anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Blocarea cumparaturilor de pe Magazin Play si App Store

NicolaeL
Angajat Orange

Pentru astazi propun un topic prin care puteti restrictiona/ bloca accesul achizitiilor accidentale sau nedorite din Magazin Play si App Store.

 

Cea mai usoara cale este activarea autentificarii inaintea achizitiilor. Autentificarea inseamna ca, pentru o achizitie, trebuie sa introduceti anumite informatii pe dispozitiv, de exemplu o parola.

 

Pasii pentru activarea autentificarii pe Android sunt urmatorii:

 

1. Din Magazin Play selectam meniul de "Setari" ("Settings" pentru utilizatorii care au meniul in limba engleza)

 

df2ac6de88fe66da_1_original_50.png


2. Mai departe selectam “se solicita autentficiarea pentru achizitii” (require authentification for purchases)

 

c3a2b5d651f34f1d_2_original_50.png


3. Avem posibilitatea de a solicita permanent autentificarea pentru achizitii sau la fiecare 30 de minute, in functie de preferinte:

  • "Pentru toate achizitiile prin Google Play pe acest dispozitiv" (setare prestabilită)/ "For all purchases through Google Play on this device": se solicita autentificarea pentru fiecare achizitie de continut digital prin Google Play (inclusiv în aplicatii).
  • "La fiecare 30 de minute" (doar pe dispozitivul mobil)/ "Every 30 minutes": de fiecare data cand va autentificati pentru o achizitie, in următoarele 30 de minute puteti sa cumparati orice continut digital prin Google Play (inclusiv în aplicatii) fara sa va autentificati din nou.
  • "Niciodata"/ "Never": nu se solicita autentificarea pentru nicio achizitie

 

 

09cd9d7b8cac86f7_3_original_50.png

 

 

Pentru utilizatorii de iPhone, pasii sunt urmatorii:

 

1. Accesam "Configurari" si apoi "Timp de utilizare" ("Settings" -> "Screen Time")
2. Apasam "Restrictii continut si intimitate" ("Content & Privacy Restrictions"). Dacă se solicita, introducem codul de acces sau activam optiunea pentru a putea modifica mai departe
3. Apasam "Achizitii" din iTunes si App Store (iTunes & App Store Purchases)
4. Alegem o configurare si o setam la "Nu permiteti" ("In-app Purchases" - "Don't Allow")

 

9f10f664bafe87c6_4_original_50.jpg

 

O alta metoda de a bloca achizitiile este prin apel telefonic catre Serviciul Clienti al furnizorului de servicii care va putea face restrictionarea achizitiilor din sistem.

 

Putem, de asemenea, sa schimbam configurarile pentru parola pentru cumparaturi suplimentare din iTunes si App Store sau Book Store, urmand pasii 1-3, apoi alegem "Solicitati intotdeauna" sau "Nu solicitati".

 

Voi ce alte metode de acest gen cunoasteti?

5 Răspunsuri 5

Jay
Campion certificat
Evitarea oferirii de informații despre carduri.. si/sau blocarea cardului, pentru cumpărături online.. Oricum, la platile online, trebuie sa folosesc o parola plus codul din mesajul pe care il primesc prin sms.. ceea ce este puțin enervant, dar, de preferat, decât sa ai surprize..

Vio73
#StarMember
Foarte utile sugestiile și chiar necesare! Unele dintre ele îmi erau cunoscute, dar de altele am aflat acum. Mulțumesc!

delfinas
#StarMember
Eu platesc Antena Play pt mama, prin Google Play, prin plata recurenta. Cum m-as putea dezabona la un moment dat si sa se opreasca plata recurenta?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@Jay și eu am activat să îmi ceară parola, însă plata se face automat pentru că am cardul introdus, dar din fericire nu am avut incidente :) @delfinas pentru anulare abonament Antena Play este nevoie să urmărești pașii: 1. Deschizi aplicația Magazin Play (Play Store) 2. Accesezi Meniu - Cont - Abonamente 3. Cauți abonamentul "AntenaPlay" și apeși pe Anulare (Cancel).

delfinas
#StarMember
Multumesc mult, Mihaela!!!