anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Folderul orange cloud ocupa spatiu local

george212
Explorator
Salut,
Am instalat aplicatia Orange cloud pe Windows, si mi se pare absurd ca toate fisierele pe care le pun in acel folder, ocupa memorie si la mine din PC.
Ma asteptam ca acel folder sa fie practic un "shared folder" iar totul sa se salveze direct in cloud... nu si la mine pe PC... pentru ca din acest motiv am cumparat serviciul.. ca sa nu mai ocup memorie pe hardware ci doar online, in cloud.
Exista vreo solutie? Singura solutie pe care am gasit-o a fost sa incarc fisierele direct din browser fara a avea aplicatia instalata pe PC.. dar tot procesul de upload este mai greoi.
Merci.
6 Răspunsuri 6

Vio73
#StarMember
Salutare! Este normal să ocupe ceva spatiu, în funcție și de ceea ce include. Dacă stai și analizezi și în contul de google ai 15 GB gratuit, pe care îi umpli relativ repede. Sigur, în realitate nu-ți ocupă foarte mult pe dispozitiv, dar tot este ceva. Deci da, ocupă spatiu în funcție și de ce ai în acest cont.

george212
Explorator
Eu vreau sa spun altceva. De ce atunci cand instalez aplicatia Orange Cloud pe PC, isi creeaza un folder care imi ocupa spatiu local pentru ca afiseaza tot ce am pe cloud... Ma asteptam sa apara o fereastra si pur si simplu sa "incarc" ce ma interesa - exact cum fac in browser..evident fara sa ocupe spatiu local sau macar acel folder care il creeaza sa fie unul virtual care sa ocupe spatiu doar in cloud... eu sa il vad ca pe un folder de retea sa zicem.. si sa nu ocupe nimic de pe ssd meu.

FLo1
#StarMember
Mai erau unele aplicatii care lucrau așa. O cauză presupun că ar fi ca folderul în cauză despre care scrii să fie un folder de sincronizare cu tot conținutul de pe cloud. Dar depinde de cum lucrează aplicația.

User2028
Începător
Aplicatia de la Orange stie sa faca doar sincronizare. Practic se asigura ca fisierele de pe local sunt indentice cu cele din cloud, ai 100 gb in cloud, trebuie sa ai 100gb pe local. Aplicatiile de la Google Drive si Microsoft OneDrive, Mega nu fac doar sincronizare. Ele creaza un folder pe local ce contine linkuri virtuale ale fisierelor si le descarca doar cand le accesezi. Dupa un timp sterg automat fisierele de pe local, ele ramanand doar in cloud.

Vali1
Începător
Salutare! Cam in aceeasi situatie ma aflu si eu si din pacate nu stiu exact cum sa procedez, sa fac trecerea de la un cloud storage la orange cloud. Poate stiti careva vreo solutie, improvizatie care sa ma ajute sa fac lucrul asta. Pasii pana acum, sunt: 1. copiez tot ce am din x storage, evident pe bucati ca n-am atata hard. 2. dau paste in final in folder-ul de orange cloud la toate folderele din x storage. Intrebare 1: Cum fac sa-mi ramana salvate folderele in orange cloud, dupa stergerea folderelor din aplicatia orange cloud din pc? 🙂 Intrebare 2: Cum fac sa opresc sincronizarea folderelor? Intre timp, daca sterg folderele copiate in orange cloud cu sincronizarea oprita, si repornesc sincronizarea dupa, ar afecta ce am pe orange cloud la momentul respectiv? Multumesc pentru raspunsuri!

george212
Explorator
Eu am renuntat. Degeaba am spatiu "nelimitat" daca am limita maxima de foldere.. viteza de incarcare este slaba, functionalitatile aplicatiei/site-ului sunt limitate iar interfata este greoaie si invechita. Am trecut la Digi chiar daca dau cu putin mai mult.