anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Experiență instalare servicii fixe

Cristi-S
Junior entuziast

Bună, sunt client Orange cu abonament mobil, internet și TV la o locație din Urziceni, Ialomița. Am trecut de 2 luni pe Orange, fiind preluat din NextGen. Mai am un apartament recent achiziționat și în Buc - Sector 2, unde am dorit neapărat să-mi instalez tot Orange, întrucât sunt foarte încântat de grila TV și multitudinea posturilor HD comparativ cu Digi și Vodafone. 

Miercurea trecută am făcut o solicitare pt. instalarea pachetului Extra la 32 lei + Maxpack la 8 lei. În dimineața următoare, m-a contactat o colegă, i-am lăsat adresa, ulterior mi-a transmis că în blocul meu e fibră doar până la etajul 2 și trebuie să întrebe să vadă dacă se poate veni cu cablu până la etajul 4 unde stau eu. A rămas că mă sună a doua zi, n-a mai revenit, am făcut o nouă solicitare în MyOrange, am fost reapelat la scurt timp de o altă colegă. I-am lăsat și ei adresa și mi-a zis că da, apartamentul este eligibil pt. instalare fibră. I-am explicat discuția cu cealaltă colegă care rămăsese să verifice și mi-a zis că, într-adevăr, dacă se selectează SCARĂ 2 în sistem, nu e acoperire, dar dacă se selectează SCARĂ B am acoperire, depinde cum se tastează.

Ok, m-am bucurat că se poate, mi-a făcut programare pt. ieri, 26.11. Ieri a ajuns tehnicianul, a mers la etajul 4, s-a uitat pe toată scara și mi-a zis că nu vede fibră Orange, doar Digi și Vodafone care vine de pe bloc. Am mers și la etajul 2, acolo unde spusese colega că unul dintre apartamente are deja Orange, la fel, nu a identificat nimic. Într-un final, tot uitându-ne pe la etajul 4 din nou, a găsit un cablu înfășurat și legat într-un colț al etajului, tăiat și lăsat atârnat. Mi-a zis că pare a fi o fibră mai veche rămasă de la Telekom și că vrea s-o testeze ca să vadă ce semnal are. A mers apoi etaj cu etaj ca să-și dea seama de unde vine, până când mi-a spus că panoul este la parter și de-acolo s-a plecat cu acest fir pe o țeavă a blocului către un apartament de la etajul 4 unde acum nu mai locuiește nimeni. Am tras acel fir la mine și cu el am instalat TV și Internet. Tehnicianul mi-a zis că am avut noroc cu el, altfel ar fi anulat programarea pe motiv de lipsă rețea. Acum stau și mă gândesc... cu Digi și Vodafone la ușă, să mă simt norocos c-am găsit un cablu vechi și beneficiez și eu de servicii Orange? Cât timp sunt 3 vecini la parter și etajul 1 legați la Orange, cât de greu ar fi fost să instalez și eu la etajul 4? Tehnicianul poate aduce cablul de la etajul 1 până la 4 sau el doar constată că nu e fibră lângă ușa apartamentului și nu mai instalează?

Din păcate, deși serviciile sunt foarte bune, partea de extindere/acoperire încă lasă de dorit. 

Un alt aspect ar fi prețul extraopțiunii HBO care în aplicație îmi apare integral (16 lei), deși Extra beneficiază de discount 50%, adică 8 lei. Am lăsat un mesaj pe chat, mi s-a confirmat că am prețul integral și am fost întrebat cum apare pe contract (contract pe care încă nu l-am primit, astfel că le-am spus că nu cunosc). Am fost întrebat dacă am nevoie de contract, am zis că da, mi s-a răspuns că va ajunge în 30 zile prin curier și s-a închis conversația... 

