Desi nu am o solutie completa pentru problema, cum spunea si @Anca07, o varianta ar fi sa folosesti o alta aplicatie pentru telefonie. In cazul telefoanelor Android sigur poti, la iPhone nu stiu.
Eu folosesc Orange Phone - https://comunitate.orange.ro/questions/2010345-aflat-aplicatia-orange-phone
Am verificat acum si poti, din setarile aplicatiei, sa blochezi in mai multe variante, insa cele mai utile mi se par:
- o anume tara (sau mai multe)
- un bloc de numere (util pentru companiile care au totusi asignate numere consecutive - blochezi in principiu doar numerele respective) - mi s-a intamplat sa ma intrebe chiar aplicatia daca nu vreau sa blochez tot blocul, ca ma vedea blocand numere pe masura ce ma sunau
- blocarea tuturor tarilor in afara de Romania - utila in special in cazul celor care au copii sau parinti in varsta
In ultimii doi ani a devenit tot mai stabila si mai matura aplicatia, iar problemele pe care le-am avut s-au rezolvat. N-as spune ca echipa s-a mobilizat rapid sa repare, dar nici nu am raportat probleme care sa ramana mai mult de 1-2 luni nerezolvate.