la 29-07-2025 08:17 PM
Va salut, am o speta ceva mai complicata asa ca va rog sa cititi cu atentie.
Problema e in felul urmator: sunt abonat Orange de peste 2 ani si de curand am achizitionat o casa deci implicit am dorit sa fac si relocarea contractului.
Am facut prima solicitare, a venit tehnicianul la fata locului si a zis ca nu se poate intrucat nu se cunoastea situatia unor stalpi aflati in zona si care tin de Electrica. Am zis okay, asteptam sa lamurim situatia, a venit cineva de la Orange pe teren, a vazut care e situatia, a dat okay-ul si mi-a comunicat atat mie cat si vecinului ca putem face cererile din nou si se rezolva.
Am facut a 2-a cerere in acelasi timp cu vecinul de vis a vis. El a primit SMS de confirmare, eu nu am primit (nu primisem nici prima data, ma trezisem cu tehnicianul direct in poarta), a 2-a zi au venit si i-au montat vecinului urmand ca eu sa mai trebuiasca sa fac o a 3-a solicitare intrucat tehnicianul nu avea nicio interventie programata la mine si nu m-a putut ajuta.
Astea fiind spuse, am sunat iarasi, de data asta ca sa mi se comunice faptul ca brusc nu se mai poate la mine, chiar daca adresa era eligibila si chiar daca mai erau porturi disponibile (lucru confirmat de tehnicianul care a montat vecinului) si totodata facusem primul solicitarea inca de acum aproape o luna, dar pana sa sun eu la ei, nu s-a deranjat nimeni sa ma anunte si pe mine ca nu se poate si la mine ca au ei ceva problema tehnica sau nu stiu ce si nu corespunde realitatea de pe teren cu ce au ei acolo si lucrurile au ramas in aer, ca toti au dat din umeri la call center.
Ulterior am aflat si care ar fi ''problema tehnica'', faptul ca atat eu si vecinul figuram la aceeasi adresa, intrucat loturile noastre au facut parte dintr-unul mai mare care ulterior a fost ''spart''.
Si acum va intreb eu asa, nu ar fi frumos sa fac plangere la ANPC si eventual sa va actionez in judecata?
1. Am fost primul cu solicitarea, nu vecinul.
2. La niciuna dintre cele 3 solicitari nu am primit niciun sms de confirmare iar tehnicianul s-a prezentat doar la prima si degeaba, ca el credea ca nu se poate dar de fapt s-a putut.
3. Desi figuram la aceeasi adresa, eu si vecinul avem curti separate, cu case separate si NU AVEM NICIO TREABA UNUL CU CELALALT.
Sa imi spuna si mie cineva, cine este de vina in aceasta situatie? Cum **beep** vecinului i s-a respectat si programarea, a primit si confirmare si tot si i-au si montat, desi prima solicitare fusese facuta de catre mine, eu fiind deja client existent? Totodata, sunt ferm convins ca daca nu sunam eu a 3-a oara, nu avea nimeni sa imi spuna ca ''nu se poate'' si plateam abonament degeaba in continuare.
In situatia de fata eu vad 3 solutii:
1. Va rezolvati ''problema tehnica'' care de fapt nu exista deoarece sunt 2 gospodarii separate, nu una singura si va faceti treaba pentru care am apelat la voi de 3 ori deja
2. Rezilierea contractului existent fara costuri din partea mea intrucat problema e la voi, nu la mine
3. Analizand aspectele de mai sus, se poate face o speta de toata frumusetea pentru un eventual proces, avand in vedere ca mai pierd si bani din cauza voastra (lucrez remote) si implicit nu imi pot face treaba ca la carte.
PS: pentru a evita alte discutii inutile, nu am nicio problema cu vecinul, problema mea e cu Orange Romania care nu isi respecta solicitarile si implicit clientii.
la 29-07-2025 08:57 PM
Salutare!
Chiar îmi pare rău pentru situația prin care treci și despre care pot spune că nu înțeleg nici eu ce se întâmplă.
Ai încercat să-i suni din nou, să le scrii din aplicația My Orange?
la 29-07-2025 09:00 PM
De sunat, degeaba sun, mi-am pierdut rabdarea si nu vreau sa ma razbun pe persoanele care lucreaza in Call Center, ca oricum habar nu au ce se intampla si dau din umeri. In situatia de fata nimeni nu stie nimic. Azi am sunat si degeaba, ca habar n-avea domnisoara de acolo despre ce era vorba, ea atat a stiut ca e problema tehnica, dar ce problema, nu stia, A trebuit sa o aflu eu ulterior pe surse.
la 29-07-2025 09:04 PM
In opinia mea, persoanele direct raspunzatoare de situatie sunt cele care s-au ocupat de prima solicitare, persoana de la call center care mi-a facut programarea (care oricum nu a fost respectata si nu am primit nici confirmare, ma trezisem cu tehnicianul in alta zi decat mi se comunicase si fara sa fiu anuntat in prealabil) si a 2-a persoana direct raspunzatoare, tehnicianul care a dat din umeri ca nu era el lamurit cu niste stalpi, situatie pe care tot eu a trebuit sa o lamuresc. Eu zic sa imi dati salariu daca tot trebuie sa va fac treaba, sa va rezolv problemele.
29-07-2025 09:07 PM - editat 29-07-2025 09:10 PM
Eu nu lucrez la Orange, aici este o Comunitate a clienților, nu Compania Orange.
Încercam doar să te ajut cu o părere, pentru că situații din astea neplăcute și neînțelegeri mai pot apărea, din păcate.
Eu zic să le scrii din aplicația My Orange - Altele - cele 3 puncte din dreapta jos)- Contact și feedback-Scrie-ne și apoi alegi transfer operator și le povestești ce și cum.
la 30-07-2025 01:31 PM
Salut @Marius-Ionut27,
Cel mai bine le scrii din aplicația My Orange, secțiunea: Altele > Contact și feedback > Scrie-ne. Din păcate așa cum ai realizat si tu suportul in call center este foarte slab. Multa bafta!
la 30-07-2025 04:37 PM
@Marius-Ionut27, îmi pare rău pentru situația pe care ne-ai descris-o. Putem încerca să rugăm și noi colegii să verifice. Ne poți oferi un cod de abonat? (aici sau în mesaj privat) Mulțumim.
la 30-07-2025 08:04 PM
Am trimis mesaj privat
la 31-07-2025 08:45 AM
Mulțumesc pentru detalii. Le-am transmis colegilor mei. Revin când primesc un răspuns.
la 04-08-2025 04:46 PM
Exact cum banuiam, tot nu s-a rezolvat nimic. Am inaintat cererea de reziliere si mai departe plangere catre ANPC.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor