anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Folosire număr PERSONAL de telefon la înscriere/ autentificare

Bumbi
Explorator

De ce și unde scrie că cineva ar fi obligat să-și folosească numărul PERSONAL de telefon la înscriere/autentificare in alte locuri decât ( in cazul de față Orange).

Nu este specificat in nici o lege a țării Cerință obligatorie de a te folosi de un număr de telefon care nici macar nu ne aparține, mai precis este luat în chirie.

8 Răspunsuri 8

delfinas
#StarMember

In cazul Orange, numărul de telefon arata că ești client al companiei, dar logarea se face pe baza de email. Nu înțeleg ce te deranjează, de fapt. Poți detalia?

Bumbi
Explorator

La alimentara ți se cere număr de telefon, la banca tise cere număr de telefon, la farmacie ți se cere număr de telefon, pe rețele sociale ți se cere număr de telefon.

Astea sunt cerințe dar nu și obligatorii după legile țării.

Eu daca am abonament pentru care plătesc desigur dar care nu îmi este un bun propriu să îl folosesc pentru serviciile menționate mai sus, câteva exemple.

In cazul ăsta, numărul de telefon e o metoda de contact și nu e întotdeauna obligatoriu.

Bumbi
Explorator

Telefonul meu Este Un Bun Propriu, după ce scot cartela pun telefonul in vitrină, numărul de telefon nu Este un bun Propriu, chiar dacă îl plătesc aparține  companiei.

Poate un mic paragraf adăugat în termeni și condițiile contractului despre folosirea numărului de telefon , ce responsabilități și drepturi are utilizatorul și ce drepturi și responsabilități are compania pe durata folosirii unui număr de telefon.

Nu e treaba Orange sa stabilească cine are voie să-ți ceară numărul de telefon. Tu poți refuza să-l oferi.

Bumbi
Explorator

Corect.

Dar și unde îl ofer mă reprezintă ca utilizator Orange Romania.

Pentru firmele respective nu contează ce provider de telefonie mobilă ai tu și nici Orange nu le poate interzice să-ți ceară numărul de telefon.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

@Bumbi ,unele site-uri folosesc nr de telefon si pentru autentificare in doi pasi (2FA). Nu mi-e foarte clar care e cazul concret aici, dar da, asta pare sa fie trendul in zilele noastre. Nu te obliga nimeni, din cate stiu, sa-ti dai numarul personal. Dar nici sa dai numarul altcuiva nu mi se pare ok. Asta nu inseamna ca nu poti cumpara un prepay de exemplu pe care sa-l folosesti doar pentru spam sau site-uri care nu au nevoie de numarul de telefon, dar insista sa-l aiba

E cu dus si intors. Pentru ca la eMag de exemplu, nr de telefon e folosit pentru livrarile la easyBox. Deci...daca nr de telefon nu e corect sau nu e în posesia ta...n-o sa stii cand iti ajunge coletul in locker. Si din pacate, eMag are pr*stul obicei sa te spameze. Pe unde poate, cat poate, indiferent ce optiuni ai bifat, sau nu ai bifat niciodata in setarile contului. Deci...da, e complicat.

Sugestia mea: daca nu e absolut obligatoriu acel camp de nr de telefon, nu iti da nr de telefon. Pentru ca, in ciuda gdpr-ului, sunt companii care folosesc nr de telefon pentru spam. Si care fie vand baza de date altora, fie le dau acces la baza lor de date, sa te spameze altii. Si te miri de unde te suna Gigel de la parfumurimisto.ro sa-ti faca o oferta de nerefuzat sau sa faca "studii de piata" pe timpul si pe nervii tai.

 

Client Orange