anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cand devine Orange Cloud ca One Drive cu spatiul virtual?

Dimebag
Începător

Salut colegi orange,

Am si eu contul de Cloud nelimitat, ma intereseaza un aspect esential care este prezent pe Onedrive, dar ar trebui sa fie prezent si pe OrangeCloud. Anume, ca fisierele sa ocupe spatiu local/cloud si eu sa aleg ce spatiu sa ocupe. Momentan exista functia de sincronizare selectiva de fisiere, dar nu-mi doresc asta. Eu am cateva sute de gb pe cloud si vreau sa folosesc cloud-ul ca spatiu de stocare, fara ca el sa mai ocupe acele sute de GB local.

Singurul mod curent de a face asta e sa fac un folder de download si upload si sa le pun cu sincronizare selectiva doar pe alea pe aplicatia de PC si apoi pe web sa mut fisierele unde vreau. Dar as dori sa am functionalitatea de "free-up space", adica sa fac fisierele doar online cu un link virtual catre ele, iar cand dau click pe ele sa se downloadeze si cand devin locale sa se deschida. Cand veti adauga aceasta functionalitate?

1 Soluţie acceptată‚

Salut,
Intr-adevar, nu avem aceasta functionalitate in acest moment. Iti multumim pentru sugestia facuta, pe care am trimis-o colegilor abilitati. O vom avea in vedere pentru dezvoltari viitoare ale aplicatiei. In cazul in care va putea fi introdusa, vom anunta acest lucru odata cu update-urile preconizate.

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

Pololică
#StarMember

Salutare!

Daca esti singurul care are aceasta necesitate, nu intrevad o rezolvare prea rapida (in sensul ca, daca nu este o cerinta des... ceurta, implementarea ar fi de durata. In cazul in care va fi implementata).

FLo1
#StarMember

@Dimebag: Necesitatea de ”download” este pentru a putea ca un fișier să fie rulat / editat (după caz). Pentru că dacă nu există un editor sau aplicație internă drive-ului pentru a rula / edita, atunci tocmai acesta este scopul descărcării fișierului: pentru a putea fi editat. Poți verifica ceva similar și pe Google Drive (nu doar OneDrive). 

OrangeCloud este momentan pentru stocare, nu o platformă de editare și rulare LIVE a fișierelor respective.

Dimebag
Începător

Salut, 


Cred ca nu m-ati inteles. La onedrive ai aceste iconite catre fiecare folder/fisier. Cu verde inseamna ca sunt si local si pe cloud, cu norisorul albastru inseamna ca sunt doar pe cloud, dar ele se vad in fisierul de cloud si devin disponibile daca dai click dreapta si dai "always keep on this device".
La Orangecloud ai doar sync de fisiere. Onedrive chiar daca are aplicatii interne nu asta intrebam, n-are absolut nicio legatura. Nu ma intereseaza o platforma de editare si rulare live, ci un cloud care iti elibereaza spatiul de pe disc si iti face un disc in cloud, nu local. Orange cloud e pentru stocare in cloud, nu local, asta e ideea. Ce functionalitate cer eu e ca pe aplicatia de win/mac cand instalez orange cloud sa-mi puna in folder respectivele fisiere, dar spatiul sa fie DOAR in cloud, nu si pe PC. Pe PC sa fie doar fisiere de tip link si sa ai posibilitatea de download si sa devina disponibile sau sa dai free up space si sa ramana doar link(si datele pe cloud). Nu stiu, sper ca ati inteles acum. 

Daca orange cloud e pentru stocare, fix asta vreau. Sa stochez in cloud nu si pe pc, dar sa am folderele si fisierele fara spatiul luat de ele. Si asta in aplicatia de windows.

Ultima data cand am folosit Windows (prin reinstalare), aveam fisierele in cloud cu "bifa" de online. Dar, cat timp [Windows] era instalat pe calculator, fisierele erau "fizic" si pe HDD (ma rog, SSD).

PS: ceva similar cu ce vrei tu am avut doar pe Windows Phone (Lumia 640) atunci cand nu aveam salvarea pe card a fisierelor. IPhone stiu ca are o functie similara (un fel de "smart storage") prin incarcarea pozelor in iCloud si ramanearea unei "copii" de dimensiuni mai mici pe telefon.

Prin prisma celor doua exemple, tind sa cred ca este o functie a sistemului de operare legat de solutia de cloud interna (WIndows+OneDrive, respectiv IOs+iCloud). Am mai avut si Google Photos sau Google Drive dar nu aveau aceasta optiune (de upload exclusiv in cloud).

Am înțeles. Eu personal nu lucrez cu fișiere în două locații (local și cloud). Adică atunci când am nevoie de ceva din cloud, îl descarc / utilizez / editez (după caz) și apoi îl încarc din nou în cloud ca formă actualizată. 

De exemplu Google Drive creează shortcut pe drive-ul din cloud, nu pe local cu target în cloud. La fel, dacă are ceva de sincronizat, la fel are secțiunea de PC local / Drive pentru sincronizare.

Dimebag
Începător

Ganditi-va ca eu am sute de gb de date in cloud si le vreau vizibile in 3 pc-uri diferite, dar fara sa-mi ocupe locul respectiv. Momentan va arat spatiul ocupat de orange cloud local. Eu vreau sa eliberez acest spatiu, dar structura de foldere si fisiere sa ramana si aplicatia sa mi le arate in cloud si cand vreau un anume fisier sa mi-l faca disponibil local.

Am înțeles că dorești ”cloud-ul” să funcționeze ca un SERVER și să accesezi/lucrezi direct pe locația externă, dar atunci tot conceptul de ”local drive” și ”sincronizare” nu și-ar mai avea utilitatea. Momentan ”cloud-ul” funcționează pe acest principiu și nu am văzut nici la altele perspective diferite de abordare.

Salut,
Intr-adevar, nu avem aceasta functionalitate in acest moment. Iti multumim pentru sugestia facuta, pe care am trimis-o colegilor abilitati. O vom avea in vedere pentru dezvoltari viitoare ale aplicatiei. In cazul in care va putea fi introdusa, vom anunta acest lucru odata cu update-urile preconizate.