Alt lucru de menționat: am CI+, selectez operator Orange România, însă grila începe cu Mooz RO pe 1, NCN pe 2, Mooz Hits pe 3, urmate de Moldova TV, Mooz Dance, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, TVR 1 HD etc. Sunt toate amestecate. Am TV Sony, la fel ca în locația din Urziceni unde, dacă dau căutare după operator Orange, mi le introduce în ordine - 1. PRO TV, 2. Antena 1, 3. Kanal D, 4. Antena Stars etc. Am șters tot, am dat căutare din nou cu Orange, cu Others, din nou Orange și tot amestecat le salvează. 

5 Răspunsuri 5

Vio73
#StarMember

Salutare!

Sunt situații și situații, unele plăcute, altele mai puțin plăcute. La tine este bine că s-a reușit instalarea și ești un caz fericit, chiar dacă ai depus ceva eforturi pentru asta. 

Referitor la prețuri, asta depinde de ce ofertă ai prins, iar dacă luat una online sau ai văzut o reducere undeva în perioada când ai făcut solicitarea pentru serviciul respectiv, în sesizarea pe care ai înaintat-o sau o înaintezi către Orange referitor la preț, pune și o poză cu oferta cu prețul redus și cred că se va rezolva .

Legat de ordinea canalelor, ține și de tv și de setările pe care le faci, dar dacă ai avut deja ordinea care trebuie, încearcă să regăsești acea modalitate prin care să ai grila aranjată corespunzător. Și eu am avut problema asta cu tv -uri diferite, dar am reușit mereu. La Sony mi s-a părut ceva mai complicat. 

Sper să reușești să rezolvi tot ceea ce trebuie, de fapt mare parte ai și reușit o dată cu instalarea!

Baftă multă și să te bucuri de serviciile achiziționate!

Cristi-S
Junior entuziast

După mai multe discuții, mi s-a modificat prețul pt. HBO din 3.05 euro în 1.52 euro. Nu se aplicase reducerea de 50% pe pachet inițial. 

delfinas
#StarMember

La opțiunea "Others" nu te lasă sa le pui in ordinea dorita de tine?

Cristi-S
Junior entuziast

Dar nu vreau să le pun într-o ordine de-a mea, vreau să intre ele singure în ordinea pe care o are Orange, adică PRO TV HD pe 1, Antena 1 HD pe 2, Kanal D HD pe 3, Antena Stars HD pe 4, știrile de la 100, sportul de la 200, filmele de la 300 și tot așa. 

Fără card pus, pot să dau căutare automată după operator Digi, Vodafone, Alții. Dacă dau căutare cu Alții, îmi introduce canalele amestecat, adică pe 1 am Mooz RO, NCN pe 2, Mooz Hits pe 3, Moldova TV pe 4 etc. Dacă introduc cardul în TV, îmi apare și operator Orange, dau căutare cu operator Orange și le pune în aceeași ordine ca la Others. La locația din Urziceni, în momentul în care am pus cardul și căutam cu operator Orange, intrau în ordinea în care sunt puse de Orange, ceea ce și vreau, ca să le am grupate: filme, știri, sport, documentare, desene, muzică etc. 

Cum spunea și Vio73, Sony e puțin mai problematic, dar ca imagine nu se compară cu celelalte. Am și LG, Philips, unde dacă dau căutare cu Alții, le așează în ordine pe categorii. La Sony, mi le-a luat în ordine doar după câteva încercări și doar când a văzut cardul introdus, asta la locația din Urziceni unde e un Sony din 2018. În Buc am un Sony luat recent din 2025 și nu le mai salvează în ordine deloc, nici dacă pun cardul și caut cu operator Orange...

e foarte simplu daca ai Sony. alegi din menu, Orange Romania Cable (CAM) pentru ca, da, cu Sony poti scana simultan atat general (others) cat si cu CAM, (in ordinea provider ului), iar la sfarsit, personalizezi tasta "TV" de pe telecomanda, cu profilul CAM 😉 asa vei avea direct pe acea tasta Orange si nu va trebui sa "bajbai" prin menuilu tv ului de fiecare data. Succes!