mai avut un topic in comunitate cu exact aceeasi problema. Culmea, tot un user din Germania. Ideea e asa: SIM-urile nu se "magnetizeaza", si ca atare, nici nu se "demagnetizeaza". Pentru ca nu sunt magnetice in primul rand. Ca sa se magnetizeze (adica sa capate proprietati magnetice) ar trebui sa fie facute din metale feroase. Ori, din cate stiu eu, nu e cazul. Se poate sa gresesc, binenteles. De asemenea, un obiect se magnetizeaza in prezenta unui magnet. Nu stiu cata lume umbla cu magneti prin buzunar, dar altfel nu vad cum ar putea sa induca SIM-ului proprietati magnetice. SIM-urile se defecteaza, intr-adevar, dar nu din cauza unui camp magnetic, ci din cauza mizeriei (inclusiv a uleiurilor de pe degete), sau a scrierilor multiple. Acuma, ca sa confirmam teoria asta, propun sa analizam mesajul primit de la telefon. Cu SIM-ul in telefon, ce mesaj se primeste? Este "SIM card registration failed" (adica SIM-ul nu se poate inregistra in retea), sau "SIM card not found" (adica nu s-a detectat o cartela SIM)? Pentru ca cele doua sunt total diferite. Unul sugereaza o problema de retea (primul), celalalt sugereaza o problema hardware (al doilea). La primul, nu e nevoia de inlocuirea SIM-ului. Pentru ca problema nu e SIM-ul fizic. La al doilea, daca lucrul asta se repeta si dupa curatarea SIM-ului cu o carpa moale, curata (microfibra de exemplu), si dupa mai multe restarturi ale telefonului, atunci...posibil sa fie nevoie de o inlocuire. Deci, inainte sa treci la inlocuirea SIM-ului propriu-zis, si la tot haosul pe care il implica lucrul asta, tu fiind in Germania, hai sa vedem daca problema e SIM-ul fizic in primul rand.
Client Orange

delfinas
#StarMember
Cristian, nu vad unde ai specificat ce opțiune ai reincarcat. Pentru roaming îți trebuie o opțiune de minim 10 euro sau credit, sunt 2 lucruri diferite opțiunea cu minute/internet inclus și creditul din care consumi la prețul standard.