Partea de online si offline sunt 2 canale diferite de comunicare pentru Orange si din acest motiv niciodata nu vor avea acelasi numitor comun, iar stanga nu va sti ve face dreapta.
Exemplu concret despre cum sa pierzi un client cu vechime de 20 ani:
Plasez comanda de produs in magazinul online cu ridicare din magazin fizic. Ma deplasez in Shop in ziua in care am primit SMS ca produsul meu este disponibil, ajung acolo, ma intampina una cu gel si sa-mi termometru (altii platesc bani grei pentru asemena fantezii, iar eu le am gratis). O intreb daca vrea si o proba de urina sau o mostra ADN. Nu primesc nici un raspuns!
Merg la ghiseu explic de ce am venit, prezint SMS-ul de validare al comezii, tipa cauta in calculator merge in spate sa aduca produsul, vine cu produsul si cand se pregatea sa factureze sare o alta de alt ghiseu ca "ala este produsul ei, ca are ea facuta rezervare pentru cineva" si sa mearga in spate sa aduca altul.
Se executa fata, merge iarasi in magazie si dupa un timp vine si spune ca nu mai au alte produse in stoc si ca ala era sigurul. Aia cu rezervarea.... Batman, Batman ca ala este produsul ei.
Atat eu cat si ceilalt clienti din magazin ramanem blocati la modul cum alea 2 angajate Orange Shop Piatra Neamt se certau pe singurul produs disponibil la momentul acela in magazin.
Intrerup dispuna verbala si intreb "Eu ce fac acum? Am comnadat un produs cu ridicare din magazin, am venit la data stabilita si cnfimata prin SMS pentru a constata ca produsul meu nu se aflta in magazin si ma uit la voi cum distribuiti produsele pe sub mana pe baza de relatii, pile, cunostinte?"
Tipa cu rezervarea pentru altcineva raspunse sec "trebuie sa asteptati sa vin alt produs din depozitul central". O intreput si ma repet ca am venit sa ridic un produs comandat in online si confirmat prin SMS ca se afla in magazin. Vad ca aveti produsul in mana, va rog sa-mi facturati acel produs. Aia tot pe a ei, o tinea, ca produlul din mana ei este rezervat pentru altcineva.
Ies din magazin, sun la 300, sunt preluat de un operator, repet la telefon toata povestea, se uita operatorul pe cont constata ca nu ma poate ajuta si ma transfera la un superior solving problems officer - bla, bla, bla. Bun, incep iarasi poveste cu Geneza, Adam si Eva, Traian si Decebal, formarea poporului roman, apa uda, cerul albastru, Papa Catolic.
Ma roaga sa-i spun cand am plasat comanda, cand am primit SMS de confirmare, precum si numarul comenzii. Ofer informatiile solicitate, cauta aia in calculator si ca in filme cu prosti si pentru prosti dar cu regie ieftina ..... nu vede comanda in sistem. Ma intreaba daca sunt sigur ca am plasat acea comanda. Iar ma repet si-i spun ca am fost in Orange Shop Piatra Neamt, acolo au vazut comada, au adus produsul din magazie si au inceput sa se certe 2 angajate pe el ca era singurul produs disponibil.
Sunt sfatuit sa merg din nou in Orange Shop pentru a discuta cu seful de magazin despre situatie si sa incercam o rezolvare abiabila deaprece ea nu ma poate ajuta deoarece nu vede comanda in sistem.
Cum in situatii de genul, cel mai desptept cedeaza primiul. Am abandonat atat discutia si am anulat comanda, achizitionad produsul din alte surse fara niciun fel de incidente.
By Orange Romania 20-20 si ai lor angajati pe baza de pile, relatii, cunostinte.