anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

China interzice computerele şi software-ul american în instituţiile de stat

FaraUnID
Campion certificat

Acţiunile guvernului SUA, care forţează companiile şi instituţiile de stat să nu folosească echipamente Huawei sau ZTE, au acum şi primul răspuns oficial din partea Chinei. Guvernul de la Beijing a ordonat astăzi ca toate instituţiile de stat să renunţe cât mai repede la tehnologiile produse de companii vestice, urmând ca acestea să fie înlocuite cu echivalente produse în ţară. Aceasta nu este o strategie deloc nouă, Rusia impunând în ultimii ani restricţii similare.

Practic, toate sistemele informatice care nu sunt produse de companii din China vor fi înlocuite. Guvernul chinez a oferit un termen de până în anul 2022 pentru a încheia tranziţia de la hardware şi software american la alternative construite de companii locale şi cel mai probabil că va reuşi. Anumite companii vor fi însă mai grav afectate de cât altele.

În timp ce producătorii de componente precum Intel sau AMD nu vor fi foarte afectaţi, întrucât şi producătorii chinezi tot aceste componente folosesc, întrucât sunt cam singurele opţiuni pe piaţa de PC-uri. Alte echipamente însă şi în special software-ul vor fi adevărate lovituri pentru companiile americane.

Microsoft de exemplu, ar putea pierde mulţi bani din licenţele pe care le vindea către instituţiile chineze, atât pentru Microsoft Windows, cât şi pentru Office, cel mai răspândit software pentru productivitate din lume. De asemenea, Apple, Dell şi HP vor înregistra de asemenea scăderi în vânzări, în cazul în care multe organizaţii guvernamentale foloseau computere produse de companii sau chiar smartphone-uri, în cazul Apple.

Totuşi, acest tip de decizie nu este obligatoriu nemaiîntâlnit în China şi ar fi putut fi luată chiar şi fără războiul economic cu SUA. În 2014, China a interzis băncilor să mai folosească servere produse de compania americană IBM, de exemplu.

China pare să încerce să creeze un ecosistem de hardware şi software pe care să îl controleze mai îndeaproape, ceva ce şi guvernul american încearcă să facă cu reţelele telecom, din frica spionajului din partea chinei. În acelaşi timp, China are acum un control mult mai bun asupra internetului din ţară, putând cenzura foarte eficient majoritatea reţelelor de socializare disponibile în ţară, iar de curând a blocat şi utilizarea unor servicii de tip VPN, care puteau trece peste aceste sisteme de cenzură.

Sursa - https://www.go4it.ro/business/china-interzice-computerele-si-software-ul-american-in-institutiile-de-stat-18660535/

13 Răspunsuri 13

svetalex
Senior certificat
Din pacate sunt orgolii mari si nebune 😞 Multumim pentru informatie. Vedem cum vor evolua lucrurile.

FaraUnID
Campion certificat
Luate 1 la 1 economia Chinei este peste economia Statelor Unite. Americanii se bazeaza foarte mult pe aliati si partenerii strategici care le sunt aproape. Tin minte un moment dintr-o emisiune TV din America, moment in care cei din studio spuneau ceva de genul: - Care este motivul pentru care America este cea mai mare (engleza big) super-putere mondiala? Iar raspunsul unuia din studio a fost ceva de genul: - Pentru ce este detinuta de China?

Razvan
#StarMember
Probabil ca în curând se va contura o criza pe piața americană, mai ales că în China se găsește cea mai mare masă de consum.

Jay
Campion certificat
Păi, dacă fiecare ajunge sa foloseacsa ce produce, norocul lor ca Romania mai mult cumpara.. ca sa nu fiu foarte rea.. 🙂

Ascary
Campion certificat
America inca nu si-a dat seama sau refuza sa accepte ca gigantul chinez este cu mult peste ea.

Vio73
#StarMember
Din păcate, în viața asta, când semeni vânt, culegi furtună. China este un gigant în domeniul tehnologiei, care nu poate fi ignorat. Cred că la tehnologie depășește cam tot în ultima vreme și reacționează dur la ceea ce au făcut americanii.

Anonim
Neaplicabil
Ăsta e un răspuns pentru prostiile debitate de Trump. Încă sper că totuși China și SUA vor renunța la acest "război".

Ascary
Campion certificat
Cat va fi Trump presedinte acest "razboi" se va mentine. Sper sa nu mai castige inca un mandat. Poate nu-l termina nici pe acesta 🙂

Romeo_
Senior certificat
In urma orgoliilor celor de la putere “sufera” populatia pt ca acestea sunt urmari ale faptului ca au interzis folosirea Google pe Huawei.

teacher_
#StarMember
Eu cred că totul este o fațadă foarte bine pusa la punct. Marile economiii tot timpul au depins unele de altele... Eu cred că este un praf in ochi aruncat pentru noi toți....!

Vio73
#StarMember
Problema cea mai mare este faptul că noi suntem implicați indirect, fără să putem face ceva.

Razvan
#StarMember
Probabil ca se vor regla lucrurile, când vor simți și americanii ce înseamnă embargoul comercial impus firmelor lor.

Gianni
Cunoscător certificat
Intre SUA si CHINA este un ,,razboi” comercial, economic și politic. Sunt două mari puteri economice industrializate. China deține o vastă putere economica, umană, resurse de materii prime si metale rare de care depind multe companii americane și nu numai. Pînâ la urmă se vor înțelege, ei găsind o cale diplomatică.