Am mai avut un topic in comunitate cu exact aceeasi problema. Culmea, tot un user din Germania.
Ideea e asa: SIM-urile nu se "magnetizeaza", si ca atare, nici nu se "demagnetizeaza". Pentru ca nu sunt magnetice in primul rand. Ca sa se magnetizeze (adica sa capate proprietati magnetice) ar trebui sa fie facute din metale feroase. Ori, din cate stiu eu, nu e cazul. Se poate sa gresesc, binenteles.
De asemenea, un obiect se magnetizeaza in prezenta unui magnet. Nu stiu cata lume umbla cu magneti prin buzunar, dar altfel nu vad cum ar putea sa induca SIM-ului proprietati magnetice.
SIM-urile se defecteaza, intr-adevar, dar nu din cauza unui camp magnetic, ci din cauza mizeriei (inclusiv a uleiurilor de pe degete), sau a scrierilor multiple.
Acuma, ca sa confirmam teoria asta, propun sa analizam mesajul primit de la telefon.
Cu SIM-ul in telefon, ce mesaj se primeste? Este "SIM card registration failed" (adica SIM-ul nu se poate inregistra in retea), sau "SIM card not found" (adica nu s-a detectat o cartela SIM)? Pentru ca cele doua sunt total diferite.
Unul sugereaza o problema de retea (primul), celalalt sugereaza o problema hardware (al doilea). La primul, nu e nevoia de inlocuirea SIM-ului. Pentru ca problema nu e SIM-ul fizic. La al doilea, daca lucrul asta se repeta si dupa curatarea SIM-ului cu o carpa moale, curata (microfibra de exemplu), si dupa mai multe restarturi ale telefonului, atunci...posibil sa fie nevoie de o inlocuire.
Deci, inainte sa treci la inlocuirea SIM-ului propriu-zis, si la tot haosul pe care il implica lucrul asta, tu fiind in Germania, hai sa vedem daca problema e SIM-ul fizic in primul rand.
Client Orange