Asa e. 🙂 De-aia zic eu ca e bine, pe langa analiza acelei adrese, sa faci si o analiza logica.
La modul: eu am cont Microsoft pe adresa asta de email? Da/nu. Daca nu, e clar ca fie e o greseala undeva, fie mesajul ala e spam. Daca da, posibil sa fie legit.
Eu tot primesc din cand in cand pe mail mesaje de tip phishing de la "Paypal" care ma imbie generos sa dau click pe butonul din mail pentru a ma loga. Problema? Nu exista niciun cont de Paypal asociat acelei adrese de email. :))
Cum verifici daca ai sau nu cont acolo? Simplu, intri pe site-ul oficial (nu din mail) si incerci sa te loghezi. Daca n-ai cont, o sa primesti mesaj in sensul asta ("user inexistent" sau ceva similar). Daca ai, si parola nu e corecta, vei primi un alt mesaj, specific pentru cazul asta ("parola incorecta" sau ceva similar). Dar asta inseamna ca userul ala exista. De exemplu daca primesc un mail de la "Paypal", in loc sa dau click pe butonul/butoanele din mail, ma duc frumos pe www.paypal.com si ma loghez de acolo. De asemenea, daca e vreo problema cu contul meu, cu siguranta voi fi notificat intr-un fel sau altul dupa logarea pe site-ul oficial.
De asemenea, o alta chestie pe care o faci e sa verifici daca are greseli gramaticale sau de ortografie. Mail-urile de spam sunt in general pline de greseli. Pe langa asta, verifici daca continutul efectiv al mail-ului are sau nu logica. Cu alte cuvinte, are sens sa primesti un mail de "cont inactiv" pe un cont pe care nu l-ai mai folosit de ani de zile? Are. Are sens sa-l primesti daca tu intri pe contul ala zi de zi? Paaai, nu prea. :)) Si tot asa.
Dar da, nu ma indoiesc ca cineva "talentat" ar putea sa mascheze adresa reala de email. Personal n-am auzit de asta pana acum, dar tot ce e posibil. 🙂